Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes se vyzvracel 2 hodiny po podaní prášku

Od: 211 odpovědí: 4 změna:
Zdravím, mám čtyřkilového jorkšíra a podal jsem mu tabletku na odčervení a dvě hodiny na to se vyzvracel. Myslíte, že stihl prášek už strávit nebo ho vyzvracel a tedy mu ho mám podat znova. Děkuji za odpovědi

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Po 2 hodinách už většinové množství tabletky splnilo svůj účel. Předpokládám, že jste podal spolu s malým množstvím lehce stravitelné potravy, např. několika piškoty, takže těch několik soust spustilo proces trávení. Pokud jste podal na lačno a samotnou odčervovací tabletu, asi nedošlo k plné účinnosti (navíc to pak vede ke zvracení). Tyto odčervovací přípravky jsou dost toxické a pejskům dost neprospívají. Tak pokud pejsek nejeví známky většího začervení - neškrábe se, nemá zvětšené bříško, nebo nemá přímo ve stolici vidět živého parazita, nechte to být. Ale myslete na to a příští dávku dejte dřív, než za obvyklou dobu.

Jinak, bohužel, pes bez parazitů neexistuje. Každé štěně se rodí např. se zárodky škrkavek, které do něj vstupují z těla matky ještě v prenatálním věku. Odčervovacími tabletami se jejich množství pouze eliminuje, nikoliv úplně ničí. Ida

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, pokud to bylo podáno jako prevence (zatím červíky nemá), tak už to neřešte. Můj pejsek to jednou udělal také, předtím nikdy červíky neměl a potom také ne. Zdravím!

doplněno 27.09.17 20:02:

211 - můžete i napsat, jak jste to vyřešil.

hodnocení

1x

Hezký večer,někteří psi odčervovací tablety nesnesou. Naše fenka(bišon),se z odčervovací tablety také pozvracela. Radila jsem se s veterinářem a aplikoval odčervení znova,tentokrát ve formě pasty a po pastě už nám poté a ani nikdy jindy,když jsme jí tu pastu dali, nezvracela. Poradila bych se s vetem. Pravděpodobně budete muset odčervit znovu,ale jiným přípravkem,který pejsek lépe snese.

hodnocení

0x

Jen pro zajímavost, co to bylo za prášek, já koupila balení dvou prášků v lékárně dr. Max a vyzvracel to na jaře i teď taky za 2 hodiny, asi to je nějaké svinstvo, šla jsem koupit nový na veterinu, takový, co dostával vždy v předchohzích letecha ten už nezvrátil a veterinář mi řekl, že mu ten nový klidně mohu dát znovu pro jistotu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]