Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápach z klece od morčete

Od: vacclav odpovědí: 7 změna:
Můžete mi prosím poradit?.Mám 3 roky starého samečka morče.Už dva dny cítím z klece větší zápach.Vím,že morčata smrdí,ale ten zápach je jiný,než býval.Podestýlku používám ASAN a měním co 2dny.Morče je jinak aktivní.Moc děkuji za vaše odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

2x

Moje morče nikdy nesmrdělo, vždy vonělo po senu, nebo jako malý koník. Takže jaké "vím, že morčata smrdí". Podestýlku jsem používala kukuřičnou, v kombinaci s dřevěnými peletami. Pokud u vás něco smrdí, musíte zjistit, co je to. Zdroj zápachu. Zkontrolujte kvalitu bobků, očuchejte morče, jeho záchodek... M.

doplněno 25.11.17 22:50:

Pokud je morče zdravotně v pořádku (bobky jsou bobky a ne průjem, čůrání je také O.K.), pak zbývá podestýlka. Nevím, ale občas se stává, že výrobce znění ("vylepší") výrobek a zákazník se pak diví.

doplněno 25.11.17 23:11:

*změní, ne znění :(

vacclav
hodnocení

Děkuji za vaši odpověď.Ano, máte pravdu, morče nesmrdí, smrdí podestýlka,která se nemění častěji.Já používám ASAN.Naše morčátko jsme koupili půl roku staré a nikdy se nenaučil chodit na zachodek.Čůrá po celé kleci,proto měním podestýlku častěji.Vždy klec vyčistím octem a dám podestýlku novou.Morčátku denně dávám zeleninu mrkev,celer,papriku,červenou řepu.Jen si teď nevím rady s tím zápachem.Dnes měněná podestýlka a jde cítit zápach.Buď z moče nebo trusu.Čím by to mohlo být?
72mona3*

Ještě mě napadá značkování. Mrkněte sem: ujouskov.cz/...

vacclav
hodnocení

Děkuji za vaše odpovědi.Budu i nadále sledovat moč i trus.Morče se jeví,že je zdravé, je aktivní.Jen ten zápach je cítit zdá se,že převážně z moči.

Morče čistíme denně,podestýlka hrubé hobliny od Rabbit Weed,potom trochu sena kam si zaleze a žere ho.

Voní potom po senu a jednou za čas umýt plastové dno klece.

hahanaj*
hodnocení

0x

Naše morče bylo naučené ,že se mu měnila podestýlka každý den.. Běhalo volně po místnosti ,ale na záchůdek šlo do kouta do klece. Běda jak nebyla vyčištěná, nechtělo by zpátky do klece.Čistěte častěji - my dávaly obyčejné seno.Pak nebude nic "smrdět".

hodnocení

0x

Jestliže zvířátko máte dlouhou dobu a až teď se něco změnilo, bude problém ve zdraví. Něco mu schází.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]