Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak krmit jorkšírka?

Od: berta* odpovědí: 5 změna:

Dobry den chtela jsem se nekoho zeptat jestli by mi mohl poradit jak ovlivnuje krmeni rust pejska? Mam stenatko jorksirka a je strasne zravej ,na coz me upozornila i chovatelka ,ze to muze mit po jeji fence coz opravdu zdedil. Krmim royal canin specialni pro stenata jorku a snazim se dodrzovat davkovani,ale nekdy mu pridam i konzervicku hills kureci maso mrkev petrzel. Jeho maminka vazila 2,5kg a tatinek 1,9kg. TEd nas bertik ma tri a pul mesice a ma skoro 2kg,nevim jak mam poznat jestli mu nezakladame na obezitu meri od krku po ocasek 28cm a kolem hrudi taky 28cm. A dokolika mesicu pejsek roste a ma pribirat? dekuji za odpovedi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martina30*
hodnocení

0x

Jelikož tu zatím nikdo neodpověděl.Pokud máte pejska od chovatelky,tak ta Vám přesně řekne co a jak,i když už Vás upozornila,ale už jak píšete to bude dědičné.Ona by Vám přesně měla říci jak nejlépe krmit a kolik dávat čeho.

Mám taky jorkšírku po malých rodičích, ale vyrostla.Pan doktor pravil "Roste jako

z vody (a já jsem omdlela), ale neva, bude zdravá." A fakt! Dotáhla to na 4,5kg, ale

na veterinu chodíme jen očkovat. Mám doma zdravého sportovce ;) Nemá cenu

špatně krmit a pak mít doma nemocninku. Nikdo není dokonalý!

hodnocení

0x

malé plemena přibírají na váze do 8. až 9. měsíce svého života...ptal jsem se na to veta...asi bych mu radši nedával ty konzervičky...

maty*
hodnocení

0x

Pokud je štěňátko bez PP,tak je možné a pravděpodobné,že bude "větší". Každopádně bych dávala granulky podle tabulky na granulkách a váhy pejska. Tím,že mu budete dávat méně,růst nezastavíte! Naopak něco pokazíte,u stěněte je výživa důležitá. Něco jiného je,pokud by byl obézní. Ale jestli jen víc narostl ... To je dáno geneticky a vy to neovlivníte.Mám také obříka a nějak mě to netrápí. Jsme zdravý sporťáci :O)

berta*
hodnocení

dobry den a dekuji za vase odpovedi,prave se me velky nezda ale trosku tlustoucky,v zadnem pripade ho neomezuji v jidle snazim se mu davat vse aby byl zdravy a mel krasnou srst. Basti i zeleninku mrkev petrzel brokolici,papriku,jablicko. Velky se me nezda,a ikdyby mel narust tak by me to nevadilo je to nase zlaticko,ale mam strach aby nebyl obezni a nezatezoval si klouby. Soused ma nem.ovcaka a krmil ho petkrat denne velkyma davka-stravu mu varil a opravdu mu dopraval,ted pejsek nema jeste ani rok a ma uplne odrovnane klouby:(,to prave nevim jestli se muze neco podobneho stat i jorksirkum? Diky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]