Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jed na mravence a okolo se pohybujici kocka?

Od: eivlis* odpovědí: 7 změna:
Zdravim, prosim, nevite nekdo?Na terase u domu se nam vyrojila hromada mravencu.Pokud to necham, tak se nam nastehuji do baraku.Uz nekolik let to velmi uspesne resime jedem na mravence, ktery vsude nasypu a je od mravencu klid.Ted nam lita celej den na zahrade i na terase kote a mam obavu, aby to nejedla a my bychom ji tak ublizili.Mate s tim nekdo, prosim, zkusenost?Za pripadnou odpoved velmi dekuju.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

2x

A co takhle si zjistit, čím že to ty mravence vlastně trávíte? Když jsem trávila mravence já, obsahoval přípravek fipronil smíchyný s cukrem, aby ho mravenci přijímali. Jelikož je fipronil součástí přípravků pro kočky (Frontline, Fyrpyst atd.) a dokonce byla dělaná studie, kdy zvířata byla napájena zředěným roztokem fipronilu, byl tento přípravek pro kočky bezpečný. Nebezpečný by byl, kdyb obsahoval syntetické pyrethroidy (permethrin, cypermethrin, deltamethrin atd.) Ta jsou totiž pro kočky fakt jedovaté.

eivlis*
hodnocení

Dekuju za pomoc..Priznam s pokorou, ze vse o cem pisete nevim absolutne nic, ale prectu si co na tom jedovatem cukru pisou a zvazim co a jak..Dekuju..

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, nemůžete ten jed na mravence umístit do perforované krabičky, aby tam mravenci vlezli, ale kotě se k tomu obsahu nedostane? Zdravím!

doplněno 24.08.17 15:07:

Nemáte zač.

eivlis*
hodnocení

Bene, taky zdravim a uznavam, ze mate dobry napad s tou krabickou na mravence a zaroven do do toho kote nevleze..Dekuju..

hodnocení

2x

Krabička s otvorem pro mravence to vyřeší, ale mám zkušenost s našimi zvířaty (pes, kočka), že si toho absolutně nevšímají i když to nasypu do rohu na zem, kde brablenci vylezají. Taky proč by je to mělo lákat, stačí čuchnout a nezájem.

eivlis*
hodnocení

Dekuju za vasi osobni zkusenost..Moje mamca v panelaku taky kazdy rok resi mravence, kdy ma v byte zaroven i psa.Pes si toho nikdy nevsimal, takze doma jeste probereme "bojovy plan"-:) a uvidime zda dat tu krabicku, nebo to krapet rovnou k domu nasypem s tim, ze budem hlidat reakci kotete-nalezence..Blesicku, dekuju i vam..-:)
Vsem preju krasny slunickovy den...-:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]