Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomůže mi to někdo identifikovat?

Od: unicorn1 odpovědí: 7 změna:

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

radko*
hodnocení

5x

To není pestrokroverčník, ale samička kodulky evropské Mutilla europaea Linnaeus, 1758

jofa*

Tak máte pravdu. Nijak jsem nepátral, jen ze zběratelské zkušeností jsem určil pestrokrovečníka. Nějak se mi taky nezdál 100% ale o této Kodulce jsem nevěděl. Admin by měl zrušit moje 2 hodnocení.

unicorn1
hodnocení

Děkuji moc našla jsem to na zahradě a máme pejska rak jsem se bála aby to nebylo jedovaté nebo tak něco :)
radko*

Sběratelská zkušenost vám právě měla říct, že pestrokrovečník vypadá jinak a bez přesvědčení se o správnosti svého určení tak nečinit. Je ale hezké, že se k tomu takto stavíte. Málokdo totiž uzná svůj omyl, natož aby žádal o smazání svého přípěvku. To klobouk dolů :)

jofa*

Tak myliti se je lidské. Pospíchal jsem nakoupit a zběžně nahodil tento dotaz. Monitor (obrázek) jsem sledoval asi ze čtyř metrů a byl pro mne pestrokrovečník téměř jasný. . Začal jsem psát odpověď aniž jsem se detailně přesvědčil. Blanokřídlím hmyzem jsem se nikdy nezabýval, pouze motýly a částečně brouci, tak jsem o tomto hmyzu nevěděl a "zmátla" ta podobnost z dálky.

jofa*
hodnocení

0x

Pestrokrovečník mravenčí. Užitečný brouček.

pohanka*
hodnocení

0x

Nebo Pestrokrovečník větší?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]