Dobry den, mam doma dva osmaky, a protoze mi jeden umrel poridila jsem si s pritelem 3 dalsi. Dali jsme je dogromady a s tema dvema a normalne se k sobe mazlili, cuchali se, a dnes rano tam prijdu ke kleci, a dva maji ze spicky ocasku strhlou kuzi, msji to do masa (dva z tech novych) a ty moji dva puvodni a jeden z tech tri byli v poradku, tak jsem je oddelila zase a chtela dat ty tri do hromady, ale jeden z nich ten kteremu nic nebylo se na ne vrhnul a zacal je hryzat, tak jsem ho musela nechat zatim samotneho. Vubec nevim co jim je, s tema poranenyma jedu na vet, ale co mam ted delat s tim agresorem? Na ty me dva puvodni zly nebyl ale bojim se ze by byl, a ty moji dva puvodni jsou jeste mladata a byli na ty nove vcera moc hodni, tak bych rekla te oni dva to nebyli, spis ze ten jeden z nich. Snad mi dokazete poradit, a jsem si vedoma toho ze je to se vsi pravdepodobnosti ma chyba.
Ked som spajal kraliky, tak som ich striekal vonavkou. Prerazi vsetky ostatne pachy, zvierata si zatial na seba zvyknu a kym vyprcha, tak uz sa nepovazuju za votrelcov. Mozno bude fungovat aj vo Vasom pripade.
PS: Ja som si to precital ako ziaci osmej triedy sa peru, jeden umrel,tak ste si poridila troch dalsich.
Možná jste je neměla oddělovat. Nedokáži posoudit, jak moc vážná byla zranění, ale oni si potřebují vytvořit hierarchii smečky a to se občas u dominantního jedince, který se pokouší převzít velení, občas stává. Až budou dospívat ti mladí, může se to ještě jednou opakovat. Ze začátku by se měli seznamovat na neutrálním území, pak v jedné kleci ano, ale pod dozorem a do šarvátky mezi nimi, by se mělo zasahovat jen pokud opravdu lítají chlupy a je krev. Možná bych je bez dozoru nechala jen ve dvou klecích daných k sobě, oddělené a do jedné je dávala jen pod dozorem a to tak, aby klec byla úplně nově vystlaná s novými větvičkami atd aby ani jedni neměli výhodu domácích. Já jsem z tohoto důvodu mívala vždy samičky - u nich bývá menších pravděpodobnost soubojů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.