Nejste přihlášen/a.
Máte někdo zkušenost se psem v posteli? Vzala jsem mi po sousedce jezevčíka, je to hrozný mazel, je chytrý, milý, klidný, už si na mě zvykl a já na něj taky,jen pořád váhám, jestli je v pořádku, když chce ke mně do postele. Byl tak zvyklý spát u paničky v posteli a u mně to chce taky. Nejvíc mi vadí, že to není nepříjemné. Dám přes něj ruku a v ten moment usínám. Když se ráno vzbudím, tak mi spí v nohách. Večer ho vždycky celého otřu mokrým ručníkem, vyčistím kartáčem a pak jde teprve spát, dřív nechce. Mám se snažit ho to odnaučit? Ale jak? Nebo to mámnechat takhle? Dík za radu
Děkuji za odpovědi, jste mi pomohli v rozhodování a rozptýlili pochyby. Lenka
Dobrý den, já bych jezevčíka (suchého a čistého) do postele přímo doporučil - a čím delší, tím i lepší. Jednak ho to už neodnaučíte a je to i příjemné (zahřeje pelíšek, záda nebo nohy). Jenom se s tím nechlubte před "nepejskaři" (nepochopí to a odsoudí to) a počítejte s tím, že se pejsek v noci v pelíšku pohybuje - může Vás budit. Zdravím!
Oni to nepochopí ani mnozí pejskaři. Psa mám už x-tého od svého dětství, ale nikdy žádný z nich si nedovolil vylézt do postele nebo na gauč. Navíc u současného berňáka se 45kg váhy ba to asi bylo poněkud problém...
Ale neodsuzuji to - pokud to někomu vyhovuje a nevadí to ani rodině, proč ne?
Za sebe říkám - pokud pes nerespektuje, že tam nemá lézt, vypakovat jej do jiné místnosti, případně ven.
Dobrý den,podle mě pes do postele nepatří. Naše fenka je odmalička naučená spát ve svém pelíšku,může také na gauč,ale do postele ne. Spí s námi v posteli akorát na chatě a nedá se s ní normálně spát,několikrát za noc se přesouvala z jedné postele do druhé,dýchala na mě atp...Prostě jsem se nevyspala. Doma má svůj pelíšek a všichni se vyspíme normálně. Zpočátku kňourala,ale zvykla si rychle.
Chtěla bych také malého pejsánka,ale neumím si představit,že by spal v mojí posteli. Spát v chlupech by se mi moc nelíbilo. Představuji si,že bude mít svůj pěkný měkký teploučký pelíšek.Taky nezapomenu na kolegyni,která vyprávěla,jak jejich fena hárá a jak jejich manželská postel je celá flekatá od krve a že povlečení ještě nebude prát,dokud ona nedohárá,že by musela pořád převlíkat.Tak spali v té špíně. Kalhotky prý fenečka nechtěla nosit.
Tak to už je zase extrém. Většina lidí si do postele bere čisté pejsky. Ani chlupy nepadají po hrstech. Tu už by mi víc vadily drobky. Můj pes do postele naučený není, stejně by nevydržel, protože je mu pořád teplo. Ale klidně bych si ho tam brala. Tlapky má voňavé, neslintá, nehárá, neučurává a většinou ani neprdí
M.
Než jsme měli prvního psa před 20 lety, neuměla jsem si vůbec představit, že by ležel třeba na gauči, ložnice a postel bylo úplně nepředstavitelné a nemyslitelné. Jenže jednou muž / ačkoliv nikdy domanic nechtěl/ přinesl chlupatou kuličku, že štěně chtěli utopit, že ho už nikdo nechce. Tak jsem miništěně vykoupala, odblešili jsme ho, zašli k veterináři, nechali prohlédnout a myslím tenkrát oočkovat a odčervit a už voněl a byl náš. Kolikrát jsme se nasmáli, když vlezl do povlaku a pak nemohl vylézt, těch příhod, co jsme s ním zažili, když to vypravuji vnoučatům, tak abych si snad ještě něco vymýšlela. Po jeho smrti v téměř 17 letech jsem se zařekla, že už domů nic nechci / muž zemřel a je to přece jen starost/, jenomže všechno mělo dopadnout jinak. Pejska beru dnes jako parťačku, kolikrát bych ani nešla ven, takhle musím, mám proč vstávat, a opravdu hodně mi rozumí. Momentálně spí v posteli, přitiskne se mi na záda - jsem po operaci a asi mi to pomáhá-, nevím kdy, ale když se vzbudím, tak spí v nohách. Převlékám každý týden a když hárá, nosí doma kalhotky - žádný problém. Záleží na každém, jak to má nastavené.
