Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stihnou vlastovky dorust do odletu

Od: marcela* odpovědí: 2 změna:

dobry den,rada bych se,prosim, na neco zeptala.na jare se u nas zahnizdily vlastovky.bohuzel,hnizdo spadlo a prezily to jen 3mladatka.zasadila jsem hnizdo do plastikove misky a pripevnila na byvale misto.vsechny 3mlade odrostly ,vyletely z hnizda a cele leto se zdrzuji kolem.rodice ale postavili hnizdo nove,ve vedlejsi kulne.4mladatka se vylihla asi pred tydnem.rodice je krmi,ale ja mam ted strach ,ze nestihnou dorust,aby odletla s ostatnimi.myslite,ze by je rodice zanechali v hnizde,kdyby mladi nebyli jeste schopni letu,nebo pockaji,az budou dost silna a odleti s nimi?vypada to,ze se vlastovky uz sdruzuji a brzy se chystaji odletet.moc dekuju za odpoved.
marcela

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

0x
Šanci ještě mají. Všechny vlaštovky neodlétají najednou. Ale vše rozhodne pouze počasí. Ve Wiki se píše: Mláďata opouštějí hnízdo po 19-23 dnech, ale ještě dalších 14-16 dní je oba rodiče krmí. M.
marcela*
hodnocení

dekuju za odpoved.myslela jsem ,ze jsou v hnizde asi tak 3tydny,ale ze je rodice prikrmuji dele.pocasi je tu destive cely srpen,tak budu doufat,ze jim dest nevadi a na ta malicka pockaji.s krmenim je to nekdy horsi,prave ze porad prsi.na druhou stranu tu ale mame koniniky a ovce,takze much je kolem nekdy az moc.:) jen jsem myslela,ze odletaji najednou.mam je rada,byla by jich skoda,asi bych je nezvladle odchovat .hezky den.m

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]