Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poradite co je to za broucka a jak se o nej

Od: cutedeath odpovědí: 4 změna:

Lezel mi ve sklepe na zemi na zadech

pls napiste mi info co ji a v cem zije - del jsem mu zatim piliny a drn travy ze zahrady - nebo tel zavolam dekuji

cute

doplněno 12.09.17 16:35:

dekuji za odpovedi - a jeste malickost neni na strevlika fialoveho veliky - isou ze ma az 3,5 cm tenhle ma urcite pres 5cm

dekuji

Poradite co je to za broucka a jak se o nej

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

2x

Je to střevlík fialový. Dejte ho ven do trávy a on se o sebe postará, jestli už "nemele" z posledního. Je to ve své říši predátor.

doplněno 12.09.17 16:55:

Není. Nesmíte to měřit s nateženýma nohama jak v předu tak vzadu. O něco větší je náš největší střevlík kožitý. Dají se dobře chytit do pasti na romadůr a olomoucký sirečky a smozřejmě zpětně pustit. Musíte ale vědět kde žijí. Pěticentimetrový střevlíci, nejkrásnější na světě, žijí v Číně.

doplněno 12.09.17 17:01:

Bože můj - syrečky (tvarůžky) ne sirky.

blanka33*
hodnocení

2x

Ano je to střevlík fialový (carabus violaceus). Občas se ukryje v kůlně či ve sklepě, venku pod nějaké kameny, nebo listí. Dejte ho zpátky do přírody, on se o sebe postará sám ;).

bambulka*

Prosím, jak z téhle fotky poznáte, co je to za střevlíka?

jofa*

Pokud je dotaz na mne. Od r. 1976 jsem se spoustu let motýlům a broukům věnoval, takže mnohé druhy se nechají poznat okamžitě bez internet. vyhledávače, což dělám jen vyjiměčně když paměť neslouží. Někdy k omylu dojít může.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]