Nejste přihlášen/a.
Náš psík 12 let, byl pod narkozou čistit zoubky (výsledky krve (KO) ukázaly trochu problém s ledvina, který před časem byl v pořádku, den před tím neměl jíst, jen pít. Po narkóze celý den spal a druhý den ráno měl zájem o vodu a žrádlo. Snědl jednu kapsičku a dva piškotky a pak začal zvracet celý večer i v noci a tak jsme ráno jeli k vetovi. Dostal injekci a kapačku. a nějaký vitamín do vody, který má pít. Po kapačce stále doma spal, stříkačkou dostal asi na 3x 2 dcl roztoku a ráno jsme jeli na další kapačku. To bylo včera, zdál se být živější, nežral nic, ale došel se napít. Odpoledne dostal stříkačkou roztok a zase zvracel i v noci, ale už nic nejde, má prázdný žaludek. Dnes jedeme opět na kapačku, má v ní takový kokteil, výživu, antibitika apd. Pokud by chtěl žrát a šek k misce, co mu mám dát? Dostali jsme od veta konzervu s masíkem, dala jsem mu na talíř 3 sousta, ale jen si čichnul, už se nadavoval. Vůbec nevím s čím začít krmit, pokud dostane na jídlo chuť, už 5 dní nežral. Moc se o něj bojíme, je hodně slabý a vysílený...pt
Dobré ráno. V první řadě bych to zkonzultovala s veterinářem. U jedné kočičky, která na tom byla podobně, jako váš psík, jsme dávali nějakou výživnou pastu. Přímo koupenou od veterináře. Taky nechtěla baštit a byla hubeňoučká, vysílená. Už si nevzpomenu na název
Taky vím, že pejsan jednou dostal přímo něco proti zvracení. Jenže přidávat další léky...nevím nevím...zkuste se zeptat.
Vařili jsme kuřecí masíčko. K tomu rýži, sice je to dietní, ale nezatěžovalo to žaludek. Držím palce. M.
Doufám, že se ještě ozve někdo s většími zkušenostmi. Je dobré, že pejsek pije, to je to nejdůležitější. Ten vývar bych zkusila dát k rýži...jestli si ho dá a udrží... Je to také tekutina, ale už s výživovou hodnotou.
"mona", děkuji, máte pravdu s tou pastou, když byl před rokem a půl na operaci, tak dostal tu pastu, já na to úplně zapoměla, dnes si o ni řeknu...
tak rýži jsem už dala vařit a kuřecí mám také, uvidím na co bude mít chuť...
Zdravím. Naše fenky, když byly "zamilované" či po narkóze, nejedly třeba 5-10 dní. Pak jsem podávala dohromady vařené a syrové libové hovězí (hovězí je pro psa nejstravitelnější) maso oválené v syrových ovesných vločkách. Pes je masožravec, a žaludek mu vždy napraví jen maso. Maso rychle stráví, vločky mu trochu naplní útroby, ale na trávení nemají vliv, vyjdou tak, jak je pes pozřel. A vedle do misky vlažný vývar z toho masa => 1. den a pak jsem vývar zahušťovala trochou rozvařených krup, a to 3x denně. To psímu trávení nejlépe vyhovuje. Není dobře dávat dávku častěji, a hlavně nedávejte rýži. To je vhodné pro člověka, ne pro psa, pro něj to tak dobře stravitelné není a navíc staví. Já bych nedala ani kuře, nebylo-li by z vlastního chovu. Kupovaná v krámě jsou v podstatě toxická a nadělají spíš škodu, můžou v této situaci způsobit průjem. Je vhodné podat i maso krůtí a rybí. Po 3 dnech dát vařené srdce (lépe hovězí) i na kostičky jazyk + vločky + víc krup a pomalu i těstoviny (bezvaječné) a vmíchat do vývaru. Když má v mezičase chuť, neublíží ani pár kočičích granulí z ruky; mají víc masa, než ty psí. Pak už jsem převáděla na původní stravu. Tak ať se pejsek rychle zotaví. Ida
"ida", před půlhodinkou jsme se vrátili od veta. Byl na kapačce od 10 hodin do téměř poledne, pak ještě rentgen a výsledky budou zítra. Po vyjití od veta se pejsek vyčůral a vybobkoval a jeli jsme domů. Leží a spí, teď má v sobě výživu léky i tekutinu. Nic mu nebudu dávat, počkám až se sám napije a uvařím mu tedy hovězí, jak mně radíte. Dostali jsme dnes pastu, o kterou jsem si řekla "Reconvalescent dog". Zkusím později jen na špičku lžičky, pokud se nezačne nadavovat, to by nežral nic. Musíme být trpěliví, vidím, že se nevzdává, má zájem o kolí, ale je moc unavený a zesláblý. Mockrát děkuji za Vaši radu, za Vaši odpověď, povzbudila jste nás a věřím, že to dobře dopadne...
