Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s čůráním

Od: nicola odpovědí: 8 změna:
Dobrý den. Moc bych potřebovala nějaké pomocné rady a zkušenosti. Pořídila jsem si štěňátko Huskyho, jsou mu dva měsíce.
Venčit ho chodím skoro každou hodinu a půl, výjimečně přetáhnu že jdeme třeba až po dvou hodinách. A on se stejně tak 3-4x denně doma vyčůrá, občas hodí i bobek. Zkoušela jsem dávat plenu, noviny ale stejně na nic nejde. Koupili jsme i psí záchod, aby to prostě pustil tam když to na něj přijde dřív, ale tam jsem ho postavila, počkala než se vyčůrá a zbytek stejně radši pustil na koberec.
Samozřejmě chápu že tihle malí drobci to ještě neudrží jako velký pes, ale jen bych chtěla vědět, zda má s tímto taky někdo zkušenost a zda to pes v dospělosti už přestal dělat. Nemyslím si, že by to dělal naschval, protože venku se vždy vyvenčí. Moc děkuju.

Problém s čůráním
Problém s čůráním #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
2 měsíce, to je ještě maličký. Je to miminko. Chce to trpělivost a důslednost. Jak už tu bylo psáno netrestat, ale hlavně chválit, když se vyvenčí venku. Za mě neučit za žádnou cenu doma - to by se Vám mohlo vymstít, spousta lidí pak měla problém pejskovi časem vysvětlit, že doma ne, když už ho to jednou učili - na noviny, psí záchod apod.. Učte rovnou ven. Pokud budete doma, pejska pozorujte - potřebu vykonávají zpravidla hned po probuzení a po jídle. Takže jakmile se vzbudí, na nic nečekat a jít ven. Stejně tak po jídle. Na řeči těla časem poznáte, že se chystá vykonat potřebu - opět na nic nečekat a jít hned ven. I kdyby hořelo, pes nepočká až Vám na nehtech zaschne lak nebo skončí seriál - chce to jít okamžitě a venku významně chválit. Intervaly potřeby venčení se budou časem prodlužovat. Vydržte, začátky jsou těžké.

hodnocení

1x

Chce to trpělivost! A hlavně netrestat, jen chválit či odměňovat při každém úspěchu. Tito psi jsou v některých směrech trochu pomalejší, ale nakonec váš požadavek pochopí. Navíc si myslím, že toto plemeno není moc vhodné do bytu.. Nás brzy čeká stejná zábava, ale s malou BOC

Problém s čůráním #3
nicola
hodnocení

On je u baráku se zahradou, ale teď ho chci mít přes zimu ještě vevnitř a pořádně ho pomazlit, dokud je takovej prcek :))

hodnocení

0x

Kdybych mohla, dám tady video s dítětem, batoletem, které je nahé, má jen plenu. Je před televizí ve které někdo cvičí a napůl tančí posilovací a taneční cviky. A to dítě jede v malinkém předstihu celou obtížnou soustavu. Kliky střídá s tanečními kroky a posilováním svalstva rukou. Je obdivuhodné. Ale že se chodí čurat na nočníček, to nějak stále neví. Ještě nedozrálo spojení mezi mozkem a svěrači. Tohle všichni nějak i chápeme. Ale že to nedokáže pejsek, to nejsme schopni pochopit! *smich2* Mladý pes, štěně, je schopno začít kontrolovat vyprazdňování + - v půl roce. A druhý aspekt je, že nechápe, proč se chodí ven. Proč se má zdržovat čuráním, když v bezpečí a teple domova je to mnohem příjemnější. *hej* Tím vším povídáním chci říci, že vaše snaha o nácvik vyprazdňování je běh na dlouhou trať. Nesmíte polevovat, příjde chvíle, kdy to pejskovi dojde a on "udrží", stejně tak, jako to dítě z videa, plenu odmítne.

hodnocení

0x

Hezký den,mám fenku bišona. A když byla maličká,také čůrala a bobkovala doma i když jsme s ní pravidelně chodili. Ale naučila se chodit na ručník. Ne však hned,chvilku to také trvalo a dělala to všude. Časem-asi tak ve 4-5 měsících už doma jen bobkovala,přes den výjimečně,zato v noci pravidelně-beru silné léky na noc,takže jsem neměla sílu ji v noci venčit. Ale udělala to na vymezeném místě,tak jsme to po ní vždycky jen uklidili. Nikdy jsem ji netrestala a když se vyprázdnila venku,hlasitě jsem ji pochválila a dostala odměnu. Asi od 8 měsíců přestala i bobkovat doma a teď už je to čistotný pejsek a vydrží dlouho. Chodíme naposledy venčit kolem osmé večerní a vydrží do rána až do sedmi.

Nehody od těch 8 měsíců nemá. Trpělivost se vyplácí. Ve dvou měsících je to fakt takové mimino,takže se neznepokojujte,ještě tak půl roku to potrvá,než se naučí ovládat plně svěrače. Držím palce a ať vám pejsek dělá radost.

hodnocení

0x

Každý pes je jiný, ěkom to trvá i půlroku, já chodila 5x denně, pokaždé chvála. První týden jsem taky zkoušela pleny, záchod, noviny, nci, koberec lákal, za hovínko venku dostával pamlsek a za dva týdny bylo vše ok.

hm*
hodnocení

0x

Moc krásný pejsek. :)

2 měsíce? Pche! U našeho už jem si myslel, že to nikdy nepochopí. A pochopil. Asi na 4 (Nebo 5? Už nevím.) měsících.

vernon
hodnocení

0x
Huskyho do bytu? Přeju hodně štěstí a svatou trpělivost...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]