Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Naučili loudit holuby rodiče?

Od: nikc® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Koukám občas na dokumenty o zvířatech, ale o holubech jsem zatím nic neviděla. Zato o ptácích z druhého konce světa vidím dokumenty často. Mají loudění v krvi nebo je to učí jejich rodiče? Co myslíte? Poslední dobou je vidím často a loudí dokonce, i když nic nemám. Děkuji.

doplněno 14.09.17 19:13:

Omlouvám se za chybu. Má být tvrdé y v nadpisu - naučily rodiče.

výtka
Upozornění od sys strejc 14. 09. 2017 19:32:26
Ó nikoliv. Měkké íčko je správně!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, ne, je to vina lidí, že krmí - to zvíře si to jen pamatuje a využívá to. Možná znáte i pojem "drzý jako lázeňská veverka", což je obdobný případ. Zdravím!

doplněno 14.09.17 19:14:

nikc - spíše jde o to, že to zvíře ztratí plachost a nebojí se ani člověka (když je to výhodný zdroj jako nosič krmiva a neubližuje). Jo, a opice to také umí.

hodnocení

Znám pojem "drzý jako opice". Jsou to ptačí manipulátoři. Pozoruju je, jak se ty holubi tváří a oni umí vyvolat soucit v lidech a ty jim pak něco hodí. Mrkají na ně. Je to jen drobek, takže o moc nejde. Ale vychcaný jsou. Vypadají sympaticky, tak proč jim nedat?

doplněno 14.09.17 19:19:

Mně to mrkání připadalo, jakoby se chtěl holub zalíbit krmičovi a dostat víc drobků, ale nemusí to tak být. Dneska jsem viděla dva a mrkali oba.

72mona3*
hodnocení

3x

No, vzhledem k tomu, že ptáci nemají mimiku jako psi, tudíž opravdu mohou maximálně mrkat. Jestli to považovat za loudění, to asi ne. Jak píše Ben, mají spojeno žrádlo s lidmi. Vidí člověka, tak se kolem něj budou motat a ono z toho může něco kápnout. A učí se to jeden od druhého pozorováním. M.

doplněno 14.09.17 19:26:

Dneska mi po balkonu capkali vrabčáci. Taková hnědá "svatá trojice" *smich* , prohlíželi všechny skulinky, i dovnitř nakoukli...sice mě neviděli (byla jsem kousek od nich), ale taky mrkali ;)

hodnocení

2x

Vedení stockholmského dopravního podniku potvrdilo, že holubi švédské metropole mají velmi vysoké IQ. Dokážou totiž cestovat metrem. Podzemku pravidelně několik holubů každý den ráno využívá k cestování z nocoviště na místa s větším počtem potravních příležitostí, především do městského nákupního centra.

novinky.cz/...

hodnocení

2x

Některé druhy divokých zvířat jsou snadno ochočitelné - a tam už je jen krůček k loudění, tedy k výhodnému, nenamáhavému způsobu získávání potravy. V sousedním městečku žijí v parku divoké kačeny, které nejenže loudí, ale klidně přistupují i k vyhrožování, jestliže něco máte a nechcete jim dát. :-D Chytají zobákem za kalhoty a zuřivě jimi lomcují, dokud jim není vyhověno. Vše je doprovázeno pohoršeným syčením a natřásáním peří.

doplněno 17.09.17 01:39:

No, v tom parku je poměrně velká řeka, slepé rameno, mlýnský náhon a hned vedle něho je ještě spousta rybníků. Takže kačky tam všude mají hromadu skrýší a jen tak někdo na ně nemůže. Jsou tam dlouhodobě přemnožené, ale lidé je vesměs mají rádi a podstrojují jim. Proto jsou tak nebetyčně drzé. :-D Známá, která bydlí vedle zmíněného parku, dokonce říkala, že jí jeden pár hnízdívá v kurníku se slepicemi.

S vlezlými kačenami mám zkušenost i z Moskvy. Procházela jsem se v parku, po břehu řeky (Moskvy), a protože to bylo o prázdninách, dost lidí tam mělo deky a opalovalo se. Mezi lidmi se všude pelešily hnědé kačeny (mně neznámého druhu) s odrůstajícími káčaty - vůbec se nebály, nechaly se i překračovat. Bylo jich tam neuvěřitelně moc. Stačilo, aby někdo na okamžik opustil deku, a ihned se tam stěhovaly celé rozsáhlé kačení rodinky, s veškerým příbuzenstvem - a pokud tam byla v tašce nějaká svačina, okamžitě ji "zrumplovaly".

hodnocení

U nás se kačeny dlouho neohřály. Kočky je prý sežraly nebo vyhnaly. Máme je tu přemnožené.

figurek*
hodnocení

2x

já bych řekl, že je to kolektivní výchova. Jeden to zkusí, ostatní ho vidí, zkusí to taky, časem si zvyknou a očekávají pravidelné zásobování.

Kdo jste byli v Benátkách na Náměstí Svatého Marka, tak jste si jistě všimli, jaká je hlavní tamější atrakce. Ani palác, ani orloj, ani Kampanela, ale holubi. Lezou vám po zádech, po hlavě a když jim ukážete rohlík, naskáčou vám rovnou na ruce. Je to docela fajn zábava, ale nanejvýš na pár minut. Pak si začnete myslet něco o vlezlých potvorách.

prichazimsdeste
hodnocení

0x

Ti holuby jsou jen zvyklí, že jim lidí hází jídlo a proto ztrácí plachost. A i když nic nemáš, tak jdou loudit, protože jsou zvyklí, že lidé jídlo mají. Zkus jít lákat holuby na jídlo někde kde je nikdo nekrmí a uvidíš, že moc blízko nepříjdou. U nás ve městě se shromažďují holuby společně s vrabci u lavičky před rychlým občerstvením a pořád jim lidí hází kusy hranolek a podobně. Pak ti ptáci nemají problém lézt až na lavičku a člověk je musí odehnat, jinak by mu vlezli až na klín. *smich* A ti holubi jsou pěkně vyžr*aní, což mají z toho fastfoodového jídla, takže konzumace jídla z rychlého občerstvení nezpůsobuje obezitu jen u lidí. To by bylo zajímavé téma dokumentu. :-D

hodnocení

Nedávno jsem seděla na lavičce a relaxovala. Pak se objevil holub. Nejdřív dělal jako že mě nevidí a jako že nic. Pak se postupně nenápadně přibližoval a nakonec byl úplně přede mnou a loudil, bylo mu to vidět na očích a na jeho chování. Nic jsem neměla, možná kdybych něco měla a hodila mu, tak přilítne 10 dalších.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]