Já bych nastrouhala mrkev a spolu srýží bych ji uvařila, téměř rozvařila, A pak bych do ní nalila masový vývar. Jen tolik, aby to zavonělo. Ve střevech musí něco být. Ty také potřebují výživu. A psík už je dlouho o hladu. Chudinka! Pohlaďte hoo za mě.
"babi", zkusím asi nejprve tu pastu, tu dostával i po operaci, pokud ji bude chtít a nebude se nadavovat, dám mučichnout i to filé, či rybu, uvidím, co si vybere...děkuji za pohlazení...hladíme ho pořád, zlato naše...
Zdravím dnes smutně. Když nám odejde pejsek, je to zlé, moc zlé. Ale jelikož jsme poradna, jednu radu bych měla - pořiďte si brzy nového pejska. To je to jediné, co se dá proti smutku dělat. Ida
"ida", to je ještě brzy, myslet na nového pejska, ještě to nejde , je nám moc smutno
...možná někdy...
Jak se má psík? Jak se drží?
Pavli, děkuji, že jste napsala. Držím mu všechny palce.
"babkazov", před hodinou jsme přijeli z veteriny, pejsek dostal 4 kapačku na propláchnutí ledvin, které jsou na tom špatně, už viditelně zhubnul. Včera večer se sám napil vody, nenutím mu už nic. Včera jsem uvařila kostku filé, nabídla mu z ruky kousíček, ale otočil hlavičku. Asi se zítra udělá nový KO, jak kapačky ledvinám pomohly. Rentgen ukázal dobrou propustnost střev, tam je vše v pořádku. Dostal dnes ještě injekci, která má účinek 36 hodin na podporu jídla. Je to na něm, mám du dát na co bude mít chuť, ať si vezme, co chce. Je třeba aby to žaludek udržel a začal pracovat. Je to naše zlato a drží se, má vůli, jen to chce trpělivost, naděje je vždy, takže stále věříme, stále doufáme...Zítra jedeme k vetovi na další kapačku...
