Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na krtka

Od: sunlove* odpovědí: 16 změna:

Prosím, poraďte jak se zbavit krtka, nějaký osvědčený recet, vyzkoušeli jsme všechno a dneska zase osm hromádek :(

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V archivu je spousta diskuzí na téma krtek. Zadejte krtek do vyhledávacího okna a tak se dostanete do archivu. ;) Já jsem krtka dostávala ze zahrady tranzistoráčkem. Ten jsem dala na zem a pustila naplno. Abych nerušila sousedy, přiklopola jsem ho kbelíkem s dekou. Čas od času jem to musela zopakovat, vracel se, ale jinak se odstěhovat z kraválu.

hoststary*
hodnocení

1x

Proč se chcete krtka zbavovat, to vám tak vadí? Nebo se vám nelíbí kopečky krtincků na trávníku? Přes zimu vám pěkně zreje zahrádku, vyžere ponravy chroustů a další housenky a hmyz zalezlý pod zem, možná si smlsne i na žížalách, které jsou také užitečné, pod zem si zatahují tlející listy a pak je žerou, ale dělají v trávě jenom malé kopečky hlíny z jejich trusu.

Přes zimu vám krtek nemůže vadit, navíc, když někdo náhodou potřebuje v zimě zeminu, stačí najít krtinu a nabrat si nezmrzlou a pěkně nakypřenou zeminu ke kytkám do květináče a už bez škůdců, housenek a larev. V zimě krtčí hromádky zapadnou sněhem a na jaře je stačí rozhrábnout hráběma a v létě si s krtkem poradí šikovná kočka (pokud je přírodní lovec a ne macek přežraný granulemi a masovými kapsičkami pro líné mazlíčky). Krtek patří do zahrady stejně jako liška do lesa. Je to živý tvor, tak proč ho hubit.

Třeba já mám pozemek pěkně kamenitý, samá opuka. Přejet to potom sekačkou je zážitek. :(

72mona3*
hodnocení

0x

Podle všeho je nejúčinnější rýč a trpělivost. M.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

nejaky tvrdy plat zeleza 15cm x 15cm, zvrchu na to navarit metrovou trubku ktera se bude dobre drzet a zespodu navarit 20cm ostre, pevne hroty, jeden vedle druheho , kdyz se zahybe krtinec narvat to tam poradnou silou a jeste sem i nestalo ze by nebyly hroty od krve

hodnocení

0x

my jsme na různá místa zkopávali psí chlupy, vždy mi je dali v úpravně psů.

hodnocení

0x
Já na okraj krtčího řádění natloukl roxory do krtinců, na ně petlahev upravenou tak, aby se to točilo a dělalo to kravál. Postupně posunovat tak jak se bude stěhovat.

jabraka*
hodnocení

0x

Opět je nejlepší sledovat biologickou činnost krtka v přírodě.Krtek se přesunuje a vytváří svůj revír ve větších hloubkách.Až 1,5 m hluboko-.V těchto hloubkách má i svoje hnízdo.Potravu ale získává v ornici.tedy v norách do 30 cm hloubky.Kromě toho vytváří krtince,to jsou větrací otvory do potravních nor.Pokud je na zahradě několik těchto větracích otvorů - krtinců,stačí do nich umístit nějakou látku,která hodně páchne.Krtek má velmi citlivé čichové orgány a pach třeba kyseliny isomáselné nesnáší..Tato odrazuje proti okusu i lesní zvěř,používá se i na pachové ohradníky.

JABRAKA

fram
hodnocení

0x

Mám 2 recepty, dávám je k úvaze.

1. Krátkodobě: Pokud je pozemek malý, myjte si na něm vlasy, užijte kondicionér také... ktrtek uteče. Stejnou službu udělá i jarová voda z nádobí, ale tam už se hubí i užitečná zemní fauna...

2. Systém Okénka: Ve vyvrtané hromádce najděte chodbu a do ní umístěte skleničku 250ml od zelí tak, aby dno tvořilo okénko. Moc se mu to nebude líbit, po prosklení více východů se zviřáteček posune.

Jak na krtka

hodnocení

0x
My uspěli až s pastí, ale účinek okamžitý. Druhý den. Tahle past je skvělá v tom, že se z ní nic nemůže ztratit, nemá žádnou volnou část co by zůstala v díře jako jiné pasti. Klíčové části se nedotykate rukou, takže krtek vás necítí.
Při instalaci pasti používejte výhradně nářadí a ne přímo ruce. Na past dejte kbelík, aby do díry nešel průvan.
Musíte ji vložit do tunelu. Pokud se jí krtek vyhne tunelem o kus dál, tak je to špatným postupem.
Jak na krtka #2
72mona3*

Co znamená likvidace humánním způsobem? :( M.

doplněno 15.11.17 12:41:

No, vy jste dal odkaz, ve kterém to je, tak se ptám vás...;) A vlastně to byla taková řečnická (filozofická) otázka... Humánní=lidský. O utrpení to nevypovídá nic, že? Past vypadá efektivně, to přiznávám, ovšem o "konečném" řešení se v návodu moc nezmiňují. Že by to bylo příliš? Mají na "plnou hubu" mluvit o usmrcení zvířete, ne o humánní likvidaci...

doplněno 15.11.17 12:43:

No, rýčem jsem ještě žádného nezabila... tudíž to není efektivně humánní likvidace... Nebo vlastně je?

Že nebude zbytečně trpět? Proč se ptáte zrovna mě? ;) Rýč nebude o nic příjemnější.

doplněno 15.11.17 12:53:

Jinak obecně krtek v pastech umírá prý velmi záhy. V té pasti co jsem psal já, je podle mě mrtvý okamžitě. A já žádný odkaz nedal... kde je? *smich2*

72mona3*
15.11.17 13:00

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Radila bych, pozvat si několik tmavočechů, krtka vám vyženou. Naše ulice se měla 5 dní opravovat, jak jsme byli všichni městským úřaden upozorněni. A to právě v době, kdy nám už půl roku na zahradě rejdil krtek. Tmavočeši kopali, štěrkovali, "žabovali" a hlavně 2 měsíce (ne 5 dní) neskutečně hulákali. Docházely za nimi manželky i s dětmi a své chlapy velmi hlasitě povzbuzovaly. A najednou koukáme, krtek je pryč! Tak si myslíme, že krtkové jsou rasisti. *smich* Ida

fram

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @admin z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od administrátora 29. 11. 2017 12:47:43
! Pravidlo Z1: je zakázáno psát nesmyslné odpovědi a otázky nebo úmyslně poskytovat špatnou radu.

hodnocení

0x

Ahoj, asi se mi budete smát, ale mně to možná pomohlo... Je to rada pro muže (ženy to pochopi). Prostě, když se mi chce na malou, tak zamířím a vykonám. K jednotlivým diram se pravidelně vracím a krtek (hryzec?) už toho má asi dost a nepokračuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]