Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalitní granule

Od: lubomir* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, potřebuji poradit. Mám 14 let starého psa kokršpaněla a chtěl bych mu koupit kvalitní granule, kterého zasytí. Máte nějakou zkušenost s kvalitními granulemi? Děkuji Lubomír

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dříve, když granule ještě nebyly, zásada pro strého psa byla, 1/3 maso, 1/3 zelenina a 1/3 příloha. proto já kupuji pro 13 let jorka, granule 8+, speciálně koncipované pro ně. Malé, protože chrup už nemá úplně v nejlepší. mall.cz/... Už je žere nějakých 6 let. Je zdravá, hravá, má pěknou srst, nedrbe se a kaká pěkné hovínko. ;) Než něco koupíte ve velkém balení, ce zverimexu si řekněte o vzorem a tak zjistíte, jestli to bude vůbec žrát.

hodnocení

2x

royal canin

72mona3*
hodnocení

1x

Když jsem vybírala pro toho svého, hodně mi pomohla tato stránka: psikrmivoradce.cz/...

Samozřejmě tam nejsou všechny značky, ale snad to pomůže i vám. Aspoň se zorientovat. Chtěli jsme Nutram, ale skončili jsme u Brit care. Jiné nechtěl. M.

re4zon
hodnocení

1x

Předem podotýkám, že nejsem ani expert na psí výživu, ani prodejce žádné značky. Jen mám poměrně dost přehled v tom, co je na trhu a co by krmivo mělo obsahovat (a co většina granulí obsahuje a proč). Máme dva psy a hledáním krmiv jsem strávil hodně času.

To, co tu zatím padlo je v lepším případě průměr, RC, Husse (o Mountfieldu nemluvě) apod. je sice o hodně lepší než šrot ze supermarketů nebo Pedigree, ale za tu cenu předražené (platíte např. reklamu). Relativně slušný v poměru cena/kvalita je Brit Care, také jsem pár pytlů koupil. Nicméně pokud chcete dát psovi opravdu to nejlepší, hledejte něco se složením, kde není na prvním ani druhém místě rýže, brambory, obilí. Např. Essential (pro obézní psy Contour), Taste of the wild, Carnilove, Acana, N&D, pro majetnější Orijen, Wolfsblut. AATU. Pro nemocné psy Hills, Specific (veterinární diety špička, normální krmivo slabší průměr). Nezaplatíte o moc (nebo dokonce o nic) víc a složení bude o hodně lepší.

Jak už tu někdo psal, informace najdete třeba tady: psikrmivoradce.cz/... Pro ty, co umí anglicky nejlépe tady vč. výběru parametrů, ceny atd atd. allaboutdogfood.co.uk/... a mějte trpělivost listovat, ne vše se u nás prodává. Pokud chcete pro psa udělat to nejlepší, co můžete a máte na to čas, najděte si jak a připravujte mu normální čerstvou stravu + doplňky podle potřeb psa.

an*

Jak správně píše re4zon, granule a granule jsou veliký rozdíl. Nejlépe to ukáže psí rádce ve výše uvedeném odkazu.

Jenže opravdu kvalitní granule bohužel ve zverimexu a jiných kamenných obchodech nekoupíte. Ty lepší značky vůbec nevedou. Nejspíš z důvodu svých velkých přirážek, protože u nich by byly tak drahé, že by je nikdo nekoupil.

Já kupuji granule v eshopu. Je tam velký výběr z kvalitních i průměrných granulí a mnohem nižší ceny, než v normálních obchodech, takže i s dopravným se vyplatí.

hodnocení

0x

Hezký den,my kupujeme naší fence(bišonek) granule Fitmin for small breads(small breads=malá plemena). Ve zverimexu nám tvrdí,že jsou kvalitní,tak snad nelžou, i cena je dost vysoká. Ale vždycky jí do toho dáme i trochu masa,konzervy nebo kapsičku. Samotné granule nám nechce žrát.

hodnocení

0x

Mám hovawarta a kupuju mu Brit Premium Lamb & Rice (Lamb & Rice kvůli tomu, že má alergii). Zdá se mi dobrý poměr cena/kvalita. Občas mu dám něco pro změnu :).

Ale jsou i krmiva lepší - a dražší. Např. ty z Mountfieldu byly fakt vynikající (superprémiové Starvita).

paw*
hodnocení

0x

Futrovali jsme naše stádo Taste of the wild, teď Ontario. Ale jenom vlastně přikrmujeme. Začali jsme jim važit. Vždy koupím nějaká kuřata v akci, udelám přes noc vývar, zamrazim v krabičkách a dáváme s polévkovými nudlemi. Pesani si chrochtají. A my máme občas vývar.

panickadominika*
hodnocení

0x

Dobrý den,

určitě vyberte něco speciálně určeného pro psí seniory.. přeci jen se ty výživové potřeby v průběhu života celkem mění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]