Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za hmyz?

Od: deraxa* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, nevíte co je tohle za brouka? Je asi 6 mm velký, plný krve. Podobný štěnici, ale není plochý. Také to neni blecha. Má krátké nohy a hlavu jako štěnice. Ještě dodám, ze štěnice bohužel doma máme. Teď jsme po prvním postřiku od firmy. Ještě bude nejméně jeden další. Děkuji za odpověď.
Co je to za hmyz?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

3x

Vypadá to jako štěnice, protože to štěnice je...

blanka33*

Souhlasím, bude to štěnice, druh jsem zatím nenašla, nebude to klasická štěnice obecná, ta je spíše hnědá.

Jinak štěnice nemusí být jenom plochá:

Co je to za hmyz? #2
blanka33*

Tak jsem našla, proč štěnice na obrázku není plochá. Není plochá, protože už někomu sála krev, asi tak 9-12 minut. :)

doplněno 24.09.17 21:24:

Takže není divu, že byla plná krve ;).

Co je to za hmyz? #3

xart*
hodnocení

1x

Podle mě je to štěnice, tak že prohlédněte postele, všechna zákoutí, gauč, nábytek apod., přes den bývají zalezlé v různých štěrbinách a tam kam nejde světlo, mrkněte na prostěradla a rošty postele jestli tam nemáte černé tečky (trus). Jestli bydlíte v domě, zavolejte někoho na desinsekci, štěnic se špatně zbavuje a rychle se množí. Jestli bydlíte v paneláku nahlašte to na družstvu nebo SVJ, může tím být zamořen celý dům a mohlo to k vám přijít třeba od sousedů. Jestli tím je zamořený celý panelák a vy to vystříkáte jen u sebe, tak to za pár měsíců máte zpátky ;). Domácími prostředky na jejich hubení se jich nezbavíte a jen posílíte jejich rezistenci. Počítejte s tím, že bude třeba, vše vyprat, vyklidit co nejvíce byt, odtáhnout skříně apod. a vše se bude muset vystříkat a to několikrát podle zamoření. Jestli k vám pojedou profíci, tak se toho po čase zbavíte, jestli Vás ti "profíci"odbydou např. dýmovnicí, tak to moc velký profíci nebudou. Sledujte co používají, profíci nejvíc používají Mythic a Fedonu nebo Cimetrol (smrdí).

Hodně štěstí v likvidaci ;)

deraxa*
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Bydlíme v paneláku a přesně jak píšete, přilezly k nám od sousedů nad námi. Ti s nimi měli problém už před rokem. Měli tam na to několikrát firmu. Nevím přesně kdy se jim vrátily, nebo jestli se to nepovedlo..prostě najednou byl náš syn poštípanej. Zrovna ale bral antibiotika. My nikde nic nenašli..tak jsem si myslela, ze je alergie na léky. Až po nějaké době na závěsu nad postýlkou bylo hnízdo.Už v ní nikdo nespal. Závěs jsme vyhodili. Nic dalšího nenašli. Až při úklidu, než přijela firma asi 4 další kusy. Firma vše vystříkala. 2 dny byl klid. Od té doby denně najdu jednu dospělou, živou. Syn je denně poštípanej. Třeba jen 2,3 štípance, ale má je. My zatím nic. Firma má přijet znovu příští týden. Jsem už z toho zoufalá. Evidentně tedy máme 2druhy štěnic.
xart*

Rozeberte postýlku, budou zalezlé v dirkách, mezi prkny, ale zaleze to klidně i do el. rozvodů, za obložky, obrazky apod. Vstaňte třeba ve 3 ráno, vemte lampičku prohlédněte zdi, postele. Malé lymfy skoro nejsou vidět. Tohle chce řešit přes družstvo, měl by přijet profík, prohlédnout ideálně všechny byty a navrhnout řešení, jinak se toho nezbavíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]