Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Chtěla jsem se zeptat a poradit, které granule pro štěně německého ovčáka 11 týdnů. Krmím granulemi pro štěnata MERADOG care junior 1. Dávkují podle tabulky, ale venku vyhledává hodně hlínu, kterou jí a také štěrk, tak si myslím, že granulím něco chybí, prosím poraďte se svých zkušenosti. Děkují za každou radu.
Já jsem zastánce vařené stravy, nebo Barfu.
Štěně roste, má hlad, chybí mu vitamíny, stavební materiál. Velké plemeno psa potřebuje ve vývinu pestrou stravu.
Každý dobrý chovatel doporučuje štěně vychovat na vařené stravě. Alespoň do tří měsíců. Potřebuje bílkoviny v tvarohu, dobré maso, kousek zeleniny a trochu obilovin, čerstvá strava je pro každého tvora důležitá. Jídelníčky na internetu jistě najdete.
Ať koupíte jakékoliv granule, je to nepřirozená strava. Přepálená, vyrobená pod tlakem, žárem.
Ale chápu Vás, je to pohodlné a museli byste chtít, též je dobré pokračovat ve výživě s čím přišlo štěně od chovatele a změnu nasadit později.. Nezapomeňte, že je již zima a pes potřebuje dávku potravy zvýšit na ochranu proti chladu.
Jinak i když je na kvalitních granulích, je potřeba ke krmné dávce přidávat extra koupené vitamíny.
Poraďte se s veterinářem, pes si může poškodit i zubní sklovinu.
V nedávném případě uvázaného psa v lese na pospas osudu se zjistilo, že pes měl v žaludku kameny, větvičky, hlínu. Prostě sežral vše, co bylo v dosahu přivázání. Takže i ten Váš pes může žrát tyto nestravitelné věci z důvodu hladu.
stir - Se divím, že ti psi , kteří byli na světě dříve než granule, nevymřeli, když neměli ideální složení potravy. Navrhněte, aby se i pro lidská mláďata vyráběly granule, aby měly ideální složení vitamínů a minerálů.
stir - co tím chcete říct? Že maso je pro psy nezdravé, protože obsahuje antibiotika, růstové hormony a kdesi cosi? Proto
musí žrát zdravé, vyvážené granule? Nejsem úplně proti granulím, pro páníčky určitě praktické krmivo, vždy po ruce,
ale trvdím, že pro psy a kočky, určitě ne to nejlepší, na co je jejich zažívaní uzpůsobené, pokud jsou živeny jen těmito suchary. Sám píšete, že Váš pes si vybral raději maso a granule sežral až z hladu. Váš pes není blbej.
Nezlobte se, ale co očekáváte od granulí, kterých je 12,5 kg za necelý 800 stovek. Ať tomu říjají prémiové, je to moc levné a nevěřím, že i kvalitní. Jistě mi dají za pavdu chovatelé, že za 800 bude sotva 5 kg kvalitních granulí.
Vše tu bylo už napsáno, nám by pořád jenom granule taky nechutnaly. At´ si výrobci trdí co chtějí. Osobně lituji pejsky a kočičky, které jsou živeny jen granulemi.
Moje Dorka to má tak, že někdy sežere vařené. Druhý den se toho nedotkne. Schovám a znovu ohřeji a hlídám aby to nebylo zkyslé. A tak to jde dokola. Takhle jsem našla granule, keré ji chutnají. Má stále nasypáno v misce a je její věcí, jestli a kdy zbaští. Občas proložím vařeným. Někdy vytáhá a nejí maso, jindy něco jiného. Granule jsou pro nás, už 13 let řešením. Dorka je zdravá a není potřeba ji litovat. Fotka je ze včerejška.
Zdravím. Nepíšete, jak dlouho je štěně u vás a čím bylo krmeno, než k vám přišlo. Vždycky je nejdůležitější po nějakou dobu krmit tím, na co bylo štěně zvyklé. Když přejde stres z odloučení od matky a změny prostředí, může se teprve pomalu převádět na jinou stravu. To znamená přimíchávat trochu toho nového, a přídavky (pokud nemá problémy) postupně zvyšovat, až dostává jen to nové. Pokud pejsek požírá venku "přírodu", bude mít hlad nebo trávicí problémy a neutralizuje si tak žaludeční šťávy. Taky může být začervený. Až si půjdete k veterináři pro odčervovadlo (ne sama v lékárně), řekněte si zároveň o "něco" pro zdravý vývin kloubů a kostí. Pokud máte doma štěně, které nemá dostatečnou výživu už 2-3 týdny, mohlo by se vám to vymstít. Pokud vám má vyrůst zdravý NO, dejte mu do misky víc, než sní. To, co nechá, teprve odeberte. Nekrmte přesně podle tabulky, ta je jen orientační. Taky je potřeba štěněti předložit potřebné množství porcí denně. Podle věku. Ida
Děkují moc všem za rady a názory. Dneska jdu na třetí očkování. odčervená je. Těma granulemi co jsem uvedla, byla krmena u svého chovatele tak pokračují, ale dnes se poradím s veterinářem. uvařila jsem ji také kuřecí stehno bez kůže a po kouskach ji přidávám k těm granulím, moc ji to chutná. Granule určitě změním, také se mi nelíbí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.