Nejste přihlášen/a.
Nemáš tam jako dekoraci nějaký kus mrtvého dřeva? Někdo taky dává dokonce i kus uhlí. To by mohla být příčina. Nebo nedostatešně vypraný štěrk či písek. Zkus filtr s aktivním uhlím. V nejhorším případě pomůže snad jen akvárium znova založit s jinými materiály.
V Akváriu žádné dřevo nemám, mám tam pouze skálu, břidlici a mušli ke vzduchování. Voda se začala kalit, asi po půl roce co jsem Akvárium založila. Původně jsem jsem měla akvárium jinde a problém mi to nedělalo. Tak nevím jestli to není třeba vodou.
Pokud by to bylo vodou, tak by ta voda byla žlutá už v okamžiku, když ji do akvária naléváš. Takže by sis toho všimla.
Píšeš že původně bylo akváriu jinde a bez problémů.
Takže hledej problém v umístění akvária.
Taky si naber vodu do čiré sklenice a podívej se na barvu vody jinde. Třeba se ti změnil zdroj světla a ty hledáš chybu ve vodě,
Viděl jsem zakalenou vodu a žlutou ještě ne.
Voda se začla kalit po půlroce? No... já měnil čtvrtinu objemu vody každý týden.
Doporučoval bych akvárium založit znova ( tedy dočasně přelovit ryby i rostliny, pokud jsou ) komplet vyčistit, znovu napustit a dodržovat tu výměnu čtvrtiny, co týden. I když máte filtr. Při odsávání je dobré něčím, tyčkou, trochu šťárat do dna, aby se usazeniny odebraly šlauchem...
Někdy může být problém i přesvětlení z okna, nebo zhoršená kvalita již napouštěné vody...
Problém jsem vyřešila. Koupila jsem si fitrační kuličky ,,Purigen,, a vložila je do filtru. Voda je teď krásně čístá, jako křišťál a to i bez výměny vody. Všem děkuji za rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.