Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křeček kouše

Od: evika* odpovědí: 11 změna:
Agresivní syrský křeček. 4 týden doma a stále agresivní, vzteklý, kousavý. Křeček byl zakoupen ve zverimexu, po donesení domů si vše očichal a od druhého dne je zalezlý, bojácný, vzteklý. Byl nechán v klidu a pohodě, násilně nebuzen a nebrán. Po 4 týdnech żádná zmėna. Čištėní v rukavicích a křeček je vztekle kouše. Nevím co s ním. Poraďte

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Tak jako lidi, i křečci mají svou povahu. Podle mě se to nezmění.

still10k*
hodnocení

3x

Zkusil bych veterináře, jak radí i nikc. Může být nějak nemocný a proto bojácný a agresivní.

Jelikož se to děje prakticky od první chvíle, co jste si ho donesli domů, je možné, že mu u vás něco vadí: pachy, vibrace, podprahové zvuky. Zkuste ho na zkoušku umístit na týden třeba ke kamarádce, jestli nezmění chování.

Nebo ho dejte dočasně do jiné krabice, třeba mu vadí ta současná.

hodnocení

3x
Na všechna zvířata se zpravidla dá jít přes jídlo. Nezásobila bych ho jídlem a snažila bych se ho donutit, aby si jídlo vzal z ruky. Když si to nevezme, tak nenechat v kleci, ale po nějaké době zkusit znovu. Chce to velkou trpělivost.. Ideálně něco, co mu bude hodně chutnat a vonět - rajče, jablko? Každý má chutě jiné.
Jestli už je na vymazlení pozdě, těžko říct, ale zkusila bych to.

hodnocení

2x

Jestli se k němu špatně nechovali v tom zverimexu. A nebolí ho něco? Žere normálně? Zkusila bych se zeptat veterináře. Postupně bych s ním začala komunikovat a mluvit na něj. Úplně si ho nevšímat taky asi není dobrý.

evika*
hodnocení

Žere normálně. Vše si v noci odnosí do domečku, tedy nemá potřebu vylézat. V noci běhá, ale jak se někdo přiblíží ke kleci uteče. Při příblíżení ruky ke kleci chce kousat (pokud tam tedy chvilku sedí). Kouká jak mu dáváme jídlo k domečku a bojí se si ho vzít.

hodnocení

2x

Já si mslím, že je to povahou. Takový prostě je. Teritoriální, brání si své území. ;) Může to bát také tím, že chovatel ho "nevymazlil". Toto bývá u koťat. Když je chovatel nezvykne na ruku, nevymazlí, někteří pak mají problémy s rukou. nejsou zvyklí

72mona3*
hodnocení

1x

Víte co se říká: vzteklý jak křeček. A neříká se to jen tak. Křeček syrský by sice neměl být agresivní, ale jak správně podotkl Ringo, každý je jiný. A pokud máte samičku, tak ty bývají ještě víc na nervy. Taky počítejte s tím, že většinu dne prospí (aktivní jsou v noci), tak je těžké strefit se do okamžiku, kdy je aktivní a "nedráždit" ho buzením (ale to píšete, že neděláte). Těžko říct, co s ním. Taky si myslím, že převýchova nebude nemožná, nebo když už, tak s minimálním efektem :( M.

hvd
hodnocení

1x
Možná se jen bojí a když na něj půjdete pomalu, tak si zvykne.

ria*
hodnocení

1x

Dobrý den, máte bohužel křečka se "špatnou" povahou, je to o náhodě, stejně, jako já si před časem koupila po třech skvělých potkanech potkana plachého, stále na útěku a taky jsem od něj byla párkrát pokousaná. Maximálně si na vás přivikne, ale nidky nebude úplně přátelský a pohodový, pokud ho vůbec kdy budete moct vzít do ruky, nebo pustit "na procházku". Jsou dvě možnosti, buď hobudete respektovat a necháte si ho tak trochu na divoko, bez dotyků, vytvoříte mu skvělé prostředí, a budete mít radost, že se mu daří a má se u vás dobře nebo ho zkuste vyměnit či darovat. I když je mi jasné, kde takový darovaný křeček asi skončí.. :(..

evika*

To je mi líto, že Váš potkánek kouše. Uvažovala jsem nad potkánkem, ale nevím trošku mi vadí ten ocásek :), ale jinak jsou to krásná a inteligentní zvířátka. Bojím se, že si křeček nikdy nezvykne. Sice si přes mříže vezme jídlo, ale nevezme si ho ani poležené před domeček. Vždy počká až jsme všichni pryč a pak si ho tajně vezme. Vyčistit klec (tedy ho přendat) je nadlidský úkol. Musím říct, že se ho docela bojím a kousnutí je na každotýdenním pořádku :(

blanka33*
hodnocení

0x

Dobrý den, jak už zde bylo napsáno, je to o povaze ;). Já jen chci podotknout, že takhle to není jen u křečka, ale třeba i u koček, králíků, morčat atd. Někteří malí králíčci jsou mazliví, přátelští a někteří Vám zase utíkají z klína, škrábou a koušou, nevěří Vám ;). Myslím si, že byste mohli povahu křečka změnit, kdybyste s ním trávili co nejvíce času, hlavně v klidu, pokoušet se ho pohladit, nakrmit tak, aby Vám občas žral z ruky. Jinak ty rukavice kouše zřejmě proto, protože neví co to je, bojí se jich a je mu nepříjemné, že mu v nich čistíte jeho domov. Možná by bylo dobré, před čištěním dát křečka do nějaké krabičky a pak ho jednoduše vrátit zpět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]