Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slepené ploutve Betty

Od: sterx odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, před 3 dny jsem dostala do akvária rostlinku a včera jsem si všimla že můj beťak má slepené ploutve, přendala jsem ho do jiného akvária zvyšila teplotu a na léčbu jsem dostala Acriflavin který jsem hned nakapala. Ale dnes mi to přijde horší skoro neplave a drží se u dna. Mohli byste mi prosím poradit jak můžu svého beťaka zachránit. Předem moc děkuji.
Slepené ploutve Betty

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sterx
hodnocení

Jinak je v akváriu 54l voda byla filtrovaná v akváriu je zatím sám, akvárium jsem vypustila vydezinfikovala.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, sama radu pro vás nemám, ale když potřebuji poradit ohledně ryb, většinou chodím sem Mají tam spoustu odpovědí na různé otázky, jen je třeba hledat.

blanka33*
hodnocení

0x

Dobrý den, vypadá to na cizopasníka - bičíkovce zhoubného. Pročtěte si zde: ceskaveterina.cz/...

Léčba spočívá v okamžitém zvýšení teploty vody na 32 - 33 °C, kterou udržujeme při silném vzduchování minimálně po dobu 30 hodin. Současně použijeme při minimální filtraci některý z dezinfekčních přípravků (malachitová zeleň, metylénová modř, Acriflavin, TERAP-AC, TERAP-CHIN, FMC, Costapur). Každý den měníme 1/4 objemu vody v nádrži a přidáme odpovídající část původní dávky léčiva. Léčebnou kúru udržujeme minimálně po dobu 8 dnů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]