Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před pár dny jsem si kupil 2 Göttingenská miniprasátka a chtěl bych je ochočit jako např. psa. Jenže je problém v tom, že se mě moc bojí. Nevíte jak to udělat aby se mě nebálá? každý den za nimi chodím a dávám jim z ruky piškotky ale oni jen utíkají a kvičí. Potřeboval bych nějakou metodu
Na co jste si ta prasátka pořizoval? Jako mazlíky nebo jako jídlo? Jestli jako mazlíky, nestačí za nimi na chvilku přicházet. Musíte s nimi být déle, získat si jejich důvěru, sžít se s nimi. Až pak můžete vychovávat. Všechna výchova zvířete je postavena na odměnách, na pochvalách. Jestli jste je pořídil na jídlo, pak se o nic nesnažte a už vůbec jim nedávejte jméno.
Dobrý den, chce to čas. A určitě s nimi musíte být častěji, aby si na Vás prasátka zvykla.
Blízko nás, mají lidé také prasátko, takové černé s bílou lysinkou, teď už je docela velké a jmenuje se Fiona . Paní nám dovolila, že můžeme za ní chodit a dávat jí piškoty
. A že ona je opravdu hodná, poslouchá na jméno a paní jí chválila, že je chytřejší než pes
. Ale opravdu s ní jsou skoro pořád, věnují se jí a proto si na ně zvykla a poslouchá je
.
Píšete že je máte pár dnů, což není moc dlouhá doba, takže jim dejte čas, choďte za nimi častěji a uvidíte že si na Vás zvyknou .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.