Dobrý podvečer. Máme poslední dobou trable s naším desetiletým jezevčíkem. Přicházelo to pomalu, ale nyní je to již téměř každodenní záležitostí. Chodíme s ním třikrát denně. Pejsek odmítá vykonávat potřebu na trávě. Zásadně cura na obrubnik. Velkou potřebu začne dělat z ničeho nic uprostřed chodníku. Občas ho na trávník dostanu, v momentě když je mokro tak vůbec. Další věc je když ho vedu jde přede mnou a pořád se na mě kouká. Otáčí se. Sleduje mě. Nikdy jsme s ním problémy neměli. A ještě podotknu že pokud jde ven s manželem nic z toho se neděje. Jakmile jdu já nebo děti chová se takto. Muž je přes týden pryč tudíž venčit musíme my. Poradí někdo?
Já nějak nevidím, v čem je problém. Pokud je to pes, ne fena, je prostě zvyklý čurat na něco, tak volí obrubník. Chůze v trávě (mokré?) je mu třeba nepříjemná, tak mu zkoukněte packy, jestli se něco neděje. Nebo už je věkem větší "cíťa". Můj pes, když je mokro, odmítá chodit po chodníku, protože si zastříká bříško. No, ale nějak se na tu trávu dostat musíme, že... Problém nevidím ani s bobkováním na chodníku. Prostě jde, a když to na něj prijde, tak to pustí. Už není žádný mladík, aby si to naplánoval dopředu. No a proč se po vás ohlíží a po manželovi ne? Vás má asi větší potřebu hlídat. M.
On se celkově chove při manželovi jinak. Je celý týden se mnou a dětmi. Naprosto vše ok. Veselý pejsek. Pohraje si přijde se pomazlit. A když přijede muž tak se chová jako kdybychom mu přes týden ublizovali. Podotýkám že nikoli. A problémy s vencenim začaly až nyní. Tlapky má v pořádku. Běžně obcuraval stromy, keře a teď prostě nechce.
Jezevčíci jsou tvrdohlaví. V deseti letech už mají nárok na jisté vrtochy.. Nechal bych psíka vykonat potřebu kdekoliv, většinou ten pytlík na hovínko nosíme po kapsách. To ranní mokro vadí všem rasám, které bydlí doma s panstvem. Taková je má zkušenost s BOC., ale i s jezevčíky jsem to zažil...
Dobrý den,podle toho,co píšete,pes venčení neodmítá úplně,jen se venčí jinde,než Vy chcete. S tím se asi bohužel nedá nic dělat. Chápu,,že z chodníku se hovínka sbírají hůř,ale co se dá dělat. Hlavní je,že se vyprázdní a je snad jinak zdravý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.