Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velká černá můra

Od: naty* odpovědí: 7 změna:

Zdravím všechny, do bytu do koupelny mi vletěla velká černá můra, fakt obří křídla. Brr, nesnáším hmyz. Nevíte co by to mohlo bejt? Ještě jsem takovou neviděla, takovou hnusnou černou...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Asi Můra černá - Melanchra persicariae. Podle popisu téměř jistě.

Velká černá můra
radko*

Mohla by to být ale i melanická forma bekyně mnišky Lymantria monacha (Linnaeus, 1758), případně štětconoše ořechového Calliteara pudibunda (Linnaeus, 1758), ale nespíš vzhledem k místu, které si vybrala a prezentované velikosti blýskavka černopásá Mormo maura (Linnaeus, 1758). Ovšem ani jednu, včetně té můry černé, by to asi v této pokročilé roční době nenapadlo. Vzhledem k tomu, že už se předvedla a přiznala se, že je babočka hledající místo k přezimování, není třeba na tuto nejpravděpodobnější eventualitu upozorňovat.

albatros498022*
hodnocení

0x

No bez fotky opravdu nevím, co by to mohlo být.

naty*
hodnocení

Klídek, je to babočka, ja jí nepoznala. A nějak se jí nechce z té koupelny, asi se jí tam líbí :-D Sorráč, že jsem opruzovala, ach jo... :-D

doplněno 19.09.17 20:23:

jako venku mi nevadí, ale v bytě jo :-/

Věřím, že kdyby to ten živočich věděl, tak se Vašemu bytu vyhne velkým obloukem.

marf*

Můra babočka si vaši koupelnu možná vybrala k přezimování (a také hlásí chladna).

pohanka*
hodnocení

0x

Tip: Nechtěné návštěvníky vyhazuji z bytu pomocí velké sklenice od kompotu a rovného papíru, silnějšího.

Motýla, můru přiklopím opatrně a zlehka, aby se nepoškodila nožička, vsunu papír. Potom někde za domem ve tmě, u kůlny, dřeva pustím, pokud létá, nebo jenom sklenici položím. Druhý den již prázdnou sklenici uklidím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]