Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fenečka je apatická, proč?

Od: alenkaaaa odpovědí: 3 změna:
Ráno jsem mojí fenku nakrmila, byla jsem s ní venku a všechno bylo v pořádku. Většinou když přijdu domu z práce, tak je hned u mě a vrtí ocáskem. Dneska seděla na místě, nechce se hnout a má takový ztrápený výraz. Vůbec nechodí, nemá chuť k jídlu.. Tohle se mi stalo poprvé za ty 4 roky co jí mám. Neví někdo co by to mohlo způsobit?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Hezký den,nechci Vás strašit,ale zřejmě je fenka nemocná. Mně takhle reagovala moje fenka,když měla infekční průjem. První den měla jen průjem a byla aktivní,ale druhý den už to bylo horší,začla být apatická,smutná. Zašla jsem s ní na veterinu a tam jí naměřili horečku a hned dostala antibiotika v injekci a v práškách. Po těch spala ještě víc,ale do 3 dnů byla v pořádku a pak už ty prášky jen dobrala a byla zase veselá. Ještě mě napadá,jestli se Vaše fenka nechystá hárat,nebo pokud dohárala,jestli nemá falešnou březost. Moje fenka,když hárá nebo se jí to blíží,je taková posmutnělá,unavená,do ničeho se jí nechce. A když má falešku,je taková mazlivější a hrozně ukňouraná a méně žere.

doplněno 07.11.17 17:22:

Na falešnou březost se nám osvědčila homeopatika Pulsatilla,ředění 15. V každém případě fenku sledujte a kdybyste měla pochybnosti,raději jděte na veterinu.

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Pokud pejsek nejde vítat, je mu zle. První by mělo být změření teploty. Pokud má teplotu, je třeba jít urychleně na veterinu. Pokud teplotu nemá a je mladá ty 4 roky (nepíšete, zda je fenečka 4letá, nebo už třeba babička, kterou máte 4 roky), mohlo by to mít souvislost s háráním. Ale to už jste ve 4 letech věku asi zažila a máte jistou zkušenost. Ale mohl by to být zánět po hárání, v močových cestách nebo až v děloze. Když leží a náhle vstane, mohla byste zahlédnout na špičce přezky hnisavou kapičku. Pokud nebude zakalená hnisavá, vymáčkněte z vulvy opatrně trochu tekutiny z vnitřku na bílý papírový kapesník. Tak uvidíte, jestli se neobjeví červená nebo růžová barva krve. V obou případech je řešení jen na veterině. Taky by nebylo od věci pečlivě prohlédnout kůži po celém těle, protože v tuto dobu bývají přisátá poslední klíšťata. Bývají z celého roku nejnacucanější a největší, a pokud jsou na hlavě nebo jde o malého pejska, způsobí bolesti hlavy nebo malému přiotrávení. Tak držím palce, ať je to jen banalita. Ida

72mona3*
hodnocení

0x

Že by zdravotní problémy? Tady můžeme jen hádat, co jí je. Takhle se chová můj pes, když ho něco bolí, nebo je mu špatně. Zkuste ji prošáhnout, zádíčka, bříško...jestli zareaguje, že ji něco bolí. Já už u toho svého poznám, jestli jsou to jen "prdíky", nebo něco horšího a podle toho jednám. Buď klid a masáž a nebo veterina. A ještě se jí podívejte na oči, když toho mého něco bolí, má rozšířené zornice. To je vše, co mohu poradit. Je to na vás. Vy musíte posoudit, jestli je to na návštěvu veterináře. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]