Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké ryby do akvária?

Od: bejrun odpovědí: 7 změna:

Ahoj všichni, právě jsem si založila akvárium 130l, čekám až se mi zajede ale s rybama si furt nejsem jistá. Jaké tedy pořídit? Hrozně se mi líbí kančík příčnopruhý. Jaké tedy ryby k nim? A ještě další dotaz, jaký máte názor na krevetky, nebo sekavce příčnopásého? šel by jeden z těchto druhů k těm kančíkům? děkuji moc za rady! :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

2x

Dobrý den, počítejte s tím, že s kančíkem nebudete mít pěkné akvárko, neustále něco stěhuje a rozrývá dno, takže rostliny nemají příliš šanci :). Opravdu se rozmyslete, buď jednodruhovou spíše kamenitou nádrž s dobrou filtrací pro kančík - na krevetkách by si kančíci pochutnali. Nebo bych Vám doporučila menší cichlidky, třeba cichlidku ramirezovou, i ty by pravděpodobně krevetky oždibovaly, ale už se k nim hodí jiné rybky pro klasicky společenské akvárium, jako neonky, nebo živorodky, ancíci i ty sekavci.. Ke krevetkám pak jedině tetrovité ryby, nebo jen rostlinnožravé, popřípadě opravu dobře zarostlé akvárium, aby se měly kam schovat. Jen prosím pozor na přerybnění a doporučené množství ryb na druh :).

doplněno 28.12.17 12:03:

krásní a mírní jsou třeba čichavci, ti by se hodili i k těm krevetkám, mrkněte na větší gavůnky (duhovky), pak parmičky, černopruhé, rájovce dlouhoploutvé, při dobře zarostlém akváriu by šel i párek pestřenců červených, ale už zase ne ke krevetkám :).. To jsou mírné rybky, které bych k objemu Vašeho akvárka já osobně mohla doporučit, zároveň jsou ještě relativně dobře k sehnání. A hlavně si užívejte pěstování rostlin, říká se že rybky mají být až taková třešnička na dortu. :)

bejrun
hodnocení

Děkuji moc za perfektní radu. Chci se tedy ještě zeptat, zdali je tedy nějaká taková pestrá rybka ( větší, barevná) která by se tedy lépe hodila?

bejrun
hodnocení

Děkuji ještě jednou za radu. Nakonec jsem se rozhodla dát tu krevetku, čichavce, neonky, skaláry a panceřníčky kropenatý. Mohlo by být? Nebo jaem si vybrala něco, co k sobě vážně nepůjde?

hodnocení

1x

Když s akváriem začínáte, nejprve pořiďte rybičky, které jsou naprosto nenáročné. Na nich si vyzkoušejte, jak akvárko funguje a jak můžete a umíte. Živorodky, paví očka, mečovky, kominíčci. Ty pak mohou zůstat, až budete postupně dokupovat náročnější rybky. ;)

bejrun
hodnocení

Nezačínám jen jsem vyměnila za větší :) vždycky jsem měla živorodky, teď už bych něco jiného tak se právě ptám.

hodnocení

0x

Kančík příčnopruhý ale bohužel není vhodná ryba do společného akvária. Je velmi teritoriální a v době tření a odchovu mladých dost agresivní. Dává se do jednodruhových akvárií.

Krevetky jsou dobré proti řasám, ale tak se musí vhodně zkombinovat a vybrat správný druh.

Sekavce příčnopásého bych dala do trochu většího akvária - víc jak 150 l a měli by být minimálně po čtyřech.

doplněno 28.12.17 07:39:

Tady se můžete podívat na složení akvárií, jaké mají ostatní, třeba Vás něco napadne.

hodnocení

0x
Kouknete na ramirezku. V blue forme je to krasna cichlida a neni tak agresivni.
Bohuzel , krevetky jen do krevetaria s mini rybickama. Jinak je tyto velke ryby lehce sni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]