jednou jsem položila otázku na toto téma. Je zábavné si to všechno číst po létech. poradte.cz/... Malí pejsci milují postel, ale musí vědět, že to není jeho pelech. O nějaké hygieně nemusí být vůbec žádná debata.
Někde jsem kdysi slyšel, že psi se dělí na dvě skupiny. Na ty co spí v posteli, a na ty, co ještě ne. Sám jsem měl kokříka, který byl se mnou každou noc, a od doby kdy musel do psího nebe, mi opravdu v posteli chyběl. Zvyk je zvyk. Ale prý je dobré ukázat kdo je "pán" v posteli, a pes by neměl spát v úrovni hlavy, to prý je pak šéf postele on. U nohou to je naopak. A taky hezky hřeje.
Možná, že by nebylo od věci, josefčíka, který má krátkou a tvrdou srst, často vyčesávat. Jsou na ta nějaké rukavice, kde na dlaních jsou gumové pucíky. Nebo byzkoušejte plátek z pilky na železo. Jen ho ostřím hlaďte. Nejlépe ne židli ve vaně, s igelit. sáčkem po ruce. Vyčešete všechno, co by až zítra vypadlo právě do postele. A také ho naučte po vycházce postavit do vany a umýt tlapky. Až bude solanka, umýt mýdlem a utřít. Ničím nemazat!
Můj Maxík se mnou taky spinká, večer na dece v nohou a po půlnoci vleze i pod ní. Uržuju ho včistotě, denn si meje packy, většinou ho večer otřu vlhkým ručníkem, jednou za dní se koupe v psím šamponu, jednou týdně jen v čisté vodě. Kdyby někdo namítal něco proti koupání, tak je to můj pátý pes a všechny jsem koupala. Ale tento je první, který hajá se mnou..
Také mám jezevčíka. Ale ten zase naopak do postele prostě nejde a ani mu to nemusím nijak zakazovat. Večer ale přijde a chce se u postele pomazlit. Už jsem mu několikrát dovolila do postele skočit, ale vydržel v ní jenom chvilku a pak hned sám vyskočil a šel si do svého pelíšku. Ale neměla jsem ho od štěněte, ale vzala jsem si ho z útulku, tak nevím, jak byl dříve vychován a na tom určitě záleží. Starého psa, novým kouskům nenaučíš. To se přece říká. Takže když to není protivné Vám a pejsek si najde své místo v nohách, tak není co řešit. Ale co je zajímavé, tak když já si lehnu někdy na gauč, kde má naopak můj pejsek své místo, tak má velikou radost že tam s ním ležím a je na něm vidět jak je spokojený.
Náš pes s námi nespí celou noc. Připomíná mi to čas, kdy byly naše děti malé. Vždycky se na chvíli přišly pomazlit k nám do postele. Náš pes to dělá také. Přijde do ložnice, já mu pomůžu nahoru do postele, chvíli se povaluje v nohách, pak mu začne být nejspíš horko a skočí dolů... Ale téma "pes v posteli" můžu probírat jenom s pejskaři, ostatní to odsoudí.
Canisterapie přímo s psíkem v posteli pracuje. Takže určitě ano, stačí jen kartáčovat, pořádně čistit tlapky a jezevčíkovi asi i bříško. Oblíbený je "výklenek": Člověk na boku ležící s pokrčenýma nohama, pes vtlačený k jeho kolenům. Odsoudit nelze. Spíš je to "jak si pes jednou zvykne..."
Canisterapií se rozumí léčebný kontakt psa a člověka. Pes už svou přítomností dokáže vyvolat dobrou náladu všude tam, kde je jí nedostatek. A o tom, že úsměv léčí není pochyb. Ale už dávno to není jen o radosti, kterou psi lidem přináší. Canisterapie může mít formu individuální nebo kolektivní. Využívá se různých druhů plemen, s průkazem původu, ale i bez něj.
