Nejste přihlášen/a.
Hezký den, našla jsem na zahradě hada v kanálku 25 x 25 cm. Zrovna polykal žábu asi 8 cm. Než jsem donesla foťák, žába byla snězena. Na Netu jsem podobného nenašla. Byl tak 60 cm dlouhý a silný asi 5 cm. Připadalo mi, že i trochu "chřestil" ocáskem. Prosím, o jakého hada se jedná. Foto přikládám, snad bude srozumitelné. Díky moc.
Podle mě určitě užovka. Je jich hodně druhů. Na první fotce jsou krásně vidět světlé půlměsíce za "ušima".
Než jsem to naťukala, jsem třetí
Užovka je to na 100%. U nás žijí jen tři: podplamatá, obojková a stromová. Všechny mohou mít velmi variabilní zabarvení, černá barva není výjimkou. Podle půlměsíců (přestože také nejsou úplně typický vybarvené), ji tipuji na obojkovou. A kdo chce, může zkusit spočítat šupiny na hlavě, podle toho se prý lépe identifikuje M.
bg - nezapomněl, zapomněla Přiznávám.
Podle hlavy (která sice není moc vidět) a měsíčků za hlavou, a také podle toho, že to žralo žábu, to vypadá na užovku.
Ale užovka silná asi 5 cm by byla určitě delší než 60 cm. A co ta klikatá čára na zádech, která je tipická pro zmiji?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.