Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Našlo si nás malé černé kotě-co s ním?

Od: eivlis* odpovědí: 19 změna:
Dobry den, prosim, vyznate se nekdo v kockach?Ja jsem mela celej zivot psy a v kockach se prilis nevyznam, ale mam je velmi rada..-:) Pred 2 dny se stalo, ze jsem byla doma v obyvaku s nasema klukama 7,11let, kdy jsme pres dvere v obyvaku v nasem RD uvideli male cerne kotatko-kocicku, ktera na nas koukala.Dvere vedou z obyvaku na terasu a zahradu.Kluci si ji hned zamilovali a ona je a hned na me spustili, ze si ji nechame a budem se o ni starat.Od te doby.ji kupuji idlo, delaji ji pelisek a vsichni.3 jsou stastni. S manzelem ted resime co dal..2dny fungovala u nas doma,kluci ji pousteli ven, protoze jsem jim vysvetlila, ze treba nekomu patri a kocka neni pes, ale ona se nas porad drzi a vzdy se k nam vrati..Je moc roztomila, takze jsem zacala na netu studovat kocky, co jedi atp. a docetla jsem se, ze nam muze donest az 15 kotat rocne atd..Polil mraz..-:)Doma jsme ji dali do velke kvetinove misy pisek, kde chodi na velkou i malou-:)Hned me trklo, ze to ji musel nekdo uz prece naucit!?..Co byste delali vy?Premyslime dat nekam papir s oznamenim zda ji nekdo nehleda, nebo se o ni budem starat na nasi zahrade s tim, ze ji pustime obcas i k nam domu..Nevime co delat..?Dekuju za pripadnou radu..

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

3x

"eivlis", to kotě se evidentně u vás zabydlelo a bere váz, jako svůj domov. Pokud kotě vyhodíte nemusí skončit dobře, kdyby kotě někdo hledal, tak by visely už cedulky, že ho někdo shání. Kotě je chytré a hned pochopí, že jste mu udělai záchůdek, obzvláště, když mu nikdo za jeho použití nehubuje, tak se rychle naučí zachůdek používat. Máte domek, kluci jsou šťastní, že mají kotě, tak to nechejte tak, jak to je. Přišlo k vám domů zvířátko a s ním i nová radost, alespoň se nebudou okolo domu držet myši. Přeji krásné zážitky klukům a kotěti nový milující domov...jo, a časem ji nechejte vykastrovat u veta a nemusíte myslet na další přírůstky, také se bude kočička více držet doma...

eivlis*
hodnocení

Dekuju, presne jste popsala situaci u nas doma..Kluci jsou nadseni a zviratko u nas doma uz dlouho chybi..Mela jsem pres 13 let Pitbula a vim co mi zivot s nim dal.On byl pro me vse..Kocky tolik neznam, ale taky hadam, ze kocek je vsude az moc..S tou kastraci jsem si vycetla, takze dal uvidime..To mrnave prte je velmi chytre a dela svou potrebu na pisku a pak to zahrabava a klukum rikam, ze je to stejne, ze oni zase splachuji..Koukaji na ni a neskutecne ji miluji, hladi, opecovavaji..Dnes jsme nakoupili spoustu jidla pro kocky a meli radost, ze ji chutna..Uvidime co bude dal, dekuju

hodnocení

2x

koupila bych obojek s kapsičkou a do kapsičky dala vzkaz. pokud se k někomu vrací, tak se k vzkazu dostane a bude vědět, že jeho kočka má dva domovy a můžete případně pořešit, co dál :) pokud by na vzkaz nikdo nijak nereagoval (třeba i jenom sundáním obojku), tak bych ji přijala za svou a v patřičný čas nechala naočkovat a vykastrovat. jinak jestli vám nevadí, že od vás může kdykoli odejít, tak bych jí u vás vytvořila zázemí a zároveň nechala volnost. vyvěsit letáky je taky dobrý nápad, ale pokud je to vesnická kočka, která se běžně toulá a ve volných chvílích se občas k někomu vrací, tak ji majitel sám o sobě postrádat nemusí.

eivlis*
hodnocení

Dekuju za radu, budu o ni premyslet..Pred par hodinama jsem kote dala ven at si jde kam chce a ted jdu na terasu jak se jevi situace a ona se hned na me stastna vrhne..-:)

hodnocení

2x

Kočky mají svou hlavu a jestli si vás našla a vy nemáte nic proti, nechte si ji. Když u vás bude dostávat nažrat a budete si s ní hrát, nebude mít důvod docházet jinam a i když se třeba bude trochu toulat, vždy se vrátí. Pokud jde o ten domácí záchod, kočka je velmi čistotné zvíře a chodit "na písek" se naučí sama od sebe velmi snadno.

