Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni, právě jsem si založila akvárium 130l, čekám až se mi zajede ale s rybama si furt nejsem jistá. Jaké tedy pořídit? Hrozně se mi líbí kančík příčnopruhý. Jaké tedy ryby k nim? A ještě další dotaz, jaký máte názor na krevetky, nebo sekavce příčnopásého? šel by jeden z těchto druhů k těm kančíkům? děkuji moc za rady!
Dobrý den, počítejte s tím, že s kančíkem nebudete mít pěkné akvárko, neustále něco stěhuje a rozrývá dno, takže rostliny nemají příliš šanci . Opravdu se rozmyslete, buď jednodruhovou spíše kamenitou nádrž s dobrou filtrací pro kančík - na krevetkách by si kančíci pochutnali. Nebo bych Vám doporučila menší cichlidky, třeba cichlidku ramirezovou, i ty by pravděpodobně krevetky oždibovaly, ale už se k nim hodí jiné rybky pro klasicky společenské akvárium, jako neonky, nebo živorodky, ancíci i ty sekavci.. Ke krevetkám pak jedině tetrovité ryby, nebo jen rostlinnožravé, popřípadě opravu dobře zarostlé akvárium, aby se měly kam schovat. Jen prosím pozor na přerybnění a doporučené množství ryb na druh
.
krásní a mírní jsou třeba čichavci, ti by se hodili i k těm krevetkám, mrkněte na větší gavůnky (duhovky), pak parmičky, černopruhé, rájovce dlouhoploutvé, při dobře zarostlém akváriu by šel i párek pestřenců červených, ale už zase ne ke krevetkám .. To jsou mírné rybky, které bych k objemu Vašeho akvárka já osobně mohla doporučit, zároveň jsou ještě relativně dobře k sehnání. A hlavně si užívejte pěstování rostlin, říká se že rybky mají být až taková třešnička na dortu.
Děkuji moc za perfektní radu. Chci se tedy ještě zeptat, zdali je tedy nějaká taková pestrá rybka ( větší, barevná) která by se tedy lépe hodila?
Když s akváriem začínáte, nejprve pořiďte rybičky, které jsou naprosto nenáročné. Na nich si vyzkoušejte, jak akvárko funguje a jak můžete a umíte. Živorodky, paví očka, mečovky, kominíčci. Ty pak mohou zůstat, až budete postupně dokupovat náročnější rybky.
Kančík příčnopruhý ale bohužel není vhodná ryba do společného akvária. Je velmi teritoriální a v době tření a odchovu mladých dost agresivní. Dává se do jednodruhových akvárií.
Krevetky jsou dobré proti řasám, ale tak se musí vhodně zkombinovat a vybrat správný druh.
Sekavce příčnopásého bych dala do trochu většího akvária - víc jak 150 l a měli by být minimálně po čtyřech.
Tady se můžete podívat na složení akvárií, jaké mají ostatní, třeba Vás něco napadne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.