Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
v červenci jsem našla na zahradě velmi vyhublou kočku se třemi koťaty.Zřejmě je porodila ve střeše zah.domku.Začala jsem je krmit a dnes už jsou krásná. Necháme si je,ale doposud se je nepodařilo ochočit.Kočka a jedno kotě se nechají pohladit,ale pořád se bojí a jsou připravena bojovat a utíkat.Potřebovala bych je chytit a nechat vyšetřit,příp.naočkovat,zjistit pohlaví,vykastrovat. . . . Napohled vypadají normálně,jen mají přisátá klíšťata.Pravidelně 1 -3 každé kotě.Nemůžu je nechat být,víc jak 4 kočky si nemohu dovolit.Potřebovala bych poradit,jak je mám odchytnout. Děkuji za odpověď.
Kontaktujte útulek, mají s odchytem divokých koček zkušenosti a mají své veterináře, kteří takové kočky umí kastrovat, u koček umí vnitřní samovstřebatelné stehy, takže kočka nemusí mít žádný límec či košilku a být po kastraci do zahojení doma, ale může s v klidu a teple (to je po kastraci velmi důležité) nechat vyspat a pak druhý den vypustit zase ven. Kastraci nemusíte ani platit sama, stačí se s pojit s Kastračním programem Kaspro facebook.com/... oni kastraci koček uhradí. Jen je třeba se PŘEDEM domluvit o tom s vetem, kočky nafotit před a po kastraci, veterinář vystaví fakturu a Kaspro jí převode peněz z účtu na účet uhradí. Ne každý vet je toho ochoten, takže opravdu se to chce dopředu domluvit. Kastrovat 4 kočky není žádná sranda. Zakladelku účtu znám osobně, není to žádný podvod a už mají na kontě vykastrované stovky toulavých koček po celé republice. Očkovat asi není bezpodmínečně nutné, ale co nutné je, je zbavit kočky vnitřních a vnějších parazitů. I tady se dá krásně ušetřit, veterinářka co ordinuje na vesnici, kde mají lidi hluboko do kapsy mi poradila. Koupíte pipetku Advocate pro psy, nejvýhodnější je pro velké psy. Složení je úplně stejné jako pro kočky, akorát je větší objem a finančně to vychází výrazně levněji, než je pipetka určená kočkám. Dávkuje se 0,1ml na 1kg kočky. Vážit je asi nebudete, ale pokud to jsou menší kočky do 4kg dávkuje se 0,4ml, pro kočky nad 4kg váhy 0,8ml. Předávkování nehrozí, u antiparazitik jsou dobře tolerovány i dávky násobně vyšší, než se dávají. Pipetka pro největší psy má objem 4ml, to máte pro všechny 4 pokud to jsou kočky větší nebo na dvakrát pro všechny 4 pokud jsou menší. Odměříte normální ijnjekční stříkačkou o objemu 2ml, ideálně s jehlou, líp se s tím pracuje, při kapání kočce mezi lopatky se jehla pochopitelně sundá. Mám to ozkoušené na 3 kočkách, navíc je to fakt informace od veterinářky, mimo jiné chovatelky koček (a koní, psů a jiné havěti ), takže informace zaručená. Pipetka funguje měsíc, takže měsíc jsou kočky chráněné, před červy, blechami, klíšťaty, ušním svrabem. ani není třeba odčervovat znovu jako u tabletek, protože účinnost měsíc pokryje i další generaci parazitů, kdyby se znovu vylíhla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.