Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na myši

Od: tygrice odpovědí: 9 změna:

Zdravím, mám otázku jak na myši. Máme komoru ke jsou uskladněné pytle s pšenicí pro slepice. Bohužel není možnost je přemýstit jinam. A dali jsme jim tam i pastičky ale asi jsou nějaké chytré že tam na ně nejdou. Tak bych potřebovala poradit co by na ně platilo. Je mi jasné že asi kočka máme ale nejeví o ně zájem. Tak co by na ně pomohlo jestli nějaký jed nebo i třeba i jestli nějaká rostlinka co by je dokázala odpudit. nebo nějaký postřik aby se tam nevrátili.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V první řadě si uskladněte pšenici pořádně, aby do ni myši nemohly. Nejlépe do sudů. Až jim odstřihnete přístup k potravě, tak ještě rády půjdou po návnadě v pastičce. Jed bych nedával. Máte kočku a za druhé, že se jed omylem dostane i do pšenice také není nemožné.

doplněno 04.11.17 15:26:

Do pastiček jako návnada se mi nejlépe osvědčily psí granule Brit care. Nevyschnou, stále voní a myši je chtějí.

hodnocení

1x

k likvidaci rodin myší používám agromanualshop.cz/...

Tento gel jim evidentně chutná, tahá je to do míst, kde ho aplikuji. Tak za 3 dny jsou mrtvé... měsíc mám pokoj a vleze tam nová rodinka... takže zase pár proužků ...

Ze všech jedů za 10 let byl tento nejúčinnější.

hodnocení

1x

Do pastí jsme dávali shalvně sýr nebo špek a je nutné chyenou myš dát hned pryč, aby se ostatní nepoučily

1.udělejte si silný vývar z hřebíčků nebo máty a občas tam rozhodte namočené tamponky, nezapomeńte je dát hlavně tam, kudy se tam mohou dostávat

2. levná sladká perlivá limonáda v nádobě, myš se napije a zahyne, protože se neumí zbavit vzduchu, který nasaje.

3.smíchejte v misce suchou sádru, hladkou moku, sůl, myš sní sádru, napije se a konec,

hodnocení

0x

Letos se mi to taky přihodilo :(.

Dávala jsem pastičky a kladu je pro jistotu pořád. Návnada musí být taková, aby jim chutnala víc než obilí. Mně fungoval opečený kousíček chleba (topinka) a na ni ještě (teplou) kousínek másla (ach jo). Jo a pracujte v rukavicích - kvůli pachu.

Taky někdo dává kousek jablka, oříšku apod.

72mona3*
hodnocení

0x

Dobrý den, opravdu je důležitá prevence - jak psali výše - ideální jsou sudy. Stejně tak bych se vyvarovala jedů.

Pokud nezabírají klasické pastičky, zkuste se poptat po lepivých (lepových) pastech. M.

doplněno 04.11.17 14:16:

Len - kočky loví, protože je to baví, ne proto, že mají hlad (ty domácí). Je to instinkt, nutkání. Proto se honí i za mávátkem, poletujícím lupením, nebo se vám pověsí na šňůrku u kalhot. Některá má ten instinkt velmi silný, jiná potřebuje trochu víc akce. A tazatel má nejspíš tu druhou variantu. Pokud by tu myš viděla utíkat, určitě by po ní šla (i přežraná), takhle ji jen cítí, takže žádná akce = žádná myš...

len*
hodnocení

0x

Je třeba bojovat na třech frontách.

Za prvé prohlédnout prostory a zjistit všechny škvíry, otvory, kudy tam lezou a jestli by to nešlo utěsnit.

Za druhé nepřekrmovat kočku. Klidně jí porce snížit na polovic, aspoň na měsíc.

Za třetí, jako návnady se mi osvědčily čtvrtky vlašských ořechů přivázané nití, nebo kůže ze špeku.

hodnocení

0x

Koupili jsme levně veliké plastové sudy s plastovými víky. Do sudu se vejde v pohodě celý pytel pšenice, i víc, víko těsně přilehne a myši mají smůlu. Vysypat do sudů, okolo to dobře umést a myši tam nenajdou nic. Pytle nemají cenu, ty myši prokoušou.

Možná líčit pastičky - opečený kosek uzeniny, voní to...ale myši jsou nasycené pšenicí, tak kdoví, zda je pastičky zaujmou.

Od té doby, co máme naše pěkné modré sudy, máme od myší pokoj. V jednom mám i semena slunečnice pro ptáky, v dalším nasušený tvrdý chleba. Ten mám dokonce volně, bez víka, aby dýchal a nezplesnivěl. Sud uprostřed místnosti a po tom plastu žádná myš nahoru nevyleze. A nejsou žádné problémy. Jaga.

liska*
hodnocení

0x

Nevím, jak moc je to účinné, ale viděla jsem rozmístěné plašičky neboli odpuzovače hlodavců a kun na elektřinu nebo na baterky? Plochá krabička asi 20x12 cm. Má to vydávat nějaký pro nás zřejmě neslyšný zvuk.

doplněno 05.11.17 12:56:

Kdysi jsme pokládali takové ty kulaté pastičky jako obrácený cedník s dírou navrchu, kdy drátky kolem otvoru bránily návratu myšky z pasti. Když se hned nic nechytilo, klackem jsem mírně zvětšila otvor. A ejhle, chytla se. Ale jak jsem past nesla ze skepa ven, myš mi vyskočila! Past je to mírumilovná, nezabije, jen lapí. A dno má otvírací, aby se myš vypustila někde venku. Jenom není radno zvětšovat myším vstup. Jako návnadu jsme dávali kousek kůže z uzenáče.

doplněno 05.11.17 13:09:

Aja 1946, tak to už si píšu. Ta sádra i limonáda, to jsou zajímavé finty! Mám taky jednu fintu.Náhodnou. Zboku králíkárny jsem nechala na hřebíku pověšenou igelitku se zbytkem suchých krajíčků chleba.Jednou ráno koukám, taška se hýbe. Uvnitř myši! Dovnitř vlezly po drsné stěně králíkárny, spadly ke chlebu, nažraly se, ale z kluzké igelitky se už ven nedostaly.

ronyx*
hodnocení

0x

Kdysi sem něco podobného také řešil. Ale velký sud se ukázal jako nepraktický - když je plný, těžko ho 1 člověk sám zvládne přemístit, takže se musel plnit na místě, a další bylo to pak z něj vybrat od poloviny dolů níže. Takže jsem sehnal takové ty velké plastové kbelíky s víky, jako jsou třeba na velká balení malířských barev, nasypal zrní do nich, nacvakal víka a odesl uložit. Váha jedno byla okolo 20kg (ale daly by se sehnat i kbelíky menší, aby to vážilo po naplnění méně), takže se to dalo přenášet v pohodě v jednom, dají se dávat na sebe jako komín, jen když jich je víc jak 2, tak už to chce opravdu rovnou podlahu, jinak se komín kácí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]