Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čí to jsou stopy?

Od: jethro® odpovědí: 10 změna:

Na sněhu na lesní cestě v Beskydech (Horní Bečva). Rozteč je cca 20 cm, šířka otisku odhadem 6-7 cm.

Přiznávám, že kvalita fotky je nevalná, už bylo celkem šero.

Čí to jsou stopy?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Podle toho, co je k vidění, bych řekla, že čárující liška.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jsou to stopy tvora, který neměl kopýtka a běžel (nebo našlapoval na špičky) - chybí pata.

Zdravím!

doplněno 04.12.17 13:32:

Šířka otisku stopy = 6 až 7 cm, vidím pět prstů a žádné drápky (to zvíře je buď nemá nebo je umí zatahovat). Na kunu je stopa velká, jezevec v zimě spí (a má drápky), rys má snad jen čtyři prsty a liška =? Já to tipuji na stopu beskydského sněžného člověka (ještě mládě) .

doplněno 04.12.17 14:03:

jethro - rozteč stop asi 20 cm znamená, že to zvíře mělo docela krátké nohy a umí chodit rovně (v lince), což odpovídá lišce. Vysvětlení je tedy prosté, ale je to škoda - objev dosud neznámého beskydského tvora mohl do regionu přilákat turisty (možná až z daleké ciziny).

hodnocení

Byl to prašan, takže drobné detaily, jako třeba drápky, zanikají.

Podle toho co vím co v okolí žije, s ohledem na ostatní odpovědi a po konzultaci s kolegou - myslivcem si taky myslím, že to byla liška.

hodnocení

0x

Běžící kuna

doplněno 04.12.17 13:58:

Tak hajnej se také kloní k jezevci. Napsal mi: To je opravdu velká stopa. Takovou má jezevec s drápky, ale co ten by tam dělal? Myslí tím u nás.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Taky bych řekla - liška. Ida

jentak*
hodnocení

0x

Jezevec je to.

jofa*

Normálně od lasice. Rozteč 20 cm odpovídá velikosti zvířete a šíře dvou stop vedle sebe 6 cm rovněž. Skoro metrový jezevec aby měl rozteč 20 cm se mně zdá nesmysl.

hodnocení

0x

Mi to příjde, že skákal sounož. Když hranostaj, bílý, jen špička ocásku byla černá, bydlel a běhal na zasněžené terase školky, zůztávaly po něm také takové stopy. S děmi jsme zvířátko pzorovaly. Tak si myslím, že stopy mu patří. ireceptar.cz/...

hodnocení

0x

Podle mysliveckých stránek, které rozlišují stopy zvěře v běhu, v poskoku i v úprku, soudím, že se jedná o stopy kuny v poskoku.

sesterak.stranky1.cz/...

fram
hodnocení

0x

Co psík mývalovitý, nemohl by to být? : zoologie.upol.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]