Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, přivezli jsme si 9-ti týdenní štěně maltézského psíka, paní majitelka mu dávala na dokrmení sušené mléko pro psy a vařila maso kuřecí. Chci se zeptat, zda by štěnátko mohlo i plnotučné mléko 3,5% kravské , zkoušeli jsme mu ho už jednou dát a chutnalo mu, neměl ani průjem. Nemůže mu kravské mléko zpomalit trávení? Není moc velký jedlík, granule vůbec nechce ani rozmočené, vývarem či vodou... musíme mu vařit drůbeží maso.. nějaký piškot.,ale moc toho nedá. Tak jsme si říkali, že kdyby pil to mléko, tak aspon by měl zas nějaké další živiny potřebné pro jeho vývoj.Děkuji za odpověď.J.S.
Tohle jsme se štěňaty zažili všichni. Také jsem několik značek granulí vyzkoušela a měli strach, aby pejsek měl správnou výživu. Chovatelka dávala Aukanubu, ale Dorka je do puseny nevzala ani omylem. Také nám trvalo dost dlouho, než jsme garnule, které by žrala, našli. Mléku bych se vyhla, ale tvaroh, jogurt, strouhaný tvrdý sýr, ten má úspěch. A cca 1x za týden žloutek do tvarohu. Myslíme si, že psík málo žere, ale ono mu stačí lžíce, ne vrchovatá, 3x za den. Je to malý tvoreček a my servírujeme jako pro lva. Jak řekl náš vet: U plné misky žádný pes hlady nepošel.
toto jste velice hezky vystihla, když se podívám kolik jsme mu už nastrkali pod ten jeho mlstný čumáček..měli jsme před tímto miminkem maltézáčka 12-ti letýho, ten nám bohužel zemřel na selhávání ledvin.. bylo to moc bolestivé, jako když zemře člen rodiny... tak jsme si pořídili opět maltézáčka a už se na něho víc třepeme.. ,aby měl vše nej..a byl tu s námi co nejdýl, pokud to zase nezanedbá veterinář, tak jak se nám to stalo u toho našeho předchozího matlézáčka.. neprováděl žádné vyšetření krve,moči..,aby se předešlo takovým vážným nemocem No a teď jsme trefili na takovýho nejedlíka..máme ho 10-dní, tak snad ty granulky začne papkat.tvaroh jsme mu zkoušeli dávat a nechce.., lučinu sýr si olízl, tak ta by mi možná pasovala.budeme muset zkoušet..co se dá dělat.Včera jsem mu dala na zem čtyři hromádky s různýma granulkama, tak jedny ho zaujaly, pár si i vzal..
,myslím to byly calibra..
Tak zatím granulky ne-, takže stále vaříme.. ,ale přibírá celkem dobře, dneska jsme ho vážili a má 2kg.. tj. za 14 dní 500g dáváme mu hodně zeleniny, to mu chutná, dokonce si dá i mandarinku oloupanou a pomelo
nějaký uzlík na žužlání a tak tři piškoty za den..sýry bohužel moc nechce, tvaroh jsme taky zkoušeli ,ale nemá zatím na mléčné výrobky chutě, mléko by si vzal, ale raději mu ho nedávám. Dneska jsme byli na přeočkování a doktorka nám říkala, že máme počkat, že to příjde,že to může mít i kvůli zoubkům,které nemá ještě prořezané, že 14dní by počkala, že dříve byli psi hlavně na masu, ale doporučovala by pak doplnit vitamíny v tabletách..tak počkáme.
jinak je to naše zlatíčko, mazílek.
Zdravím. Já bych rozhodně alespoň první měsíc krmila tím, čím byl krmen u chovatelky. Změna prostředí - bez mámy a ostatních štěňat, jiné zvyky a fůra jiných pachů. Přitom nic, co pejsek znal - to je veliký stres. Dost pejsků přestane přijímat i potravu kterou zná, natož něco jiného. Většina psů kravské mléko nesnese, já bych ho rozhodně nedávala. Když majitelka krmila "vařenou potravou", pokračujte v tom a po tom 1 měsíci, kdy bude už pejsek u vás zvyklý, začněte převádět pomalu na to, čím chcete krmit v budoucnu - asi granule, je to nejpohodlnější; a ty kvalitní obsahují vše, co pejsek potřebuje. Pročtěte si tuto stránku: zkraceno.cz/... a poraďte se i s veterinářem. Tak pejskovi nejlépe prospějete a neublížíte. Tak ať vám štěňátko přinese hodně radosti. Ida
nezvykejte psa na vařené jídlo, jídlo je v přibývajícím věku nevhodné a nedostačujíc, vyzkoušejte víc granulí, já uspěla až u čtvrtých, nebojte se, když nebude na misce tři dny nic jiného, ono si dál, v granulích - ne těch nejlevnějších, je vše, co pes potřebuje. Já bývalému psu taky vařlila a když jsme pak jeli na dovču, byl to horor, granule nechtěl a ty hnusné paštiky a,konzervy pokaždí vyblil. Byla byste jeho otrok.
