Dobrý den, před 4 dny se mi narodila dvě morčátka, jedno se narodilo mrtve ale to druhe zdrave. Normalne pilo mliko a projevovalo energii a radost ale vcera zacalo cvakat zuby, ne jako kdyz se s nekym pere nebo se mu neco nelibi, je to takove tyche a dela to cely den i dnes, a nechce se kojit a je nejake takove slabe, kontrolovala jsem mu predni zoubky a stemi nic nema, na ty zadni se nedostanu... nevite co by to mohlo byt? Ani nepiska ze ma hlad coz driv delalo a jeho maminka ho pak vzdy nakojila... pomoc prosim... pridavam fotku morcete pred dvemi dny
Příčin může být mnoho. Morčata cvakáním či vrzáním zoubků dávají najevo svou nespokojenost. Může to být strach, hlad, hluk, chlad (průvan), ale také třeba bolení bříška či prach v podestýlce. Je třeba to prostě vypozorovat a příčinu odstranit.
Morčátkové maminky čistí svá miminka? Masírují jim zazýčkem bříška a zadečky? Já to nevím, ale štěňítka a koťátka se bez takového masírování nemohou vyprázdnit, střívka jim nepracují. Nepomohla by mokrá vata a jemně pomasírovat bříško a zadšeček?
Kdysi jsme měli morčata na chov, vypadá to, že morčátko je nemocné od narození a asi brzy umře. Smiřte se s tím. Dnes je zvyk pořád něco řešit, ale člověk by občas měl něco nechat být.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.