Zdravím ještě jednou. Já bych to hovězí maso nezavrhovala. Nepředpokládám, že by toho pejsek zbaštil 2-3 kg naráz, aby to mohlo ublížit jeho ledvinám. Hovězí je pro psa nejstravitelnější a nejlépe mu voní, tudíž nejlépe podpoří chuť k jídlu. Jak jsem psala, nabídla bych syrové i vařené (pokrájené na kostičky) i s těmi nalepenými vločkami a nechala ho vybrat. I ten hovězí vývar voní, a dodá mu to trochu síly. Jaké máte Plemeno? Ida
"ida", dnes měl náš pejsek 4 kapačku a ještě injekci na zklidnění žaludku. Rentgen ukázal průchodnost střev. Zítra jedeme na další kapačku a udělá se KO, jak kapačky pomohly ledvinám. Pejsek už 7 dní nic nepolkl, ani sousto. K večeru se jde napít vody a vzápětí dáví takovou pěnu s bílým, pak se napije znovu a je v klidu. Jako když se jde napít vody by si žaludek vypláchl. Vařila jsem v troše vody rybí filé, dávala jsem mu to z dlaně, otočil hlavičku, vařila jsem kuřecí a zase otočil hlavičku, vařila jsem bezvaječné nudle a to samé. Prostě odmítá potravu. Buď potřebuje zklidnit žaludek a pak se nají, jinak nevím. V kapačce dostane výživu, tekutiny, antibiotika, tak z toho je živ, ale viditelně pohubnul, je zesláblý a stále unavený, stále spí, občas pozoruje, co se kolem něho děje. Je to voříšek z útulku, máme jej přes 4 roky, předtím byl bezdomovec, než se dostal do útulku. Je velice hodný, vděčný, zlatý pejsek, je mu asi 12 roků. Moc bych mu přála aby se vzchopil a užil si života, je to naše zlato...Včera jsem pro něj dostala pastu, tu měl i po operaci, ještě jsem mu ji nenabídla, nevím jestli by zase neblinkal. Myslím si, že si sám řekne, až bude chtít začít s jídlem. Co myslíte? Jak to mám udělat. Dnes mě vet řekla, že mu mám dát na co má chuť, jen aby začal přijímat potravu...jenže on nechce...
Dobrý večer, já bych zkusila tu pastu. Kočička ji také odmítala, ale když jsem jí trochu mázla mezi přední zoubky nebo že strany tlamky, tak ji olízla. Nejde o to, dostat do něj hodně. Spíš aby vyzkoušel, že má něco na jazyku, co chutná. To že nežere tak dlouho, může být i z důvodu psychiky (prostě si myslí, že mu z toho bude špatně). Stejně tak důvodem ke zvracení může být i prázdný žaludek. Takže takový začarovaný kruh.
Uff
Ještě jednou
Vím, že se říká, že zvířata ví, co je pro ně nejlepší. Ale někdy je třeba pomoci, právě třeba tím, že jim něco vnutíme. A snad to zabere.
Opravdu držím palce.
"mona", tak jsem Vás poslechla a 3x vymáčkla asi 1 cm pasty a namazala mu to na zuby, olízal se. Nejprve se začal nadavovat, tak jsem počkala a za chvíli znovu a znovu a dost. Po těch 7 dnech ty 3-4 cm pasty stačí. Pak jsme šli ven čůrat a pejsek se šel napít vody a už leží na pelíšku a nenadavuje se. Jsem tak šťastná, věřím, že je to počinek. Nechám ho do zítra a uvidíme...Dnes budu klidněji spát, díky za radu...
"mona", v noci jsem slyšela, jak pes pije z misky vodu, trochu se nadavoval, ale pak spal do rána. Kolem osmé ráno jsem mu opět dala 3x po centimetru pasty a olízal se a spolknul to, pak se napil vody. V 10 h. dopoledne jsme už byli na kapačce, dnes byla pátá + injekce. Před chvílí jsme přijeli, šel rovnou pít vodu. Pak šel do pelíšku a dala jsem mu zase 3x po centimetru pastu. Vím, že je to málo, ale 7dní nic nepozřel, tak to stačí, dokud si žaludek nezvykne. Už má větší zájem, co se děje, zvedá hlavičku a pozoruje. Mám pocit, že nastal zlom. Říkala jsem to u veta, ještě nechtěl být optimistický, uvidíme zítra, jedeme opět k vetovi. Mona fakt díky, že Vás to napadlo napsat mně o té Vaší zkušenosti s pastou, věřím, že to zabralo. Sama jsem pastu nejdříve ochutnala, přišla mně jako jíška s citrónem, no nejedla bych to, ale pejskovi to asi dělá pro žaludek dobře...pt
"mona", teď jsem vypsala dnešek a blbě to odklikla, tak tedy znova. Ráno dostal pejsek pastu, jako včera, pak jsme jeli na kapačku. Kolem jedné jsme byli doma, psík se šel napít a já mu dala opět pastu a on chudák zase blinkal. Asi jsem po kapačce neměla nic ještě dávat. No, do teďka ani nepil, asi ho už celý žaludek bolí. Teď leží a spí, jak je vysílený ze všeho. Dnes ho nechám v klidu a je to na něm až bude mít zájem, tak půjde k misce a pak bych mu dala zase pastu...musíme být trpěliví...
