Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odtrhnutý chvost

Od: olivia odpovědí: 1 změna:

Dobrý deň, dnes ked som prišla k nám do hôr na chatu uvidela som vo vnútri chaty takú bielu lepivú pasť na myši a aj s chytenou myšou. Tú pascu tam dal môj otec (neznášam ,ked to robí,pretože je mi tých myšiek ľúto,som už proste taká).Tá myš tam mala zalepený zväčša chvost a aj nožičku ,ale stále žila,nemohla som sa na to pozerať a tak som ju chcela vyslobodiť,vzala som tu pascu a snažila sa ju opatrne odtiaľ dostať,lenže vedela som,že chvost majú citlivý a tak som ho nechcela chytať do prstov,aby som jej ho nezozpučila a tak som vzala ceruzku,ktorou som ho opatrne dávala z lepu preč.Väčšina bola odlepená ,ale pár cm pred koncom chvosta sa pretrhol :( doteraz ma to mrzí,čo som jej spôsobila,asi som ju tam mala nechať,kým by sa nevyčerpala a nezdochla :( myslela som,že jej pomôžem,ale asi som jej ešte viac ublížila. Chvost sa teda pretrhol a ked som ju vypustila bola dosť oťapená a ťažko sa jej chodilo,kedže mala zalepenu aj nožičku (asi dosť dlhý čas) ,položila som ju ku drevu do trávy a dala som ku nej piškotu ...ked som sa tam o pol hod,vrátila nebola tam ani myš ani piškota preto moja otázka je,či dokáže myš prežiť aj so štvrťou odtrhnuteho chvosta? Myslíte,že sa z toho dostane? Ja viem,že je to len myš,ale je mi jej hrozne ľúto. Ďakujem za každú odpoved!

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

meandra*
hodnocení

2x

Proč by nemohla přežít? Ocásek není žádný důležitý orgán. V přírodě zraněná zvířata přežívají, viděla jsem toulavou kočku bez ucha, holuba bez jedné nohy. Záleží spíš na tom, jestli neměla i jiná zranění. Takže buď sežrala piškot a utekla, anebo se nemohla moc hýbat a nějaké zvíře sežralo ji i s piškotem.Ale netrapte se. To by znamenalo, že už byla tak zraněná, že nemohla utéct a stejně by pošla. Akorát by se déle trápila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]