Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osmaci se perou

Od: osmaci odpovědí: 2 změna:
Dobry den, mam doma dva osmaky, a protoze mi jeden umrel poridila jsem si s pritelem 3 dalsi. Dali jsme je dogromady a s tema dvema a normalne se k sobe mazlili, cuchali se, a dnes rano tam prijdu ke kleci, a dva maji ze spicky ocasku strhlou kuzi, msji to do masa (dva z tech novych) a ty moji dva puvodni a jeden z tech tri byli v poradku, tak jsem je oddelila zase a chtela dat ty tri do hromady, ale jeden z nich ten kteremu nic nebylo se na ne vrhnul a zacal je hryzat, tak jsem ho musela nechat zatim samotneho. Vubec nevim co jim je, s tema poranenyma jedu na vet, ale co mam ted delat s tim agresorem? Na ty me dva puvodni zly nebyl ale bojim se ze by byl, a ty moji dva puvodni jsou jeste mladata a byli na ty nove vcera moc hodni, tak bych rekla te oni dva to nebyli, spis ze ten jeden z nich. Snad mi dokazete poradit, a jsem si vedoma toho ze je to se vsi pravdepodobnosti ma chyba.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

miso*
hodnocení

0x

Ked som spajal kraliky, tak som ich striekal vonavkou. Prerazi vsetky ostatne pachy, zvierata si zatial na seba zvyknu a kym vyprcha, tak uz sa nepovazuju za votrelcov. Mozno bude fungovat aj vo Vasom pripade.

PS: Ja som si to precital ako ziaci osmej triedy sa peru, jeden umrel,tak ste si poridila troch dalsich. :)

hodnocení

0x
Možná jste je neměla oddělovat. Nedokáži posoudit, jak moc vážná byla zranění, ale oni si potřebují vytvořit hierarchii smečky a to se občas u dominantního jedince, který se pokouší převzít velení, občas stává. Až budou dospívat ti mladí, může se to ještě jednou opakovat. Ze začátku by se měli seznamovat na neutrálním území, pak v jedné kleci ano, ale pod dozorem a do šarvátky mezi nimi, by se mělo zasahovat jen pokud opravdu lítají chlupy a je krev. Možná bych je bez dozoru nechala jen ve dvou klecích daných k sobě, oddělené a do jedné je dávala jen pod dozorem a to tak, aby klec byla úplně nově vystlaná s novými větvičkami atd aby ani jedni neměli výhodu domácích.
Já jsem z tohoto důvodu mívala vždy samičky - u nich bývá menších pravděpodobnost soubojů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]