Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obojek pro kotě

Od: nicoll012 odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, měla bych na Vás otázku.
Včera jsme pro naše 3 měsíční kotě koupili obojek a vodítko značky Akinu. Bohužel našemu kocourkovi je ještě obojek větší. Nemáte rady, jak obojek nějakým způsobem zkrátit, nebo máme počkat, až kocourek vyroste?(obojek dotažen na minimum)
Děkuji moc za odpověď :))!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

4x

Známé se podařil sehnat obojek tenký kožený, který neměl tu plastovou zacvakávací sponu, ale malou kovovou na protažení. Takže než prcek vyrostl, měl tenhle a pak až použili růžový se srdíčkama... Když to plandá, je to špatně, ale škoda ničit nový. a kdo ví, jestli by to vůbec šlo zkrátit. M.

doplněno 01.10.17 13:17:

Myslím, že tenhle:

doplněno 01.10.17 15:42:

@strejc - ale jen pod dohledem. Obojky pro kočky jsou speciální v tom, že pokud se někde zachytí, rozpojí se. A kočka se neuškrtí (a to se doopravdy může stát, pokud dáte jen stužku či třeba volnou gumičku do vlasů).

Obojek pro kotě

hodnocení

2x

Pravděpodobně vám jde o návyk kotěte na obojek. Pro záčátek mu bohatě postačí obyčejná stužka, později jí pak obojkem nahradíte.

nicoll012
hodnocení

Děkuji moc :)

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Určitě je nejvhodnější oboječek přímo pro koťata určený (ten větší si nechte na pozdější dobu). Jsou k mání s přívěškem, což je jakási rolnička, která ovšem nezvoní a je malá a kočičce nevadí. Podle té rolničky se totiž lehce pozná, že kočička někomu patří a že je opečováváná. Nikdo si ji nesplete s kočkou toulavou a nebude vám ji krmit nějakými nekalotami, ve snaze jí přilepšit (a ona vám nebude doma zvracet), nebo si ji dokonce nechat, a tím ji zachránit. Mrkněte tady: zkraceno.cz/... Ida

hodnocení

0x

Kočka není pes a ve většině případů vám na vodítku jako pejsek běhat nebude. Kdysi jsem taky měla u první kočičky takový,,hloupý,,nápad a koupila jsem postroj na kočičku,né ji tahat za obojek na krku a co myslíte?Když jsem jí ho navlékla tak si lehla na břicho,rozplácla nohy a ani se nehla! Zkusila jsem jí ho navléct ještě 2-3x a vždy se stejným výsledkem.Už jsem jí ho pak nikdy nenavlékla a postroj podědil malý pejsek mé maminky. Hold kočka je osobnost a nebude ,,skákat jak člověk píská,,.

blanka33*

Dobrý den, ale tady se jedná pouze o obojek, nikdo tady nepsal o tahání kočky na vodítku ;).

doplněno 03.10.17 22:03:

Nebo jsem to aspoň takto pochopila *zmateny*.

Kdyz koupili obojek a voditko, tak kote nejspis planuji vodit.

blanka33*
Aha, tak to jsem nepochopila proto, že mi přijde divné, vodit kočku na vodítku. Kočka má mít svobodu v prozkoumávání okolí a pochybuji, že se nechá vést na vodítku.
72mona3*

Máte pravdu, kočka obojek nepotřebuje. A už vůbec ne k tomu, aby jí za něj někdo tahal. Když pominu estetický důvod (ano, i proto někdo chce obojek pro kočku), tak jde o praktickou věc, pokud kočku pouštíte ven. Tak je poznat, že někomu patří. A když jste prozíraví, má na něm i kontakt na majitele.Chodí bez vodítka. Sama.

Postrojek už slouží k venčení. Kočka se vést nenechá (ve většině případů), ale vede majitele, který ji může lehce usměrňovat. I na postroj je nutné si zvykat, když zvyklá není, dopadne to jak popisujete. Je to pro majitele, kteří chtějí kočce dopřát pohyb venku, ale nechtějí ji spustit z očí. Já jsem postrojek koupila kočičce na rekonvalescenci. Prodělala jakýsi mozkový zánět, trpěla poruchou stability a ztrátou sluchu. Paradoxní je, že přestože nebyla zvyklá, postrojek snasela velmi dobře. M.

doplněno 04.10.17 08:09:

Kombinace obojek - vodítko není vhodná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]