Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samičky morčat společně?

Od: ki odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, potřebuji poradit... Mám 2 podobně staré samičky morčat ( bohužel nevím jejich věk ) obě jsem dostala již nakryté ale nevěděla jsem o tom jedna samička porodila jako první jedno mládě ( samičku kterou pořád mám a můžou jí být max. 3 měsíce) a ta druhá porodil asi o měsíc později dvě mláďata (holku i kluka) všech pět morčat bylo tak týden společně v jedné kleci (já totiž nebyla doma abych je mohla rozdělit atd.) po nějakém tom týdnů co tam spolu byli se začali trošičku kousat (ne do krve) ale to chápu (bylo jich v té kleci moc) hned jak jsem mohla tak jsem je rozdělila. V jedné kleci byla ta první samička s svou dcerou samičkou a v krabici byla druhá samička se svými dvěma mláďaty. Dále mám jednoho 6ti letého vykastrovaného samečka (ani jedno mládě není jeho). Až samečka přešli hormony dala jsem ho do klece s první samičkou a její jednou dcerou. Druhá samička a její 2 mláďata byli pořád v krabici společně. Ale až mláďata dosahla měsíce a něco tak šli k novým majitelům. Takže teď mám první samičku která má jednu dceru a jsou v jedné kleci společně s vykastrovaným samečkem a tu druhou samičku která je v kleci sama. Ty dvě samičky byli v kleci společně (bez vykastrovaného samečka) celou dobu než porodili a byli v pořádku občas se trochu honili po kleci ale nebylo to vůbec nic hrozného. Teď bych je chtěla mít pohromadě (první samičku a její dceru,druhou samičku a vykastrovaného samečka) ale všechny samičky se perou, ježí na sebe chlupi a myslím že by se vážně poprali kdybych je nechala společně perou se mi i na klíně. Vykastrovaný sameček ten nemá problém s žádnou ze samiček ale ty tři samičky se vůbec nesnesou ( do krve se ještě nepokousalu ale bojím se že kdybych je nechala v jedné kleci tak by se to stalo). Klec ve které by byli je velká a měli by neustáli přístup do celého pokoje takže se nemusíte bát že by byli namačkaní v nějaké malé kleci. Všechny tři samičky se před tím znali ale když porodili a já je rozdělila tak se odcizili. Bude to někdy jako dřív? Snesou se ještě? Zkoušela jsem je seznamovat v neutrálním prostředí a se spoustou jídla a hraček ale i tak po sobě šli a mám pocit že jak se je snažím sblížit víc a víc tak tím je to jejich napětí a praní se ještě horší... Nevím co dělat... Poradíte mi? Prosím. Chtěla bych je mít společně, půjde to? Nebo je to vyloučené? Mám nechát první samičku a její dceru a vykastrovaného samečka v jedné kleci a druhou samičku přesunout do jiného pokoje v kleci samotnou (ale já nechci aby byla sama :(...) Nebo mám mamku a dceru nechat v jedné kleci a samečka a druhou samičku v kleci druhé? Nechci žádné morčátko nechat samotné (vím že je to špatné) a ani nechci dávat žádné morčátko pryč :( všechny je mám moc ráda. Doufám že jeste se v tom moc nezamotali :( a moc děkuji předem za odpověď. Děkuju K.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Co je nechat v jedné kleci a dát tam na čas nějaké pletivo mezi ně, než si zvyknou?

blanka33*
hodnocení

0x

Dobrý den, samozřejmě, že když se nesnesou, tak nemůžou být spolu. A ta maminka a dcera se též nesnesou? Pokud se snesou, tak bych je dala k sobě do jedné klece a kdyby se sameček snesl s tou druhou co nemá žádné mládě, tak bych ho zkusila dát k ní. Pokud se nesnesou, tak bohužel musíte oddělit i samečka i tu samičku bez mláďat, každého do své klece. Zkuste to a uvidíte ;).

doplněno 03.10.17 14:48:

@ringo To máte stejné, jako kdyby jste dal dvě klece vedle sebe. Prostě spolu nebudou, jen budou za pletivem a nevyřeší se nic. Až se dá pletivo pryč, tak se zase začnou honit ;).

ki
hodnocení

Ta možnost aby byl vykastrovaný sameček s tou druhou samičkou bez mláďat mě taky napadla ale ta dvě samičky si na něj už zvykli a nechci jim ho brát ale kdyby samozřejmě jiná možnost nebyla tak to tak udělám :) jinak děkuji moc všem za rady

hodnocení

0x

Měli jsme kdysi 2 samičky morčat a dokonce z jednoho vrhu,dokuď byly malé tak to bylo v pohodě,ale jak dospěly,rvaly se neustále až chlupy lítaly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma morče věk

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]