Když si ji necháte, vezměte ji k veterináři, aby ji prohlédl, odčervil a případně očkoval. Zároveň se s ním domluvte, kdy by byla nejlepší kastrace, aby vám ta koťata nenosila. Obvykle se ale doporučuje kastrace kočky po prvních koťatech, ovšem nebývá problém je třeba na inzerát rozdat.

eivlis*
hodnocení

Chytra je velmi..-:)Jak iz jsrm psala, tak ja jsem od mala mela vzdy psy a stenatko Pitbula jsem ucila dlouho nez se naucil nepocuravat nic doma.-:)U tohodle kotatka jsem si vsimla, ze udelala potrebu do naseho pisku na zahrade, takze jsem vzala starou podmisku od kvetinace a ten samej pisek jsem ji tam dala a odnesla domu, kde udela potrebu vzdy tam.. Casto ji davame ven, aby sla kam chce ona a uz i zmizla na par hodin a vzdy se vratila k nam..Kluci meli obrovskou radost a my s manzelem uz proto resime co dal, protoze vidime, ze u nas nachazi domov a v nasem dome pro ni misto urcite je.. -:)Dekuju..
72mona3*

@satam - Naprostý souhlas, jen ta kastrace je vhodná již dříve. Některá koťátka se totiž začnou mrouskat už v pátém šestém měsíci a to je na porod moc brzo. Nechala bych ji do prvního mrouskání a pak pod kudlu. Teď se hodně propagují kastrace v ranném věku, tedy dříve, než kočky pohlavně dospějí, ale to už si musí každý rozhodnout sám. Je to vhodné u bezprizorních koček a to už tato není ;)

M.

rv*
hodnocení

2x

No kočička je teď vaše. Na písek jí nikdo učit nemusel. Takže se o ní dobře starejte, navštivte s ní veterináře, dostane něco na odčervení a zrovna si dohodněte, kdy půjde na kastraci. Je jen na vás, jestli bude domácí a ven se dostane zřídka, nebo venkovní a domů se dostane jen, když nedáte pozor. A na přenos/převoz je dobré koupit přepravku.

eivlis*
hodnocení

Cenne rady, velmi dekuju..-:)

figurek*
hodnocení

2x

Možná ještě nevíte, že jak se u vás kočka vyspí, už u vás bydlí.

Až trochu odroste, nechte ji vykastrovat. Ten zákrok není zdaleka tak tvrdý jak si lidi myslí a vy budete mít hodnou a přítulnou kočku.

eivlis*
hodnocení

..se u nas vyspi a je u nas doma?!-:)Priznam se, nevedela jsem to..Neznam prilis povahu kocek..Spala u nas v obyvaku na polstari v gauci..-:)Rano k ni bezel nas 11 letak a hned ji hladil, tulik,.krmil..O tom zakroku jsem cetla na netu a urcite je to lepsi cesta nez porad resit kotata..Ted resime doma zda bude mit sve misto na terase, nebo bude jen doma..Kazdopadne se o ni postarame..Vzdy se k nam z toulek vraci..Dekuju..

Píšete, že máte RD. Pak bych jí nechal volnost a nechal bych na ní, kde zrovna bude. My máme 2 kastrované kocoury ve městě v činžáku ve 4. patře a jsou to kocouři přísně domácí. Nic jim doma nechybí a naopak ten starší už je tak zhýčkaný, že když na něj v zimě otevřu okno, kvapem mizí do teplíčka. Ten mladší je čistě bílý a je hluchý, takže ani ven nemůže, protože by dlouho nepřežil. Ale zavřít kočičku v RD , na to bych neměl srdce. Jen musíte trošičku počítat s tím, že se může stát, že se jednou nevrátí z výletu.

doplněno 19.08.17 15:23:

@pb: Smutné, ale bohužel se stává. Bydlím ve městě a vídám hlavně v noci dost koček na ulici. A řeknu vám, že ty městské jsou na provoz dost zvyklé a dávají si pozor. Přejetých je skutečně velice málo. Problém je spíš na venkově, kde projede 5 aut za hodinu a ty kočky nejsou vycvičené a zvyklé.