Máme koupené pro něho granule Royal canin mini, ale bohužel taky je nechce paní nám dala taky nějaké granulky, ale na ně nejbyl ještě naučený, moc nekousal...zoubky mu teprve dorůstají, v zadu nemá ještě stoličky..jinak je hodně hravý a veselý.Přesto bychom byli raději, kdyby papkal i ty granulky.. to vařený je taky dost časově náročný..a nemá tam vše potřebné vitamíny a minerály, jenže jak to do něho dostat?Na pamlsky moc není, zkoušeli jsme mu tam i nadrobit kusek sušenýho masíčka.,ale selektuje to a nebo se to ho ani nedotkne.. maso si vezme nejraději kuřecí křidýlka, krk, prska taky, ale jsou suché, srdíčko mu taky vaříme, ale to mu moc nejede.. jablíčka si taky trochu vezme.přílohu nechce ani rýži ,těstoviny..už jsme z toho nevozní, aby se rozpapkal..máme jít na druhé očkování, tak se zkusíme domluvit i na veterině.Nevíme kolik vážil, když jsme ho dovezli, ale za týden nám přibere cca 20dkg,tak ani nevíme, zda je to akorát či málo..rodiče maltézáčci byli drobnější tak do 4kg..
Tak já mám jorkšíra, ted má šest mesicu. Mám ho od desateho tydne, to uz byl nauceny na granulky. Davám tyto
jehnecí maso. Chovatelka nam dala kilo techto granuli, susené ouska, ktere rad kouse. Cetl jsem že royal canin uz neni to co byvalo, rady najdete i na ifauna.cz. Nekterí psi muzou byt alergicti i na kureci bilkovinu, jehneci pry vychazi nejlépe. Je to jenom o tom, jak si psa naucite, to vite, že kdyz dostane dobrutky, granulky odmita, proto mu ty srdicka davam opravdu jen jednou dvakrat za tyden a kdyz nic jineho nemá, žere i granule. Az bude starsí, tak bude mit maso casteji, ted je ale ve vivinu a potrebuje k rustu vitaminy, mineraly, omega kyseliny. Chovatelka nám taky zakazala kosti, takze ty krky bych byl taky opatrny.. Jinak vahovy prirustek +-deset deka tydne, ze zacatku i 15deka za tyden. Stene hrozne rychle roste, my uz mame jednou tolik co v desatem tydnu, ale ted se mu uz rust zpomalil, ted za tri tydny pribral 15 deka, driv to bylo i za tyden. taky hodne behame, pohyb je dulezity.
já mám ještě další 3 vozorky granulek..brit jehněčí s rýží, ontario - kuře, calibra, tak jsme mu je postupně nabízeli, ale bohužel, nemá zájem.. ale asi to zkusíme, že mu nic jiného nedáme a uvidíme.. jinak ten krk uvaříme a maso mu jenom z něho obereme a to mu velice chutná.. do toho nějakou mrkvičku.. paní je bohužel učila jen na vařený maso, granulky nám dala nějaké bosch,ale ty prý teprve začínali jíst, takže není naučený.. má 9 týdnů a váží 1,85kg, cca 20dkg nám přibral za týden..a to jí jenom to vařený..
tak ten pes nechape co se po nem chce. nepochopi, že driv to mel a ted to nema. spis bych davky vareneho snizoval a aby mel pristup ke granulkam. musi se to naucit, ale postupne. proste davky pomalu snizovat a davat mu granulky z ruky. Treba i venku za odmenu. Nas taky stavkoval,kdyz na obed dostal varene a vecer jen granule, ale z ruky si granule vzal. Proto mu davam varene tak malo, pak by byl rozmlsany.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.