Zdravím. @pt, tak mě ještě napadá, že pokud vám pejsek přijímá tu pastu, mohla byste zkusit mu rozmixovat to hovězí maso s vývarem a rozvařenými kroupami na kaši a injekční stříkačkou mu to dopravit do tlamičky. Pokud stříkačku nemáte, mohlo by to jít i pytlíkem na zdobení dortů. Ty kroupy dlouhým vařením udělají šlem, který krásně uklidňuje sliznice trávicího traktu a "neutralizuje" žaludeční šťávy. Když to dáte trochu teplé, hezky to zavoní pejskovi pod nos. Jakmile vám přijme trochu "normálnho" jídla, žaludek začne pracovat a máte vyhráno. Myslím na vás. Ten pocit bezmoci znám. Ida
"ida", čtu to až teď, ale to nevadí. Manžel jel pro kroupy. Mám doma vývar z kousku kuřecího masa bez tučného, tak dám uvařit ty kroupy s kousíčkem masa a s vývarem rozmixuju a dám stříkačkou. Dnes v noci blinkal i ráno, než jsme odjeli k vetovi, pak hodně pil, pak to vyblinkal, jako když si čistí žaludek a napil se znovu. Pak jsme byli na kapačce a když dokapala, tak jsme zjistili, že je pod ním mokro a kapačka, asi půlka vytekla mimo, nevím, jak je to možné. Dnes dostal injekci proti zvracení a žaludek má celou dobu v klidu. Kolem jedné hodiny dostal jen 1 cm pasty a v klidu pak usnul a spal do teď. Před chvíli se vyčůral a dala jsem mu opět kousek pasty a nezvrací. Využiju toho, že má injekci proti zvracení a uvařím mu ty kroupy a s masíkem a s vývarem. Dostane jen jednu stříkačku do krčku, aby to spolykal, nebo mu to budu raději dávat prstem po troškách do tlamky...moc děkuji za zájem a za rady, jsem vděčná za každou. Vet říkal, že je třeba, aby začal přijímat potravu a bude to dobré, právě i na ty sliznice ve střevech a na ty šťávy...zase dám vědět, už se těším až mu to budu dávat...díky moc. Zítra jedeme zase k vetovi a snad už dá dělat KO, stále věřím, že bude zdravější. Sice zhubnul, ale byl docela pěknej, tak má z čeho, naštěstí...
"ida", tak kolem 6 hodiny jsem mu dala trochu vařených krup s oříškem kuřecího masa a lžičkou vývaru a musela jsem mu to nacpat tlamky, něco vyplival, něco popadalo, ale asi kávová lžička se dotala do žaludku a nevyblinkal nic, žaludek byl v klidu, docela se pak i napil vody a spal. Teď se vyčůral a já měla připravené dalčí čerství uvařené krpupy, s oříškem masa a lžící vývaru. Tak jsem vzala mezi prsty a cpala do tlamky, dozadu, aby to polknul, no nechtěl, ale udržel zatím v sobě, zase asi tak lžičku. je to dnes osmý den, zítra jedeme k vetovi a už si řeknu o injekci proti zvracení, tak alespoň do něj něco dostanu a to zvracení i když naprázdno ho velice vysilovalo. Doufám, že to do rána v sobě udrží, snad to doputuje do žaludku, i když je toho jídla maličko a snad začne normálně pracovat. Zítra napíšu, co se děja dál...
Z lesa jsem se vrátila tak dobře naladěná a teď čtu tohle... Je mi to líto. Doufala jsem, že se to podaří...ale pejsek asi věděl... I já musím napsat: držte se. Mona
"mona", je to velice těžké, byl to ten nejhodnější pejsek, ale velice nemocný...spadl mně ze srdce velký balvan, že už ho nic nebolí, už je mu dobře...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.