Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pejsek se počůrává

Od: kolotoc* odpovědí: 7 změna:

Poraďte prosím.Malý 15ti lety Beník Při venčení postává se zvednutou nožkou ale asi málo se vyčůrá.Potom doma si olizuje pindíka a najednou udělá loužičku.Asi je nastydlý.4ím ho léčit.

Pejsek se počůrává
Pejsek se počůrává #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, jak vidím, tak je to pejsek-"gaučák", který toho venku možná tolik nenaběhá (a nenastydne tam). Vzhledem k jeho věku by to mohla být zvětšená prostata (doufám, že ji mají i pejsci, ale nevím to přesně). Zatím léčba teplem a jinak na veterinu. Zdravím!

P.S. Máte vkus - Beník je hezké jméno .

72mona3*
hodnocení

0x

Ptáte se na špatném místě. Jakékoliv zdravotní problémy pejska musíte řešit s veterinářem. Protože asi je nastydlý není diagnóza. Jen odhad. A vůbec to nemusí být tím. Tak neotálejte, ať se to nezhorší. M.

hodnocení

0x

Za a) pejsek už není nejmladší, může mít zdravotní problémy, které za b) nejlépe zjistí veterinář. Domácí léčba, zvláště když nevíte čeho, mu může akorát uškodit.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Pejsek už má svůj věk, se kterým jsou spojené i nemoci stáří. Náš pes, který se dožil asi cca těch 16-17 let (byl nalezenec, přesný jeho věk jsem neznala), se na stáří doma počůrával. Pomohlo jen častější venčení, kdy si vyběhl před dům a vyčůral se, ale někdy to chudák taky nestihl a loužičku udělal doma. Léky na to nebyly... Ale možná, že vám něco veterinář doporučí.

hodnocení

0x

S velice podobným problémem měli sousedé s pejskem, který také byl kříženec daklíka s bůhví čím. Jmenoval se Johny. Bylo mu 15 a měl problém se prostatou. Bral nějaké prášky. *mala* U starších pánů, lidských i psích, je prostata hodně častý problém.

hodnocení

0x

Starší pejskové mohou mít problémy s prostatou, na vině může být i infekční výtok. Veterináře!

hodnocení

0x

Jeden můj starý pejsek se začal počurávat ve spaní. Myslela jsem si pár dnů, že je to prostata. Tak jsem ho nad ránem, když jsem se stejně sama probudila, pouštěla na zahradu. Veterinářka se domnívala, že je to problém s ledvinami, nasadila antibiotika a na nějaký čas se to zlepšilo. Problémy se vždy po několika měsících opakovaly, tedy i léčba se opakovala. Pak se objevily i závažnější problémy a nenechala jsem ho, aby měl bolesti a trápil se.

Rozhodně to konzultujte na veterině.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]