Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štěně, co mu chybí

Od: pasekanka odpovědí: 15 změna:

Zdravím. Chtěla jsem se zeptat a poradit, které granule pro štěně německého ovčáka 11 týdnů. Krmím granulemi pro štěnata MERADOG care junior 1. Dávkují podle tabulky, ale venku vyhledává hodně hlínu, kterou jí a také štěrk, tak si myslím, že granulím něco chybí, prosím poraďte se svých zkušenosti. Děkují za každou radu.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

3x

Já jsem zastánce vařené stravy, nebo Barfu.

Štěně roste, má hlad, chybí mu vitamíny, stavební materiál. Velké plemeno psa potřebuje ve vývinu pestrou stravu.

Každý dobrý chovatel doporučuje štěně vychovat na vařené stravě. Alespoň do tří měsíců. Potřebuje bílkoviny v tvarohu, dobré maso, kousek zeleniny a trochu obilovin, čerstvá strava je pro každého tvora důležitá. Jídelníčky na internetu jistě najdete.

Ať koupíte jakékoliv granule, je to nepřirozená strava. Přepálená, vyrobená pod tlakem, žárem.

Ale chápu Vás, je to pohodlné a museli byste chtít, též je dobré pokračovat ve výživě s čím přišlo štěně od chovatele a změnu nasadit později.. Nezapomeňte, že je již zima a pes potřebuje dávku potravy zvýšit na ochranu proti chladu.

Jinak i když je na kvalitních granulích, je potřeba ke krmné dávce přidávat extra koupené vitamíny.

Poraďte se s veterinářem, pes si může poškodit i zubní sklovinu.

V nedávném případě uvázaného psa v lese na pospas osudu se zjistilo, že pes měl v žaludku kameny, větvičky, hlínu. Prostě sežral vše, co bylo v dosahu přivázání. Takže i ten Váš pes může žrát tyto nestravitelné věci z důvodu hladu.

hodnocení

3x
Co můžu poradit, tak v tomto věku nedávejte vařené. Za prvé, nikdy nedodate psovi ideální složení vitamínů a minerálů, které právě v tomto období nejvíc potřebuje, protože roste, vyvíjí se. A za další, pokud ho naučíte na vařené, budete vařit celý život. Pokud možno, sehnal bych si nějaké vzorky granulí na zkoušku, a zkusil, které bude žrát. Samozřejmě cena těch kvalitních se pohybuje od 150 Kč kg a výš. Hledat takové, které má co nejvíc proteinů, nad 30%, nemá obiloviny a umělé konzervační látky. A samozřejmě pro štěňata. Takové by mělo mít ideální poměr i vitamínů a minerálních látek. V době růstu můžete přidávat vápník a kolagen, třeba canvit plus nebo jiné. Sám dávám štěněti vařené, ale začal jsem až od pátého měsíce a to jen velmi zřídka. Jednou dvakrát týdně, občas třikrát, jenže po takovych dobrotach se granulí netkne, prostě čeká klidně celý den co bude a granulí si nevšímá. Pak když už má hlad, tak se pustí i do nich. Ty granule by měli představovat alespoň 80% stravy. Ideálně s jehnecim masem, vzniká nejmíň alergii. Kuřecí je nejhorší
rybana

stir - Se divím, že ti psi , kteří byli na světě dříve než granule, nevymřeli, když neměli ideální složení potravy. Navrhněte, aby se i pro lidská mláďata vyráběly granule, aby měly ideální složení vitamínů a minerálů. :)

Rybano, kolik je vám let? Pamatujete si dobu, kdy byly potraviny bez chemických přísad, bez barviv, kdy se drůbež a dobytek nekrmily antibiotiky, rustovymi hormony, kostní mouckou, kdy neexistovala nemoc šílených krav, ptačí chřipka atd. Kdy mléko a jogurty vydržely 24 hodin? Nakonec dobu, kdy nebylo tolik rakoviny? Kdy se nepoužívaly pesticidy na hnojení?
rybana

stir - co tím chcete říct? Že maso je pro psy nezdravé, protože obsahuje antibiotika, růstové hormony a kdesi cosi? Proto

musí žrát zdravé, vyvážené granule? Nejsem úplně proti granulím, pro páníčky určitě praktické krmivo, vždy po ruce,

ale trvdím, že pro psy a kočky, určitě ne to nejlepší, na co je jejich zažívaní uzpůsobené, pokud jsou živeny jen těmito suchary. Sám píšete, že Váš pes si vybral raději maso a granule sežral až z hladu. Váš pes není blbej.

