Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bublinky v Betariu

Od: sterx odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat dnes jsem si koupila bojovníci a betarium, doma jsem betarium omyla a nalila vodu, nakapala kapičky (Betta aguasafe) počkala podle návodu cca.10min. a poté rybku vložila ale betarium je plné bublinek, zajímalo by mě jestli to není špatně. Děkuji za odpovědi.
Bublinky v Betariu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

2x

Dobrý den, a prosím, kolik to má vůbec litrů? To nebude moc velké, že. Hádám tak maximálně dva litru. No zkuste se vy sama nastěhovat do komůrky cca 1,5x1,5 metru a bydlete si tam v pohodě. Asi moc ne, že. Přesně takto se totiž cítí ta vaše betta splendens. Nikdy nepochopím, jak to lidi mohou kupovat ta bettária. Chudák vaše rybička*zed*Jak bettě topíte? Má mít minimálně teplotu vody 26 stupňů celsia, jinak ryba chřadne.

doplněno 22.11.17 22:44:

Pro 72mona3: No já budu mít pro bettu akvárium o velikosti 45 litrů, zrovna probíhá zabíhací fáze bez ryby, ale zato se spoustou rostlin, filtrem, topítkem apod. Tazatelka asi za to nemůže, že jí nakukali, že rybka může být v takové malé klícce. Jde jen o obchod. Ano, co dříve betta pojde, tím lépe. Jde jen o kšeft a ne o zvířata. Je to smutné.

72mona3*

Eulalie - těžko můžeme vyčítat, když si někdo pořídí takovou přežívací nádobu. Jsou obchody, kde vás dokáží přesvědčit, že to stačí. Je to "jen" ryba, čím dřív chcípne, tím dřív přijdete pro jinou *vezen2* Já mám beťáka ve třiceti litrech a vypadá v té džungli spokojeně *slunce*

Jinak, co se týká bublinek. Bublinky jsou normální. Nepoznám, jestli a jak je nádoba zařízená, někdy se bublinky uvolňují z kamínků, taky se voda musí odstát...a kdo ví, jak působí ten zázračný přípravek. Můžete je zkusit mechanicky setřít. M

Bublinky v Betariu #2

ria*
hodnocení

1x

Nebudu komentovat, že je vše špatně, od rozměru, co Vám někdo nakukal, že je pro betku akorátní, po založení a hned vypuštění rybky,

ale bublinky jsou jen vysrážený kyslík, můžete to přetřít rukou, nebo pár dnů počkat, ony zmizí. Toto akvárium by žádnému akvaristovi nedělalo radost :/.. Ať se daří.

martina*

Záleží i čím bylo "akvárko" umyto a jestli jste tam dala čerstvou vodu nebo odstátou. Většinou ty bublinky dělá čerstvá voda z kohoutku, a to pro Bettu určitě není vhodné, Nejlépe 24h odstátá pokojová teplota a doporučuji větší akvárium.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]