Nejste přihlášen/a.
Prosím, poraďte jak se zbavit krtka, nějaký osvědčený recet, vyzkoušeli jsme všechno a dneska zase osm hromádek ![]()
2x
V archivu je spousta diskuzí na téma krtek. Zadejte krtek do vyhledávacího okna a tak se dostanete do archivu.
Já jsem krtka dostávala ze zahrady tranzistoráčkem. Ten jsem dala na zem a pustila naplno. Abych nerušila sousedy, přiklopola jsem ho kbelíkem s dekou. Čas od času jem to musela zopakovat, vracel se, ale jinak se odstěhovat z kraválu.
1x
Proč se chcete krtka zbavovat, to vám tak vadí? Nebo se vám nelíbí kopečky krtincků na trávníku? Přes zimu vám pěkně zreje zahrádku, vyžere ponravy chroustů a další housenky a hmyz zalezlý pod zem, možná si smlsne i na žížalách, které jsou také užitečné, pod zem si zatahují tlející listy a pak je žerou, ale dělají v trávě jenom malé kopečky hlíny z jejich trusu.
Přes zimu vám krtek nemůže vadit, navíc, když někdo náhodou potřebuje v zimě zeminu, stačí najít krtinu a nabrat si nezmrzlou a pěkně nakypřenou zeminu ke kytkám do květináče a už bez škůdců, housenek a larev. V zimě krtčí hromádky zapadnou sněhem a na jaře je stačí rozhrábnout hráběma a v létě si s krtkem poradí šikovná kočka (pokud je přírodní lovec a ne macek přežraný granulemi a masovými kapsičkami pro líné mazlíčky). Krtek patří do zahrady stejně jako liška do lesa. Je to živý tvor, tak proč ho hubit.
0x
Opět je nejlepší sledovat biologickou činnost krtka v přírodě.Krtek se přesunuje a vytváří svůj revír ve větších hloubkách.Až 1,5 m hluboko-.V těchto hloubkách má i svoje hnízdo.Potravu ale získává v ornici.tedy v norách do 30 cm hloubky.Kromě toho vytváří krtince,to jsou větrací otvory do potravních nor.Pokud je na zahradě několik těchto větracích otvorů - krtinců,stačí do nich umístit nějakou látku,která hodně páchne.Krtek má velmi citlivé čichové orgány a pach třeba kyseliny isomáselné nesnáší..Tato odrazuje proti okusu i lesní zvěř,používá se i na pachové ohradníky.
JABRAKA
0x
Mám 2 recepty, dávám je k úvaze.
1. Krátkodobě: Pokud je pozemek malý, myjte si na něm vlasy, užijte kondicionér také... ktrtek uteče. Stejnou službu udělá i jarová voda z nádobí, ale tam už se hubí i užitečná zemní fauna...
2. Systém Okénka: Ve vyvrtané hromádce najděte chodbu a do ní umístěte skleničku 250ml od zelí tak, aby dno tvořilo okénko. Moc se mu to nebude líbit, po prosklení více východů se zviřáteček posune.

0x
Při instalaci pasti používejte výhradně nářadí a ne přímo ruce. Na past dejte kbelík, aby do díry nešel průvan.
Musíte ji vložit do tunelu. Pokud se jí krtek vyhne tunelem o kus dál, tak je to špatným postupem.
Co znamená likvidace humánním způsobem?
M.
doplněno 15.11.17 12:41:
No, vy jste dal odkaz, ve kterém to je, tak se ptám vás...
A vlastně to byla taková řečnická (filozofická) otázka... Humánní=lidský. O utrpení to nevypovídá nic, že? Past vypadá efektivně, to přiznávám, ovšem o "konečném" řešení se v návodu moc nezmiňují. Že by to bylo příliš? Mají na "plnou hubu" mluvit o usmrcení zvířete, ne o humánní likvidaci...
doplněno 15.11.17 12:43:
No, rýčem jsem ještě žádného nezabila... tudíž to není efektivně humánní likvidace... Nebo vlastně je?
Že nebude zbytečně trpět? Proč se ptáte zrovna mě?
Rýč nebude o nic příjemnější.
doplněno 15.11.17 12:53:
Jinak obecně krtek v pastech umírá prý velmi záhy. V té pasti co jsem psal já, je podle mě mrtvý okamžitě. A já žádný odkaz nedal... kde je? ![]()
0x
Zdravím. Radila bych, pozvat si několik tmavočechů, krtka vám vyženou. Naše ulice se měla 5 dní opravovat, jak jsme byli všichni městským úřaden upozorněni. A to právě v době, kdy nám už půl roku na zahradě rejdil krtek. Tmavočeši kopali, štěrkovali, "žabovali" a hlavně 2 měsíce (ne 5 dní) neskutečně hulákali. Docházely za nimi manželky i s dětmi a své chlapy velmi hlasitě povzbuzovaly. A najednou koukáme, krtek je pryč! Tak si myslíme, že krtkové jsou rasisti.
Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.