Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odčervování pejsků - po jaké době znovu?

Od: rehen® odpovědí: 8 změna:

Dnes dostala naše fenecka posledni prašek na odčervení od veterináře,kdy mám dát dalsí? Je jí 8 měsíců. Díky za radu.A ještě co mám vlastně koupit,je to jezevčík.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xsisi*
hodnocení

3x

u dospělích psů ses odčervuje jednou za rok, tabletky na odčervení dává veterinář a aby jste si byla jistá za jak dlouho, tak se ho radši taky zeptajte.

08.03.09 16:34
hodnocení

Díky.

chechtal*
hodnocení

3x

My máme taky jezevčíka a odčervujeme před každým očkováním.Ale asi do dvou,nebo tří let /už si to moc nepamatuji/ jsme odčervovali co 3 měsíce.To nám poradil veterinář,prý to je dobré pro psa.V lékarně nám vždy poradili podle váhy psa, jakou tabletu máme použít.

doplněno 10.03.09 00:36:

Ano,to jsem přesně neurčila,kdy se pes odčervuje před očkovaním.Takových 14-21dní před očkovaním se mu dá tableta do nějaké pochoutky.

martina30*

Před očkováním se odčervuje bud 14dní před očkováním a nebo 14 dnů po očkování.Odčervuje se 4krát do roka a nebo jak je potřeba.Tablety a nebo pasty koupíte u veterináře a nebo v lékárně(ale raděi doporučuji koupit u veterináře)

hodnocení

Díky za radu.

janaov*
hodnocení

0x

Zdravím...tak co já vím,tak se pes odčervuje do roku každý měsíc a pak každé 3 měsíce...a očkování na to nemá vliv...

doplněno 09.03.09 11:46:

Jo a normálně kupuju prášek buď v lékárně a nebo u veterináře,je to na vahu psa,ale já mám jack russella teriera,má 8 kilo a dávám mu celou tabletu,což je na 10 kilo a vím že mu to nemůžu ublížit..:)

martina30*

Ohledně očkování pokud odčervím a jdu ihned na očkování může pejsek dostat průjem atd,ale možná to bylo myšleno,že se neodčervuje jen před očkováním.Já mám velké hafiny a odčervujii jednou za rok,ale asi do 3 let bych určitě pejska odčervovala 4krát do roka.

hmiskovska*

Nám bylo doporučeno veterinářem odčervovat nejlépe 4x do roku z duvodu ze pesani s námi spí v posteli. Jinak říkal že venkovní psy stačí odčervovat 2x rocne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]