Nejste přihlášen/a.
Já mám dobrou zkušenost s háčkem na klíšťata, navleču na klíště těsně u kůže psa a otočím - není to "vyšroubování" klíštěte, které samozřejmě nemá žádný závit, ale takto klíště zůstane v háčku.
Hlavička může být problém, pokud by se to zanítilo, ale většinou to proběhne bez problémů. Jen hojení trvá déle.
Někdo klíště vytahuje speciální plastovou kartičkou, někdo ručně, já používám kleštičky - jsou plastové, klíště chytnou až dole u hlavičky a rychlým pohybem vykroutím. Nikdy nebyl problém. M.
@inzinyrka - princip háčku a kleštiček je vlastně stejný. U obou klíště vytočíme (ač nemá závit).
Já koupila obojek Foresto. Mám trochu citlivějšího psa, nechtěla jsem žádnou tabletu ani pipetu (ty jsou stejně jen na krátkou dobu) a Foresto měl dobré recenze. Nesmrdí, může se s ním koupat a funguje. Za celou sezónu má maximálně 5 klíšťat - a ta co byla tak hloupá, že se přisála, tak jsem vytáhla mrtvá. Tento obojek patří k dražším, ale kvalita je znát. A vydrží celou sezónu.
Dobrý den, dezinfekce snad bude stačit aby se místo nezanítilo. Zajděte kdyžtak k veterináři, ten Vám dá tabletku proti klíšťatům, aby klíště po zakousnutí uhynulo .
Jinak k otázce jak vytahujete klíšťata vy, já vytahuji klíšťata normálně pinzetou, někdy tam hlavička zůstane, ale jak říká @babkazov, vždy se tam udělá stroupek a zahojí se to . Dezinfekci jsem nikdy nepoužila, ale není nic špatného na tom, to namazat, aby jste měla jistotu, že se to nezanítí
.
Já jsem koupila cca před měsícem Bravecto. Žvýkací tabletu, kterou Dorka s chulí snědla. veterinarnipece.cz/... Jsou v několika velikostech podle váhy psa. Všechny jsou téměř stejně drahé. Já koupila pro psa do 10 kg a rozpůlila a tím mi přišla jedna dávka na nějakých 350 kč. Druhou polovinu mám dobře zabalenou a schovanou.
Nemohu to najít, ale někde tady je delší dikuze.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.