Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neustálé kočičí zvracení, proč?

Od: marry odpovědí: 10 změna:

Ahoj, máme 11-ti letého modrého briťáka. Pořád zvrací. Nažere se a do 4 hodin se pozvrací. Už jsme s tím byli u veterináře, napíchali do něj snad úplně všechno co šlo, všechny prášky, ale on neustále zvrací. Koupili jsme kvalitní granule a přestali dávat kapsičky, prý je to pro kočku hrozný jed. Když jsme granule začali dávat, přestal zvracet a nám se ulevilo. Na pár měsíců byl pokoj, ale teď zase začal zvracet. Myslíme, že chodí k sousedce ta mu dává nažrat nějakých těch hnusů, ze kterých se pozvrací. Stalo se vám to, popř. jak jste to řešili nebo čím jste vyléčili?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

No tak já bych šla za tou sousedkou a vysvětlila jí po dobrém, že mému kocourovi škodí. Asi mu dává jídlo rovnou z lednice. Moje kamarádka má totiž také kočku a pořád mi vysvětlovala, že zvrací a proto jí musí dávat po miniaturních porcích. Pak odjela na dovolenou a já jsem chodila kočku krmit. Konzervy měla v lednici, ale já jsem vždycky tu porci ohřála na pokojovou teplotu. prostě pár vteřin v kastrůlku s horkou vodou a prstem zkouším jak to je teplé. kočka za celou dobu nezvracela. Pak jsem to své kamarádce řekla a ta přiznala, že jí to nenapadlo a že jí dávala žrádlo rovnou ledové z té lednice. Už to nedělá a kočka nezvrací.

hodnocení

0x

Jestli máte "hodnou" sousedku a ona nedostane rozum, neuděláte vůbec nic! Je to neštěstí. "Když on se tak pěkně dívá!" Známe to všichni. A můžete vysvětlovat, že se dívá, protože je zvědavý a ne proto, že má hlad. Stěna, hrách! (a pak poblitý gauč). *plac**zed*

hodnocení

0x

A nezvykl by si 11-letý britský kocour už jen doma?

Jestli mu dává sousedka, tak s ní můžete promluvit, ale kdo ví. My měli nemocnou fenku NO, na vratech cedule "pes je nemocný, Vaše krmení mu způsobuje nevolnost a zvracení" a stejně lidi okolo krmili. Cestou ze supermarketu vzali pytlík s rohlíkama a dva jí hodili *blee* Na druhou stranu, kočky mají plechový žaludek. Nezvrací jen tak z něčeho. Možná by stálo za to ho víc vyšetřit? A nebo zavřít doma aspoň dočasně, abyste zjistili, jestli to má z krmení odjinud.

doplněno 30.09.17 19:31:

pb, říkal to vet. Když mají v trávicím systému něco, co tam nepatří, tak spíš mají průjem. Zvracení jen u jedů (kytky, odčervení...), jinak prostě trpívají na průjmy.

Možná jsem se špatně vyjádřila, že mají plechový žaludek. Nechtěla jsem tím říct, že sežerou kde co. V tom jsou psi určitě lepší *smich*

pb®

Kočky a plechový žaludek? Kde jste na to přišla? Při srovnání pes/kočka je to právě kočka, která má citlivější zažívání. Oproti psu by jí ani nenapdalo, sežrat zavánějící maso nebo někde venku hovna. Pes tohle dělá běžně a rád, dokonce si zahrabává kusy kořisti, aby je pak již notně jeté po pár dnech vyhrabal a pochutnal si na nich.

Já bych kocourovi dala pastu na trichobezoáry a granule na citlivé zažívání. Zadavatelka neřekla, co ten kocour zvrací. Různé druhy stravy jdou poznat i po natrávení, někdy to kočka, vyhodí, ani se to natrávit nestačí, že by člověk to maso, co snědla a hned vyblila, nejradši opláchnul a dal jí to znovu. Jestli je krmen jen granulemi a zvrací konzervu nebo maso, přikrmuje se jinde. Časté zvracení taky může poukazovat na selhávání jater nebo ledvin, 11ti letý briťák už má pomalu na tato geriatrická onemocnění nárok. Tedy pokud se to nezlpší, když bude pár dní jen doma pod dohlodem, chce to jít k veterináři znovu a nechat vyšetřit krev.

hodnocení

0x

Dobrý den, přijdu s dost netradičním řešením Mirtazapinem. Tento lék berou i lidé jako AD, působí proti zvracení u lidí, a vím, že se dává i kočkám. Možná by mohl pomoct i vaší kočičce. Pobavte se o tom s veterináře, pro základní vhled článek:

vetweb.cz/...

hodnocení

0x

Můžete prosím upřesnit jaké kvalitní granule jste mu koupili?

marry
hodnocení

koupili jsme granule značky Calibra

mnd®
hodnocení

0x

Nezlobte se,ale Calibra je určená převážně pro psy a ne pro kočky. Ano vyrábějí se i pro mačinky,ale naše malá blinkala taky a to jsem pracoval u této firmy která to rozvážela takže už nekupujeme.Jak už bylo napsáno - nedávat jídlo studené z lednice.Nedávat mléko.Kočka občas blinká,ale jen chlupavé válečky,protože se čistí.Pokud je to moc často tak honem šup šup na veterinu.

72mona3*
hodnocení

0x
Nám pro jednoho kocourka doporučili Proplan Delicate m.zoohit.cz/...

hodnocení

0x

Podívejte se na recenzi např. na iFauna.cz,není moc povzbudivá a složení také ne: Velmi málo kvalitního masa.Pod 40% masa bych své kočce rozhodně nekoupila.Už mně tady za to sice někdo ,,peskoval,,ale já kupuji ,,Optima Nova pro steril.kočky,,

Hlavní výhody produktu Calibra Cat EN House cat:
- Vysoký obsah kuřecího a kachního masa, nízký obsah obilovin (pouze rýže)
- Prebiotika, sušená jablka a extrakt z juky pro dobré trávení bez nadýmání a zažívacích obtíží
- Vyvážený obsah živin a snížená energie pro optimální hmotnost

Složení: dehydratované kuře (18 %), rýže, rýžové otruby, kachní moučka (10 %), sušená jablka, krůtí moučka (6 %), drůbeží tuk (konzervováno přírodními tokoferoly), hydrolyzovaný drůbeží protein (4 %), sušené řepné řízky, lososový olej (2 %), hydrolyzovaná kuřecí játra (2 %), kvasnice, sušené borůvky, sušený černý rybíz, prebiotika (mannan-oligosacharidy 120 mg/kg, frukto-oligosacharidy 80 mg/kg), extrakt z juky (70 mg/kg).
Energetická hodnota: 3 700 kcal/kg

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]