Nejste přihlášen/a.
Chce to trpělivost! A hlavně netrestat, jen chválit či odměňovat při každém úspěchu. Tito psi jsou v některých směrech trochu pomalejší, ale nakonec váš požadavek pochopí. Navíc si myslím, že toto plemeno není moc vhodné do bytu.. Nás brzy čeká stejná zábava, ale s malou BOC
Kdybych mohla, dám tady video s dítětem, batoletem, které je nahé, má jen plenu. Je před televizí ve které někdo cvičí a napůl tančí posilovací a taneční cviky. A to dítě jede v malinkém předstihu celou obtížnou soustavu. Kliky střídá s tanečními kroky a posilováním svalstva rukou. Je obdivuhodné. Ale že se chodí čurat na nočníček, to nějak stále neví. Ještě nedozrálo spojení mezi mozkem a svěrači. Tohle všichni nějak i chápeme. Ale že to nedokáže pejsek, to nejsme schopni pochopit! Mladý pes, štěně, je schopno začít kontrolovat vyprazdňování + - v půl roce. A druhý aspekt je, že nechápe, proč se chodí ven. Proč se má zdržovat čuráním, když v bezpečí a teple domova je to mnohem příjemnější.
Tím vším povídáním chci říci, že vaše snaha o nácvik vyprazdňování je běh na dlouhou trať. Nesmíte polevovat, příjde chvíle, kdy to pejskovi dojde a on "udrží", stejně tak, jako to dítě z videa, plenu odmítne.
Hezký den,mám fenku bišona. A když byla maličká,také čůrala a bobkovala doma i když jsme s ní pravidelně chodili. Ale naučila se chodit na ručník. Ne však hned,chvilku to také trvalo a dělala to všude. Časem-asi tak ve 4-5 měsících už doma jen bobkovala,přes den výjimečně,zato v noci pravidelně-beru silné léky na noc,takže jsem neměla sílu ji v noci venčit. Ale udělala to na vymezeném místě,tak jsme to po ní vždycky jen uklidili. Nikdy jsem ji netrestala a když se vyprázdnila venku,hlasitě jsem ji pochválila a dostala odměnu. Asi od 8 měsíců přestala i bobkovat doma a teď už je to čistotný pejsek a vydrží dlouho. Chodíme naposledy venčit kolem osmé večerní a vydrží do rána až do sedmi.
Nehody od těch 8 měsíců nemá. Trpělivost se vyplácí. Ve dvou měsících je to fakt takové mimino,takže se neznepokojujte,ještě tak půl roku to potrvá,než se naučí ovládat plně svěrače. Držím palce a ať vám pejsek dělá radost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.