Rybano, ale no tak! Můj vnuk také odmítne všechno, když má možnost jíst chipsy. To ale neznamená, že je to zdravé a že on ví, co je pro něho dobré. *plac* Znala jsem psa, kterého krmili masem a kuřaty. Rozpadla se mu čelist v poměrně ranném věku.

hodnocení

2x

Nezlobte se, ale co očekáváte od granulí, kterých je 12,5 kg za necelý 800 stovek. Ať tomu říjají prémiové, je to moc levné a nevěřím, že i kvalitní. Jistě mi dají za pavdu chovatelé, že za 800 bude sotva 5 kg kvalitních granulí.

rybana

Vše tu bylo už napsáno, nám by pořád jenom granule taky nechutnaly. At´ si výrobci trdí co chtějí. Osobně lituji pejsky a kočičky, které jsou živeny jen granulemi.

Moje Dorka to má tak, že někdy sežere vařené. Druhý den se toho nedotkne. Schovám a znovu ohřeji a hlídám aby to nebylo zkyslé. A tak to jde dokola. Takhle jsem našla granule, keré ji chutnají. Má stále nasypáno v misce a je její věcí, jestli a kdy zbaští. Občas proložím vařeným. Někdy vytáhá a nejí maso, jindy něco jiného. Granule jsou pro nás, už 13 let řešením. Dorka je zdravá a není potřeba ji litovat. ;) Fotka je ze včerejška.

Štěně, co mu chybí

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Nepíšete, jak dlouho je štěně u vás a čím bylo krmeno, než k vám přišlo. Vždycky je nejdůležitější po nějakou dobu krmit tím, na co bylo štěně zvyklé. Když přejde stres z odloučení od matky a změny prostředí, může se teprve pomalu převádět na jinou stravu. To znamená přimíchávat trochu toho nového, a přídavky (pokud nemá problémy) postupně zvyšovat, až dostává jen to nové. Pokud pejsek požírá venku "přírodu", bude mít hlad nebo trávicí problémy a neutralizuje si tak žaludeční šťávy. Taky může být začervený. Až si půjdete k veterináři pro odčervovadlo (ne sama v lékárně), řekněte si zároveň o "něco" pro zdravý vývin kloubů a kostí. Pokud máte doma štěně, které nemá dostatečnou výživu už 2-3 týdny, mohlo by se vám to vymstít. Pokud vám má vyrůst zdravý NO, dejte mu do misky víc, než sní. To, co nechá, teprve odeberte. Nekrmte přesně podle tabulky, ta je jen orientační. Taky je potřeba štěněti předložit potřebné množství porcí denně. Podle věku. Ida

hodnocení

1x

Já si myslím, že byste měla zajít pejska představit veterináři. Poslechne, prohmatá a odpoví na vaše dotazy. Kolikrát jste odčervovali?

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, řekl bych, že by pejsek ocenil pestřejší stravu - např. maso s rýží nebo maso a ovesné vločky. Granule jsou dobrá alternativa, ale nad voňavé vařené není. Zdravím!

Počínající zlozvyk nebo problém s vnitřnostmi. Konzultoval bych s veterinářem.

pasekanka
hodnocení

Děkují moc všem za rady a názory. Dneska jdu na třetí očkování. odčervená je. Těma granulemi co jsem uvedla, byla krmena u svého chovatele tak pokračují, ale dnes se poradím s veterinářem. uvařila jsem ji také kuřecí stehno bez kůže a po kouskach ji přidávám k těm granulím, moc ji to chutná. Granule určitě změním, také se mi nelíbí.

pecenkav*
hodnocení

0x

Prostě má hlad,mě by taky jenom granule podle nějakých tabulek nestačily

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]