Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antiparazitika - pipeta?

Od: lenulakr® odpovědí: 5 změna:

Děkuji za odpovědi na moji předchozí otázku, jen mám ještě /zatím / jeden dotaz,jestli máte zkušenosti: jaký je rozdíl mezi antiparazitickými pipetami ,když podle popisu téměř žádný rozdíl nevidím, ale rozdíly jv ceně jsou veliké. Pipeta Fypryst se dá koupit do 100,-. jiné stojí třeba i 350- Kč, účinek mají mít stejný i po stejně dlouhou dobu. Prosím, máte Fypryst vyzkoušený? Dík

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

5x

Rozdíly jsou pochopitlně v účinné látce. Vás nezajímá popis, což je jen reklama výrobce, ale příbalový leták. Neorientujte se podle obchodního názvu, ale podle účinné látky. Kdo se nevyzná, ten pak pláče, že vyzkoušel už všechno možné a nic nefunguje a třeba pořád kupuje to samé, jen pod jiným názvem. Fyrpyst a spousta dalších (Frontline, Effipro, Fipron, Flevox) obsahuje fipronil, na který dnes už blechy mají rezistenci, takže je neúčinný a jsou to vyhzené peníze. I když je levný a majitele to může zlákat., ve výsledku zaplatí za odblešení mnohem víc. Navíc je to jen na vnější parazity, jiné dražší spot-ony jsou i na parazity vnitřní, takže nejen že psa zbavíte blech a klíšťat, ale bude rovnou i odčerven. Některé látky fungují tak, že blecha se musí z hostitele napít, aby pak chcípla, jiné mají i repelentní účinek, takže se blecha ani nenapije. A ty je třeba používat u zvířat, která mají alergii na bleší kousnutí. Prostě to chce něco si přečíst a trošku se vzdělat a rozdíl vám bude jasný hned.

Na odblešení a odčervení lze neuvěřitelně ušetřit, ovšem to poradí málokdo, není to v zájmu veterinářů ani výrobců. Ale dám příklad, Advocate pro pro malé psy 3x0,4ml stojí necelou 1000Kč, provětší 3x1ml 1000Kč a pro velké psy 3x4ml asi 1400Kč. Když máte malého pejska a použijete pipety pro malého pejska, máte to na 3x. Když koupíte pro psa většího a rozdělíte jednu pipetu na dvě použití, máte to o stovku dražší a na použití 6. No a když rozkapete pipetu pro největšího psa, máte jí na 10 malých pejsků a nevyjde to pro jednoho přes 300Kč ale asi na 50Kč a to už je pro mě jako chovatele dost podstatný rozdíl. Složení je ve všech stejné, jen jiný objem.

hodnocení

0x

Velmi špatné, za rpvé psovi pár dní smrděly chlupy, nedoporučuje se koupání a chytil dvě klíštata hned první týden. Nedám dopustit na obojek Foresto, je sicce dražší, ale když si prohlídnete internet, najdete ho i v akci, pozor, rozdíly jsou i o200 Kč. Mám už druhého psa a neměl ani jedni klíště.

hodnocení

0x
Fypryst mám ve spreji, ale mám takové tušení, že nefunguje nebo funguje, ale ne hned. Potom jsem měl od veterinarky frontline combo pipetu a ta pomohla. V lékárně je sice levnější, ale v ten okamžik jsem to neřešil.

liba*
hodnocení

0x
Dobrý den, my používali pro psy i kočky Frontline combi, ale zdálo se mi, že přestává působit. Teď máme podruhé Fypryst a zatím spokojenost. Četla jsem o něm, že je nic moc, ale nutně jsem něco proti nechám potřebovala, a v lékárně zrovna nic jiného neměli. Teda měli, ale zase přeci jen tam nechci nechávat výplatu. Máme totiž 3 feny (york, kříženec a BSP) a 4 kocoury, a samozřejmě kupuju spot-ony pro všechny najednou.
pb®
Tak si přečtěte mojí odpověď a výplatu už za odblešení nenecháte.
doplněno 11.01.18 07:58: Ať počítám jak počítám, za odčervení a odblešení pro celou smečku se vejdete do 1000Kč. Nesmíte ovšem kupovat pro každého pipetu zvlášť. A pokud použijete na psy permethrin, který se nesmí ovšem použít na kočky, vyjde to ještě levněji. Z Top spot on stronger za 650Kč odblešíte 250kg živé váhy psů a z Advocate pro velké psy za 1400Kč odblešíte a odčervíte 120kg psů nebo koček.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]