Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doba kastrace

Od: nicoll012 odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
měla bych na Vás otázečku. Nevím, zda-li se to tu už řešilo, protože jsem tady nová, ale zpět k otázce :D.(Kdyby ano, tak se omlouvám)
Chtěla bych se prosím zeptat, kdy je nejvhodnější doba kastrovat kocourka. Má 8 týdnů. Známá říká, že by se neměl kastrovat dříve, než v jednom roce, ale opět druhá známá, že cca ve 4 měsících, a tak se vás ptám. V kolika jste kastrovali vaše kočky/kocoury? Jsem z toho už upřímně zmatena, tak se ptám ,,odborníků" :D.
Děkuji moc za odpověď :))

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Náš veterinář patří k těm, kteří tvrdí, že kocourci by měli být dostatečně pohlavně vyzrálí, aby neměli později problémy s močovou trubicí a záněty močového ústrojí s tím spojené. Na doporučení, jsme tedy s kastrací vyčkali do prvního "značkování", kdy kocourek začal být cítit.. Některý to měl cca v 9ti měsících, jiný kolem roku.. U kočiček se může mnohem dříve..
72mona3*

Přesně tak. Majitelé většinou nechávají kastrovat v momentě, kdy se vyskytne nějaký "problém". U kocourků to bývá až jejich moč začne zapáchat, značkují, nebo se začnou chovat dominantně. U kočiček se kastruje dříve, většinou z důvodu hlasitých projevů či strachu z "outěžku" - koťat, či prevence rakoviny. . A to někdy i v 5-6 měsících. Také jsem zastáncem pozdější kastrace, tak kolem roku, až plně dospěje. A to opravdu bývá různé. M.

eivlis*
hodnocení

0x
Nedavno jsme byli na veterine, protoze jsme se ujali opusteneho cerneho kotatka-kocourka.Mel pri nalezu 1,2kg..Na veterine jsme resili kdy kastrovat atp.Dr.nam rekla, ze prdoch ma nejspis mezi 3-6mesici a co se tyce kastrace nam rekla, ze drive se cekalo az kocourek bude mit ten 1rok, ale je to uz prezitek a dnes se kastruji uz i 4mesicni kotata..Tak nevim, ale toto nam rekla Dr..

mori*
hodnocení

0x

Nechávala jsem kastrovat 2 kocoury, každého v 10 měsících. Dle našeho veterináře je čas na kastraci, když začne značkovat.

hodnocení

0x

Ty informace o vhodnosti doby se hodně rozcházejí. Proto já bych kocourka šla představit veterináři. Poslechne prohmatá, dá prášky na odčervení, navrhne očkování a řekne svůj názor na dobu vhodnou ke kastraci. *hej* To odčervení je velice nutné! S tím vůbec neotálejte! Kočky i psi se s parazity už rodí. A po delší době se ze začerveného zvířátka špatně dostávají.

nicoll012
hodnocení

Odčervovací pastu jsme už koťátku podali. Určitě co nejdříve za vetem skočíme a promluvíme o tom. Děkuji moc :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]