Dobrý den, kamarád rušil zavedené akvárium a daroval mi šneka. Vůbec netuší jaký je to druh. Já mám s akvárii sice už delší zkušenost, ale šneky nějak moc nerozeznám. Rád bych ale věděl, co v akváriu vůbec mám. Je to Neritina Zebra? Dle žlutých pruhů na ulitě bych řekl, že ano. Jistý si ale nejsem. Děkuji A ještě jedna doplňující otázka. V případě, že je to ona. Kolik Neritin je vhodné do 100 litrového akvária? Děkuji
Je to ona. Neritina zebra (Neritina natalensis) - užitečný v akváriu, živí se řasami. Je třeba mít alespoň dva opačného pohlaví, není totiž hermafrodit.
Ano, je to Neritina. Počet se těžko určuje. Živí se totiž řasami, takže počet by měl být takový, aby zatočila s řasou, ale jen tak, aby nehladověla. Tudíž záleží i na množství řas v akváriu.M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.