Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zabezpečení terária - posuvná skla

Od: had186® odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer rádcové. Mám v teráriu hada "útěkáře", tak bych prosil o nápad, jak jednoduše zajistit posuvná skla v teráriu. Měl jsem tam plíšek do tvaru písmene "S" který držel obě skla u sebe, ale neustálým narovnáváním a ohýbáním se hned plech zlomí, a taky to moc hezky nevypadá. Děkuji předem za tip, jak skla jednoduše a trochu esteticky zabezpečit proti posunutí.

Zabezpečení terária - posuvná skla
Zabezpečení terária - posuvná skla #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Úplně stačí ze silnějšího drátu ohnout přípravek dle obrázku. Zasune se mezi skla a pak se sklopí do vodorovné polohy tak, aby zajistil obě skla proti sobě. Rozměry podle skel, vnitřní háček může být docela krátký, vnější delší kvůli manipulaci.

Zabezpečení terária - posuvná skla #3

bbbb
hodnocení

1x
akva-exo.cz/... zamek by ho mel udrzet.
Nebo staci vytvarovat tvrdy drat tak aby se vzpricil mezi skla a neni problem mam to tak léta.

hodnocení

0x

První možnost je provrtat obě skla a vložit nějakou tyčinku. To je ale celkem nelehké.

Druhá možnost je zadní sklo zajistit, aby nešlo posouvat (v případě že posunovací je) a přední sklo zajistit závlačkou ve vodící drážce. Buď ze přední strany nebo zvrchu. Zepředu to bude pohodlnější. Stačí dírka do které se strčí "hřebík".

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, buď si pořiďte zámek na terárka (koupíte v každém zveráči), nebo ohněte sislný drát dle potřeby, tak to mám v jednom případě já - ovšem je to méně estetické.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]