Nejste přihlášen/a.
Prosím o pomoc.Vím,že pes nesmí čokoládu - hrozí otrava.Co hrozí mé fence (maltéz) když snědla cca 1-2 ks buchty s kakaem?Přece čokoláda je vlastně taky kakao.Co mám dělat?
Jednou se moje malá kníračka dostala k bonbonieře. Nejen že ji spráskala celou,
ale i s tím alobalem, ve kterém byly bonbony zabalené. A taky kousek krabice. Byla
jsem hrůzou bez sebe. Ale konec dobrý, všechno dobré. Jen ta hovínka byla víc než
zajímavá.
Vzhledem k tomu ,že oba naši pejsci (dnes už je 11.3. ) dopadli dobře jsem se po přečtení vašeho příspěvku pobavila.I když je mi jasné,co jste prožívala.Mám dva syny,ale naši fenečku (ať si každý klidně myslí co chce) miluji stejně jako je.V podstatě mi nahrazuje marně touženou dcerku.
Chci říct,že rozumím strachu i lásce v péči o naše zvířecí miláčky a ještě dodám,že i přes ten svinčík,který občas dovede udělat když něco rozcupuje ,tak říkám,že nechápu,jak jsme mohli žít bez ní...Hodně radosti Vám i nám s těmi našemi mazlíky. Lenka
Pes má cca 3-4kg.Bylo to (v nestřeženém okamžiku) asi před hodinou.je to naše malá potvora všude vleze...
Myslíte tedy ,že se maximálně poblinká nic víc?
Lenko, asi jste upekla moc dobrou kakaovou buchtu. Ale vážně, já si myslím, že to není čokoláda, tak to nebude tak strašné. Vím, že asi stejně velká fenka od vnučky také občas neodolala a nasoukala do sebe zase řezy s čokoládovou polevou. A ne jednou a v pohodě to přežila. Nebojte. Možná to není dobrá rada, ale já bych mu dala nějaký smetánek nebo jogurt, ať se to trochu rozředí. Nebo něco podobného, co má rád. Určitě to bude dobré, fakt!
Ono se mu to sice naředí ale bude tam toho pořád stejně i když ve větším objemu. Ty alkaloidy obsažené v kakau jso pro psy opravdu dost jedovaté.
Díky moc za podporu Lidko.Kakaa bylo v celé buchtě 2 plévkové lžíce (kakaový je jen spodek buchty).Dobrá byla ,to ano,ale pejsek ji nesmí.Snad o tedy bude dobré.Zatím se chová normálně,tak uvidíme.
Tady jsem ještě našla článek o čokoládě, tak to Lenko sledujte, ať je fenka v pořádku. To znamená, že v těch i 2 kouskách byl maximálně 1g? A to ani ne?
Pes a čokoláda
Pes by sice neměl dostat čokoládu,ale já i občas dám čokoládu a ve zdravé formě to neuškodí a buchty s kakaem si myslím v pohodě
Provedla jsem průzkum,jeden kousek měl sníst menší syn,takže asi jen jeden by snědla ona.Chová se normálně,budu ji pozorovat.Manžel prohlásil,že jančím,že na veterinu nepojede.Děkuji všem za podporu.Je zajímavé,jak protichůdné názory se sejdou na jedno téma.Všem dík
Ano,ano,Liduško.Moc děkuji za optání.Lucinka je v pořádku,ani jí špatně nebylo,dopadlo to dobře.Ještě jednou díky za zájem a přeji hezký zbytek večera
Jak to tu čtu tak někdy mi to připadne šílený: Např. pes nesmí zbytky, čokoládu, kočiči žrádlo apod. Naši dva psi (Dasi 13let a Leo 12let) jeli jen zbytky ze stolu, a nikdy jim nic nebylo, až před nedávnem se jim začalo kupovat konzervy a granule a oba jsou plní elánu...
Daší případ, od mé tety (Endy 4 roky) od malička jí čokoládu, no nejhorší je že o vánocích si sám krade ze stromku a tak šikovně že tam zůstane jen papír a to prosím ten stromek je asi metr a něco vysoko - takže je šikulka. A k tomu nikdy nežral psí žrádlo, ale jen kočičí...
Tak teď něco písněte, jak je to možné!
Moje pusiny (Vinula 2 roky) dostává granule, konzermy, ale příkrm ze stolu nebo zvlášť jídlo které není slané a kořeněné, občas dostane oplatek či kousiček čokolády, ale uznávám že to se stává jen málokdy bo já jsem žila v přesvědčení že čokoláda psa zabijí...Ale, každý má jiné názory a jak by naše babičky říkali - neexistovali takové věci pro pejsky, dalo se jim to co zbylo a kolika- ti let se dožívali i 20let. Tak vidíte!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.