Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může se kočka nakazit (Netopýr)

Od: jirib odpovědí: 5 změna:

Právě mi do bytu dostal netopýr, kočky si s ním chvliku hráli, běhali s ním v bytě a měli ho v puse, mohou se nějak nakazit měl bych se nějak obávat děkuji za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

4x
Předně pokud to bylo možné, zabránila bych, aby takhle zacházely s chráněným živočichem. Netopýři mohou přenášet vzteklinu. Máte kočky očkované? Jestli ne očkovat bych je dala co nejdřív. Je to jednodušší cesta, než toho ubožáčka vozit někam na pitvu. Předpokládám, že hraní koček nepřežil, mají velmi křehké prstní kůstky, na kterých je blána, díky které létají.
jirib
hodnocení

pb®

Žiji ve měste v paneláku v nejvyšším patře. Z nějakého neznámého důvodu mi do okna vletěl, nevím jak a nevím proč a co tam dělal v takové výšce bylo to poprvé v co jsem viděl na živo netopýra, No nevěděl jsem co s ním dělat tak jsem ho dal do kýble a odnesl k nejbližší trávě venku, vypadal že asi že už nemohl lítat,

floro*

Nějak vás nechápu. Hlavně že se číči pobavily.

Měl jste kočky vyhnat z místnosti a netopíra nechat ať zase tím oknem vyletí. Oni se neztratí. Ale jestli už ho duchlily kočky, tak jste jim ho měla nechat,a ť ho dorazí, takhle asi si to dost užil než pošel!

jirib
hodnocení

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @ladinpraha z důvodu porušení pravidel poradny. ]

72mona3*
hodnocení

1x

Můžou a nemusí. Nelze jednoznačně odpovědět. To máte jak s myšma... M.

doplněno 03.12.17 23:14:

Já jsem byla překvapená v pátek večer. Ve vedlejší ulici hnízdí pod střechou netopýři a přestože mrzlo, vylétávali a kroužili kolem. *nevi* Tak to, že nějaký zalétl k vám, mě zas až tak nepřekvapí. Nejspíš také nějaký opozdilec hledal úkryt. Je ho škoda. Měli jste kontaktovat záchrannou stanici.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]