Pes do baraku nepatri a kocka taky ne.Jestli stim psem chcete spat tak si snim lehnite venku do boudy.Jak casto psa odcervujete kdyz ho mate doma.
Na tohle jsem se neptala, proč jsem si vzala psa, k tomu mám své důvody. A víte, jaký bordel dokáže v baráku udělat člověk? Kam se hrabe pes nebo kočka! Záleží na každém , jak je pořádný. Já s tím problémy nemám. Navíc pes je pravidelně odčervovaný, veterinárně vyšetřovaný, koupaný a kartáčovaný, možná ani vy tak čistý nejste. Přeji optimističtější pohled na svět a pohodový příští rok.
Já sama mám dvě jezevčice a od štěněte se mnou spí. Nijak mi to nevadí. Jedna je zvyklá spát záda na záda, to panečku krásně hřeje. Horší je když se k nám do pelíšku chce nacpat taky moje bernardýní slečna. To bohužel nejde a tak smutně odchází do svého pelechu.
Dobrý den. Asi je to tak, jak si to každý majitel psa zařídí. Já bych svému psovi nedovolila spát se mnou v posteli. Přeci jen - já jsem pán a on má svůj vlastní pelíšek. Ale občas můj pes spí u mojí postele na kožešině. Většinou, když se bojí. Stačí, aby někde venku byla nějaká rána (nejhorší je vždycky Silvestr), a už pádí za mnou do ložnice. Jinak spává v kuchyni pod stolem, kde má svůj pelech.
Vadí i nevadí a jak kdy a jak komu.Poznal jsem jednu ženu (v té době mi bylo tak 38, i jí), prošli jsme se, dali jsme si kafe, sdělila mi, že má dva psíky malé - s těmi jsme se pak prošli... Ale jo, dobré, na druhý den ale že prý já nemám rád zvířátka atp. (pochopitelně že ona s těmi psy spala). Tak jsme živočichové a chtěli bychom si třeba zašůstat, jak to tady provést? Ten pes by mi možná i ocas mohl uhrýzt, že jako paní ubližuji nebo co, nevím. Nato i přišla SMS, že jako ne, že já nemám rád zvířata... Já jsem byl jen rád, ať si tam šoustá s kým chce, třeba i se psy, mě je to jedno, Dobře to dopadlo, a to je vlastně i ta zkušenost.
S pejskem v posteli je nejkrásnější usínání. Mám čivaváčka a bez něj nemůžu usnout. Ráno je taky docela veselé vstávání. Když potřebuje ven, tak dupe na polštář, aby mě vzbudil, nebo do mně šťouchá tlapkou. když ven nepotřebuje tak když tak o půl sedmé nazná, že je ráno, tak při mém prvním vstávání na toaletu se hned, to je dřív než se vrátím, roztáhne na posteli tak, že mu patří dvě třetiny na šířku. Takže po mém návratu do postele mu hned musím krapet upravit polohu. Je legrační, když si "nastele" pod hlavičku polštář, nebo moji ruku. No a takhle vesele se potom ještě chvilku hřejeme a dospáváme. Ovšem když usínáme, tak dobře ví, že je jeho místo u mých nohou. To jenom ráno si dovolí takto dopřávat.Takže pes vůbec v posteli nevadí, když to není zrovna bernardýn, který nejde tolik opečovávat jako malá čivava, nebo i jezevčík. Kdyby to byl "čunče" pes, tak bych do do postele nebrala.
Pejskaři svého psa už ani necítí, že smrdí. Přišel jsem do bytu, uklizeného, čistého ale pes tam byl cítit. A co potom postel.
Kdyby byl byt čistý a uklizený, tak by smrděl po čistících přípracích (po chemii) a ne po psovi. Asi "nesmrděl" po psovi. Měli jsme s manželem několik psů - jezevčíky hlakosrsté a jednoho drsnosrstého. Potom prvního čivaváčka, ten s námi spal až od své druhé půlky života, když nám odešel do psího ráje, tak manžel nemohl bez něj vůbec usnout a to byl kdysi zapřísáhlý bojovník proti spaní psa v posteli. Náš současný čivaváček s námi spí od malinka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.