Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Koukám občas na dokumenty o zvířatech, ale o holubech jsem zatím nic neviděla. Zato o ptácích z druhého konce světa vidím dokumenty často. Mají loudění v krvi nebo je to učí jejich rodiče? Co myslíte? Poslední dobou je vidím často a loudí dokonce, i když nic nemám. Děkuji.
Omlouvám se za chybu. Má být tvrdé y v nadpisu - naučily rodiče.
Dobrý den, ne, je to vina lidí, že krmí - to zvíře si to jen pamatuje a využívá to. Možná znáte i pojem "drzý jako lázeňská veverka", což je obdobný případ. Zdravím!
nikc - spíše jde o to, že to zvíře ztratí plachost a nebojí se ani člověka (když je to výhodný zdroj jako nosič krmiva a neubližuje). Jo, a opice to také umí.
Znám pojem "drzý jako opice". Jsou to ptačí manipulátoři. Pozoruju je, jak se ty holubi tváří a oni umí vyvolat soucit v lidech a ty jim pak něco hodí. Mrkají na ně. Je to jen drobek, takže o moc nejde. Ale vychcaný jsou. Vypadají sympaticky, tak proč jim nedat?
Mně to mrkání připadalo, jakoby se chtěl holub zalíbit krmičovi a dostat víc drobků, ale nemusí to tak být. Dneska jsem viděla dva a mrkali oba.
No, vzhledem k tomu, že ptáci nemají mimiku jako psi, tudíž opravdu mohou maximálně mrkat. Jestli to považovat za loudění, to asi ne. Jak píše Ben, mají spojeno žrádlo s lidmi. Vidí člověka, tak se kolem něj budou motat a ono z toho může něco kápnout. A učí se to jeden od druhého pozorováním. M.
Dneska mi po balkonu capkali vrabčáci. Taková hnědá "svatá trojice" , prohlíželi všechny skulinky, i dovnitř nakoukli...sice mě neviděli (byla jsem kousek od nich), ale taky mrkali
Vedení stockholmského dopravního podniku potvrdilo, že holubi švédské metropole mají velmi vysoké IQ. Dokážou totiž cestovat metrem. Podzemku pravidelně několik holubů každý den ráno využívá k cestování z nocoviště na místa s větším počtem potravních příležitostí, především do městského nákupního centra.
Některé druhy divokých zvířat jsou snadno ochočitelné - a tam už je jen krůček k loudění, tedy k výhodnému, nenamáhavému způsobu získávání potravy. V sousedním městečku žijí v parku divoké kačeny, které nejenže loudí, ale klidně přistupují i k vyhrožování, jestliže něco máte a nechcete jim dát. Chytají zobákem za kalhoty a zuřivě jimi lomcují, dokud jim není vyhověno. Vše je doprovázeno pohoršeným syčením a natřásáním peří.
No, v tom parku je poměrně velká řeka, slepé rameno, mlýnský náhon a hned vedle něho je ještě spousta rybníků. Takže kačky tam všude mají hromadu skrýší a jen tak někdo na ně nemůže. Jsou tam dlouhodobě přemnožené, ale lidé je vesměs mají rádi a podstrojují jim. Proto jsou tak nebetyčně drzé. Známá, která bydlí vedle zmíněného parku, dokonce říkala, že jí jeden pár hnízdívá v kurníku se slepicemi.
S vlezlými kačenami mám zkušenost i z Moskvy. Procházela jsem se v parku, po břehu řeky (Moskvy), a protože to bylo o prázdninách, dost lidí tam mělo deky a opalovalo se. Mezi lidmi se všude pelešily hnědé kačeny (mně neznámého druhu) s odrůstajícími káčaty - vůbec se nebály, nechaly se i překračovat. Bylo jich tam neuvěřitelně moc. Stačilo, aby někdo na okamžik opustil deku, a ihned se tam stěhovaly celé rozsáhlé kačení rodinky, s veškerým příbuzenstvem - a pokud tam byla v tašce nějaká svačina, okamžitě ji "zrumplovaly".
já bych řekl, že je to kolektivní výchova. Jeden to zkusí, ostatní ho vidí, zkusí to taky, časem si zvyknou a očekávají pravidelné zásobování.
Kdo jste byli v Benátkách na Náměstí Svatého Marka, tak jste si jistě všimli, jaká je hlavní tamější atrakce. Ani palác, ani orloj, ani Kampanela, ale holubi. Lezou vám po zádech, po hlavě a když jim ukážete rohlík, naskáčou vám rovnou na ruce. Je to docela fajn zábava, ale nanejvýš na pár minut. Pak si začnete myslet něco o vlezlých potvorách.
Ti holuby jsou jen zvyklí, že jim lidí hází jídlo a proto ztrácí plachost. A i když nic nemáš, tak jdou loudit, protože jsou zvyklí, že lidé jídlo mají. Zkus jít lákat holuby na jídlo někde kde je nikdo nekrmí a uvidíš, že moc blízko nepříjdou. U nás ve městě se shromažďují holuby společně s vrabci u lavičky před rychlým občerstvením a pořád jim lidí hází kusy hranolek a podobně. Pak ti ptáci nemají problém lézt až na lavičku a člověk je musí odehnat, jinak by mu vlezli až na klín. A ti holubi jsou pěkně vyžr*aní, což mají z toho fastfoodového jídla, takže konzumace jídla z rychlého občerstvení nezpůsobuje obezitu jen u lidí. To by bylo zajímavé téma dokumentu.
Nedávno jsem seděla na lavičce a relaxovala. Pak se objevil holub. Nejdřív dělal jako že mě nevidí a jako že nic. Pak se postupně nenápadně přibližoval a nakonec byl úplně přede mnou a loudil, bylo mu to vidět na očích a na jeho chování. Nic jsem neměla, možná kdybych něco měla a hodila mu, tak přilítne 10 dalších.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.