Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém se zácpou

Od: georgie* odpovědí: 7 změna:

Mám pejska starého již 17 let- malého vzrůstu- kříženého jezevčíka.. V poslední době trpí zácpou. Je vidět, že při kakání má bolesti, celý se kroutí a trvá to i 10 minut. Poradí mi někdo, čím mu mám pomoci? Děkuji předem za radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

an*
hodnocení

1x

Bílý jogurt, pokud ho bude žrát, když ne, tak pár lžic oleje a dlouhá procházka, aby se střeva rozpohybovala. Preventivně je dobré dávat psovi zelí. A hlavně žádné vařené, nebo pečené kosti, protože právě ty zácpu způsobují.

Ještě jsem se nesetkala s člověkem, který by psovi dával zelí. Ale jogurt můj hafík rád vylizuje.

pohanka*

Ano, ajo1946, psům se do doma vařené stravy opravdu dává kysané zelí, nebo se i pokape citronem. Je to kvůli dobrému trávení. Vařila jsem tak pro velkého psa a fungovalo to.

Jinak, Váš pejsek může mít problém se střevy, a je to z důvodu věku, je možné, že má i nějaký nádor ve střevech. Tedy by to chtělo veterináře, rentgen, odběr krve.

Nemusí to být jenom ve výživě.

Starý člověk mívá podobný problém. Méně pohybu, špatný pitný režim, nevhodná strava. Nevidím důvod, proč by starý pes nebyl na tom jinak. Třeba.

hodnocení

1x

Já dávám naši fence lžičku jogurtu každé ráno ke krmení. Když i tak málo kadí a nebo má suché bobky,dám jí rybičku v oleji a to většinou zabere. Zkuste dát pejskovi něco,co by ho mohlo prohnat. Pokud to nepomůže,pak jděte na veterinu. Sousedčin pes takhle venku sežral kost a ta mu zůstala v dolní části střeva,takže nemohl vůbec kakat a naříkal. Dostal klystýr z glycerinového oleje a kost z něj za velkého kvikotu odešla a pak už kadil normálně. Při déletrvajícím problému je lepší jít na veterinu.

hodnocení

0x

Především byste měla napsat, čím ho krmíte a pak vám lépe poradíme.Ale pokud je tak starý může to být problém, který by měl řešit veterinář. Např. můj bývalý pejsek ve stáří měl stále průjmy, krmení jsem nezměnila a byla zjištěna vážná nemoc. Nechci vás strašit, ale mí známí měli něco podobného a jeich hafík měl zúžené střevo, nakonec mu museli hovínka sami pomáhat vyndavat, pak šel na operaci, kde mu vyndali kus střeva.

georgie*
hodnocení

Dostává kapsičky a do nich přimíchám lžíci uvařených vlasových nudlí.

pohanka*

Snad dáváte i něco jiného. Jinak by to byla velmi jednostranná strava. Určitě dávat více přes den více dávek, ne všechno najednou.

Též se přimlouvám za ten bílý jogurt. Pozor na lidské piškoty, ani za odměnu. Nakoupit jenom psí piškoty.

Nebo jsou psí mlsky.

Lze koupit kuřecí kostry, křidýlka, srdíčka. Kostry, křídla uvařit a pěkně obrat a čisté maso a chrupky /ne kosti/, pokrájet na drobné kousky, namíchat s vařenými ovesnými vločkami, mrkví /jemně nastrouhat/. Pro Vašeho psa absolutně malá položka a v malém množství vařeno za chviličku. Pejskovi změna jenom prospěje a možná to sní s chutí.

Omastila bych troškou másla. Určitě si pochutná. To zamíchané zelí nemusí žrát, když není pejsek zvyklý, bude to pro něj kyselé. Museli byste přidat na zkoušku, pomálu, jestli vůbec bude, a postupně dávku zvyšovat.

Recepty na psí jídelníček najdete všude na netu, nesolit, nekořenit. Nelze jíst jenom konzervy, a je to již dědeček, ať nechybí vitamíny a čerstvá strava. Jinak úctyhodný věk.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]