Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Po 2 hodinách už většinové množství tabletky splnilo svůj účel. Předpokládám, že jste podal spolu s malým množstvím lehce stravitelné potravy, např. několika piškoty, takže těch několik soust spustilo proces trávení. Pokud jste podal na lačno a samotnou odčervovací tabletu, asi nedošlo k plné účinnosti (navíc to pak vede ke zvracení). Tyto odčervovací přípravky jsou dost toxické a pejskům dost neprospívají. Tak pokud pejsek nejeví známky většího začervení - neškrábe se, nemá zvětšené bříško, nebo nemá přímo ve stolici vidět živého parazita, nechte to být. Ale myslete na to a příští dávku dejte dřív, než za obvyklou dobu.
Jinak, bohužel, pes bez parazitů neexistuje. Každé štěně se rodí např. se zárodky škrkavek, které do něj vstupují z těla matky ještě v prenatálním věku. Odčervovacími tabletami se jejich množství pouze eliminuje, nikoliv úplně ničí. Ida
Dobrý den, pokud to bylo podáno jako prevence (zatím červíky nemá), tak už to neřešte. Můj pejsek to jednou udělal také, předtím nikdy červíky neměl a potom také ne. Zdravím!
211 - můžete i napsat, jak jste to vyřešil.
Hezký večer,někteří psi odčervovací tablety nesnesou. Naše fenka(bišon),se z odčervovací tablety také pozvracela. Radila jsem se s veterinářem a aplikoval odčervení znova,tentokrát ve formě pasty a po pastě už nám poté a ani nikdy jindy,když jsme jí tu pastu dali, nezvracela. Poradila bych se s vetem. Pravděpodobně budete muset odčervit znovu,ale jiným přípravkem,který pejsek lépe snese.
Jen pro zajímavost, co to bylo za prášek, já koupila balení dvou prášků v lékárně dr. Max a vyzvracel to na jaře i teď taky za 2 hodiny, asi to je nějaké svinstvo, šla jsem koupit nový na veterinu, takový, co dostával vždy v předchohzích letecha ten už nezvrátil a veterinář mi řekl, že mu ten nový klidně mohu dát znovu pro jistotu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.