eivlis*
hodnocení

Mluvite mi naprosto z duse a taky je mi proti srdci ji zavrit do zlate klece..Pomalu uz na to kluky pripravuju, ze kocicce udelame pelisek na terase, kde ma volnost k relativne velke zahrade a treba se i muze stat, ze se nevrati.Ted na noc jsem ji pustila ven, kdy jsem nevydrzela a sla se podivat co dela.Nebyla tam, ale jakmile me uslysela, tak za mnou odnekud utikala a hned se mi trela o nohu.-:)Pak jsem ji pozorovala co ve tme na zahrade dela a lovila a nasledne sezrala muru, takze volani prirody je silne.-:)Ziskala si moje srdce a dokonce uz i manzel prohlasil, ze je opravdu nadherna selmicka..Nechame na ni co citi a jak se rozhodne.Pokud pro nas, tak se o ni budem starat jak o kralovnu.-:)Ceka nas veterina atd..Dnes jsme byli na nakupu v Lidlu a za 250,- jsme koupili prepravku.S manzelem jsme se zasmali, ze treba kote utece a prepravka bude k nicemu, ale i tak jsme prepravku vzali aniz jsme tusili, ze ji v Lidlu maji..Mejte se s kocourkama krasne a dekuju za pomoc,radu..
pb®
To se moc nesmějte, taková je realita. V říjnu si nás našla v podzemí garáži malá černá kočička. Já další nechtěla, doma máme 2, ale syn ano, tak jsme jí vzali s tím, že na zahradu se vejde. Koupila jsem jí kotěcí granule, odčervila, odblešila, 2x naočkovala, vykastrovala a dokonce i očipovala a když jsem v tom byla asi za 4tisíce, dělala jsem si srandu, že by jí mohlo něco přejet. A taky že jo, začátkem dubna bylo po ní. A to doma kočky mám, takže žádné vybavení jsem kupovat nemusela, to bych utratila ještě víc. Tak to bohužel chodí, většina venkovních koček zahyne do dvou let věku. A jakou ona měla radost, když se mnou šla na procházku a běhala v ulici podél plotů. A jak vždy na zavolání přiběhla a zdravila mě zvednutým ocáskem.
eivlis*
hodnocení

Tak to je mi lito..-:(To vzdycky zamrzi..Dospelej clovek i pochopi, ze to je zivot, ale treba vim, ze nas 11 letej syn by se z toho slozil.On se do ni tak zamiloval, ze o ni zacal psat denik, kde dnes zacal-muj mily denicku, naslo si nas kotatko-Predstava, ze by se kotatku stalo neco zleho a on to zjistil, tak vim,ze by byl velmi smutnej..Porad ji hlida,stara se o ni,krmi ji a nikdo z nas se nesmi na kotatko ani zamracit.-:)Vaseho kotete je mi lito..-:(

pohanka*
hodnocení

1x

U nás se zase říká, že jak dáš kotěti najíst, tak už u Vás zůstane.

Nevím, jestli je písek vhodný na Wecko, ale prodávají se specielní písky pro kočičí záchody. Ty směsi hrudkují, takže se udělá taková šiška, kterou lehce podhrábnete /opět specielní lopatičkou z drátů/ a vyndáte jenom ten váleček a směs Vám zůstane. Jenom občas dosypete.

Pokud máte domek, kupte kočičí Wecko, ten podšálek bude stejně časem malý.

Wecko je i kryté, taková boudička a když kočka zahrabává, tak nerozhazuje písek okolo.

Kocoura budete muset nechat vykastrovat, aby si doma nezačal značkovat teritorium /to potom smrdí/, a u kočičky se naplánuje kastrace, aby neměla koťátka.

Kočička si Vás ochočí.

eivlis*
hodnocení

Dekuju za rady a zacnem zjistovat nabidku v obchode.Kote si zatim chodi do obycejneho pisku, ktery jsem dala do te misky, ale je to jen takova docasna rychlovka, ala nouzovka.Dnes jsme s manzelem prisli na to, ze je to mozna.kocourek,ale jisti si nejsme.Studovali jsme na netu jak to poznat, ale vubec se v tom nevyzname.Jasne, kocourek, tak muzske organy,ale nejak to nepozname..Je to hloupe, ale je to tak..-:)Cetla jsem jak poznat vek dle vahy, tak jsem kote z azila a vazi 1250g. a to pry odpovida veku do 3 mesicu.Pobavila me veta, ze kocicka si vas ochoci, protoze jste to presne trefila a ona si nas vsechny skutecne ochocila.-:)Rekla jsem vasi myslenku i nasemu 11 letakovi, ktery pro kote zije a usmival se u toho jak jojo.-:)Pohanko, dekuju..

hodnocení

0x

Jojo, když jsem byl malý svišť, taky si nás takhle našla ta "naše" kočička. V zimě seděla ve druhém patře na rohožce a mňoukala na dveře. Taky jsme ji nevyhodili ..

eivlis*
hodnocení

To je mile.. -:)Prckove si pamatuji vse o to vice.. -:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma mrouskání koček

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]