Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz ohledně Silvestru.
Máme křížence, fenku Blacky. Je jí 6 let, do cca 3. let se vůbec nebála ran, petard, ani ničeho takového, byla pořád hodně aktivní a takový blázen. Teď, s vyšším věkem, je sice aktivní, ale už o hodně méně a její strach se postupně stupňoval, dva roky zpátky jí stačilo být v garáži, kde nejsou téměř okna a nebála sa, pak jí stačilo být na chodbě u nás v domě, ale dnes. Dnes někdo pustil jeden ohňostroj a ona se dokonce i pomočila v garáži. A to hodně silně, velká louže, dost velká. To doteď nikdy nedělala, říká si o potřebu apod. Byl to strach. Na Silvestra nebudeme doma, nic do ní cpát nechceme, myslíte, že je vhodné ji umístit k naší babičce do bytu? Samozřejmě poučení, aby ji nelitovala, nekonejšila, neutěšovala, ale aby dělali, že vše je v pořádku, měla by tam svůj pelíšek, hračky, aby si s ní hráli, smáli se, prostě jakoby bylo všechno v pořádku. Myslíte, že je to vhodné a pomůže to? Děkuji moc za zpětnou vazbu.
Tady proběhla diskuze na stejné téma, ale ne na konkrétní situaci. poradte.cz/... Ve vaši situaci vám nikdo neporadí. Konkrétně, já si vůbec nedovedu představit strachem pološílenou čubinku, zavřenou, samotnou v garáži.
Je to fakt šílené, nezi panelákama se to ještě víc rozléhá, blbci to háejí i z oken Už jsem 2x vyšla s hafíkem, ale nezvedl chudák ani nožičku a jen táhnul domů, To je doslova mučení, doma to neudělá a bue to držet až do rána.
Dnes už jsou k dostání veterinární přípravky na uklidnění psa. Je dobré se poradit na veterině. Dá se jí také dát jeden Kinedril. Ale nejlepší je když může být s páníky. I když ani to je někdy neuklidní. Naše smečka se nebojí, ale mívám tu kříženku od syna a ta se bojí každého bouchnutí. Schovává se kam jen se vejde do nejtemněších koutů.
Dobrý den, nejlepší je, být o Silvestru s pejskem doma. Přeci jenom, fenka se bojí petard a zároveň se bojí o své páníčky, chce Vás chránit. Takže když jí zavřete do garáže, měli byste tam být s ní, nebo alespoň za ní po pár minutách chodit. Aby věděla, že není sama a že Vy jste v pořádku.
Jen poznámka na okraj: Můj pan pes mne díky silvestrovské nervóze a strachu naučil odjet s ním do neposkvrněné přírody na několik dní než kanonáda přejde. Tenhle akt provozuji stále, i když kamarád pes už není. Takže psu tam nahoru děkuji za Báječnou Silvestrovskou Světlou Noc se Skoroúplňkem, a ještě jak bylo to teplo a dalo se posedět venku...a kdesi za lesy řádily světlice běsi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.