Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strach psa o Silvestru

Od: jitka10 odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, mám dotaz ohledně Silvestru.
Máme křížence, fenku Blacky. Je jí 6 let, do cca 3. let se vůbec nebála ran, petard, ani ničeho takového, byla pořád hodně aktivní a takový blázen. Teď, s vyšším věkem, je sice aktivní, ale už o hodně méně a její strach se postupně stupňoval, dva roky zpátky jí stačilo být v garáži, kde nejsou téměř okna a nebála sa, pak jí stačilo být na chodbě u nás v domě, ale dnes. Dnes někdo pustil jeden ohňostroj a ona se dokonce i pomočila v garáži. A to hodně silně, velká louže, dost velká. To doteď nikdy nedělala, říká si o potřebu apod. Byl to strach. Na Silvestra nebudeme doma, nic do ní cpát nechceme, myslíte, že je vhodné ji umístit k naší babičce do bytu? Samozřejmě poučení, aby ji nelitovala, nekonejšila, neutěšovala, ale aby dělali, že vše je v pořádku, měla by tam svůj pelíšek, hračky, aby si s ní hráli, smáli se, prostě jakoby bylo všechno v pořádku. Myslíte, že je to vhodné a pomůže to? Děkuji moc za zpětnou vazbu.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hana9
hodnocení

1x
Trochu od tématu.. mam fenku border kolie (4 roky).. první dva roky se nebála a pulnoc si prohrala, ted uz na ni hracky neplati.. hleda si ukryt, stazeny ocas.. Chtela bych se zeptat co s vencenim? naposledy curala v 17:00.. ted ji uz ven nejsem schopna dostat, porad same petardy, ohnostroje a ona sedi u dveri a chce do baraku. jak dlouho to vydrzi?

No to je můj problém taky a ještě horší, naposledy čúral v půl jedné a teď ho ven nedostanu, je to nebezpečné, když to drží? A taky se ptám kolik je maximum, říká se 12, ale min. do 3 hodin v noci to nepůjde a když pak někdo vystřelí, stejně plotáhne dom a nohu nezvedne

hodnocení

0x

Nejlepší by bylo, kdybyste mohli být s ní. Pokud k babičce, tak ať pustí hodně nahlas televizi nebo rádio, aby hluk alespoň částečně přehlušil petardy a doufejte, že nikomu neublíží nebo nezboří byt.

hodnocení

0x

Tady proběhla diskuze na stejné téma, ale ne na konkrétní situaci. poradte.cz/... Ve vaši situaci vám nikdo neporadí. Konkrétně, já si vůbec nedovedu představit strachem pološílenou čubinku, zavřenou, samotnou v garáži. *alene*

paw*
hodnocení

0x
Pesany mame v byte, vedle nas je diskoteka, ohnostroj velky. Pesany vzdy nacpeme persenem a v rozhodny okamzik pustime nahlas televizi.

Rozhodný okamži, co to je? TAdy se střílí od rána. rozlohá se to mezi paneláky, na to není jeden prášek nebo řvoucí tv.

hodnocení

0x

Pokládáte stejnou otázku jako já před týdnem, přečtěte si odpovědi, které jsem dostala

poradte.cz/...

hodnocení

0x

Je to fakt šílené, nezi panelákama se to ještě víc rozléhá, blbci to háejí i z oken Už jsem 2x vyšla s hafíkem, ale nezvedl chudák ani nožičku a jen táhnul domů, To je doslova mučení, doma to neudělá a bue to držet až do rána.

jp

Zakazála bych to! Pes se třese, kočka vyplašená. Kačeny na řece v hejnu vyděšeně pendlovaly tam, pak zase zpátky,

podle toho kde si kdo vystřelil. A to bylo odpoledne. Ostatní zvířata nevidím, ale umím si představit co to pro ně znamená.

hodnocení

0x

Dnes už jsou k dostání veterinární přípravky na uklidnění psa. Je dobré se poradit na veterině. Dá se jí také dát jeden Kinedril. Ale nejlepší je když může být s páníky. I když ani to je někdy neuklidní. Naše smečka se nebojí, ale mívám tu kříženku od syna a ta se bojí každého bouchnutí. Schovává se kam jen se vejde do nejtemněších koutů.

blanka33*
hodnocení

0x

Dobrý den, nejlepší je, být o Silvestru s pejskem doma. Přeci jenom, fenka se bojí petard a zároveň se bojí o své páníčky, chce Vás chránit. Takže když jí zavřete do garáže, měli byste tam být s ní, nebo alespoň za ní po pár minutách chodit. Aby věděla, že není sama a že Vy jste v pořádku.

rafm
hodnocení

0x

Jen poznámka na okraj: Můj pan pes mne díky silvestrovské nervóze a strachu naučil odjet s ním do neposkvrněné přírody na několik dní než kanonáda přejde. Tenhle akt provozuji stále, i když kamarád pes už není. Takže psu tam nahoru děkuji za Báječnou Silvestrovskou Světlou Noc se Skoroúplňkem, a ještě jak bylo to teplo a dalo se posedět venku...a kdesi za lesy řádily světlice běsi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]