Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka chodi čůrat jinam než na wc

Od: sarka* odpovědí: 11 změna:
Dobry den,poridili jsme si kocicku k 8mesicnimu kocourovi,vychazeji spolu super,ale kocicka chodi curat mimo wc,ale jen kdyz ji vidime.Když jsou sami doma nikde neni nacurano,maji 3wc,vyzkousela jsem i jina steliva,ale uz opravdu nevim. Normalne na wc jde,jsou tam nekdy i spolu,tak v tom problem neni.Kdyz byla mala ucila jsem ji na wc,moc to z domu neumela. A ted kdyz pujdu k wc vzdy pujde se mnou a ukaze mi ze to umi,ale kdyz nejdu,udela to klidne prede mnou,jako by to delala naschval. Nejhorsi je,ze byli zvykli spat s nami v posteli a pokud rano nevstanu a nejdu s ni,klidne si na me sedne a vycura se mi do periny.Uz nevim co s ni,jsou ji 4 mesice. Moc dekuji za odpoved.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Možná se mýlím, ale příjde mi to, jako by si vás přivlastnila a čuráním vás nutí být stále a jen s ní. Manipuluje s vámi. V jaké době, kolik jí bylo, když byla odebrána matce?

sarka*
hodnocení

Bylo ji 11tydnu,coz je v pohode,byla tam uz posledni kote,ja jsem ji chtela co nejdyl,prave aby byla co nejvic s mamou.Ja uz si taky rikam,ze mi to dela naschval. Nikomu jinemu to nedela. Ze zacatku jsem si rikala,ze si musi zvyknout,pak byla nastydla,lecila se atb.tak jsem ji take obhajovala,ze to nestihne,ale fakt uz nevim jak na ni,je to nekolikata kocka co mam ale zadna toto nedelala. Miluju kocky,jsou to clenove rodiny,ale jak na ni fakt uz nevim.
pb®
Tak asi ten věk odebrání moc v pohodě nebyl, když jste jí to musela doma učit. Organizovaní chovatelé smějí dávat koťata nejdříve ve věku 13týdnů, neorganizovaní kdy se jim zlíbí. Žádnou z mých koček jsem nemusela na záchod učit. Ani kočky z ulice, ať se jednalo o kotě 8týdnů, 8měsíců nebo 7 let. Prostě tumáš záchod a jinam nešly. Jestli to dělá jen před vámi, opravdu se vám snaží něco říct. Co, to bude detektivní práce. Možná je to haló já jsem tady, mazli mě a hraj si se mnou. Možná jí to po kastraci přejde a možná jí to nepřejde nikdy. Každopádně co jsem koukala na pořad Ďábelská kočka, vždy zněla rada dejte kočce víc škrabadel a hrajte si s ní každý den tak, až bude utahaná a už nebude moct.
sarka*
hodnocení

Kdyz ono to bylo na zacatku takove komplikovanejsi s tim,ze jsme museli dat dohromady 2 kocky. Napsala jsem to asi spatne, ze by neumela chodit na wc,ale jakbyla nova,tak ji kocour neustale honil a pronasledoval,tak ji i z toho wc vyhnal,tak jsem vlastne uz od zacatku musela s ni chodit na zachod,aby ji kocour dal pokoj,ted je to ok,vlastne i kdyz jde kocour na zachod ona jde hned po nem. Pozornosti maji hromadu,mam 2 deti a pokud si s nimi nehraji oni,tak litaji a honi se kocky spolu. Jsou spis radi,ze si muzou zalest a spat,kdyz jdu do prace. A skra b adla maji 3 a to az do stropu v kazdem patre. A to ze mi chce neco rici,to vim take,ale co,kdyz jim davam vsechnu peci.

Občas hlídám dceři 4 vykastrované kocoury. Jen se chci podělit s historkou. Slyším, že někdo škrabká ve wecku. Jdu ihned vybrat. Zvednu boudičku a vyberu. Ihned příjde druhý, kouká na mě a vyčurá se. Vyberu a než stačím boudičku položit, příjde třetí a také se vyčurá. Vyberu a zavolám: Ještě někdo, kdo ještě nebyl? A přišourá se čtvrtý a vykaká se. A do rána je pokoj! :-D Kočky jsou hodně komplikované. Z toho pořadu Pekelná kočka se mi nelíbil jen jeden díl a to, když znalec ocenil kocoura, že si hraje na wecku s tuhými hovínky a bude těžké ho to odnaučit. Já si myslím, že si nehrál, že je ve wecku nechtěl Špatně udržované wecko! Kdyby bylo čisté, netrávil by tam čas nesmyslným vyhrabáváním hovínek.

sarka*
hodnocení

To mate pravdu,snazim se wc cistit snad neustale,aby tam nic nebylo. A jak se tam zacnu hrabat toz lopatkou,tak prijde kocour,pocka az to dodelam a jde on. Jsou uz tak sehrany,ze se vykaka jeden a za nim jde hned dalsi. Tak vim,ze to zachodem byt nemuze,kdyz onijsou jak psi,kam ja tam hned za mnou oni.

S kočkama mám ty nejhoršší zkušenosti, měla jsem postupně kočku i kocoura a oba když jsem doešla na dýl, tak udělali potřebu koucour na skříň a kočka za sporák pokaždé a nepomohlo absolutně nic.

72mona3*
hodnocení

0x

Kotě bylo odebráno dřív, ale zas až tak kriticky ne. Socializace už by měla být vlastně skoro kompletní. Ale co mě zaráží je, že jste ji učila na záchod, že to z domu moc neuměla. To by skoro naznačovalo, že se jedná o nějakou poruchu. Jak už psala Pb, kočky není třeba učit chodit na záchod. I stará kočka z ulice neomylně zamíří k záchodku z kočkolitem (který v životě neviděla), když ji zavřete doma. Jenže zároveň píšete, že když nejste doma, žádný problém není. To by tedy znamenalo, že vy jste ten problém. *nevi* Jenže v jakém smyslu, to musíte zjistit. Pokud kočka něco dělá tak okatě (jakoby naschvál), je to proto, že vás chce vyburcovat (konkrétně vás), něco sdělit. Moc dobře ví, že když bude před vámi dělat něco nevhodného (co vy neschvalujete), třeba jen skočí na linku, vy si jí všimnete a pokusíte se jí v tom zabránit. Většina koček si vystačí právě jen s tím pokoušením, protože jim jde právě o vaši pozornost. Ale proč ta vaše používá k upoutání pozornosti právě tohle? Že by nic jiného nefungovalo? Opět souhlas s Pb: spokojená kočka = bezproblémová kočka. Jestli je na vás fixovaná (a to rozhodně je), zkuste se jí víc věnovat. Aktivně. Ne jen pomazlit a spoléhat se na to, že se vybije s kočičím kamarádem. M.

sarka*
hodnocení

Dekuji za radu snazim se delat co muzu,prave mi to jina kocka nikdy nedelala a to jsem mela jine zavislaky. Nejak se s tim popasuji,je to muj mazel. Tak uvidime.

hodnocení

0x

Tohle znáte? modrykocour.cz/...

alena350*
hodnocení

0x

Citat z Pekelne kocky: za kazdym problemem s curanim je teritorialni panika kocky.

Ten Jackson Galaxy je skvely, je taky web www.kocky-online.cz a MVDr. Žertová.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]