Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štěnice

Od: elena* odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,
mám kousance od štěnice, dle kožní lékařky. Spala jsem jen na dvou místech a chtěla bych se zeptat, zda je možné, aby štěnice byla v neobydleném domě?
Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Určitě je větší pravděpodobnost, než že je v obydleném. Nikdy nevíš, kdo a kdy v tom neobydleném domě přebýval a co tam dotáhl.

doplněno 14.08.17 12:14: @elena: "V tom domě nebydlel nikdo přes 10 let." To není relevantní. Kolik osob tam asi mohlo přebývat v mezidobí, zrovna tak, jako ty?
doplněno 14.08.17 12:20:

@elena: Fandíš si. Tys ten dům měla po dobu 10 let pod stoprocentně neustálým dohledem?

elena*
14.08.17 12:18
hodnocení

Nikdo
elena*
hodnocení

Je to dům příbuzných, kde pred xx lety někdo bydlel, poté tam oni před x lety občas přestali, od té doby nikdo. Takže ano, jsem si jistá, že tam nikdo dobrých 10 let nespal.
V domě se defakto ani nezdržují.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ano, je to možné, protože štěnice prý přežije až dva roky bez potravy. Zdravím!

doplněno 14.08.17 12:07:

alena - postižený je nachází už ráno, tak vlastně hned.

doplněno 14.08.17 12:15:

elena - kožní lékařka to určila, tak tomu můžete věřit a nemusíte. Pro Vás je asi nejdůležitější, že to není zranění vážné. doktor to viděl a případné štěnice nemáte doma. Více bych to neřešil.

elena*
hodnocení

Možná jsem po té noci měla štípanec jeden dva, od komára.. svědět a vystupovat mě začaly až v noci kdy jsem spala už jinde.
elena*
hodnocení

Já jí věřím. Spíš mi jde o to, odkud to mám.
Aby se vyhubily, pokud jsou v tom domě nebo aby se vyhubily, aby nebyly v práci a neměly problémy další kolegyně.

elena*
hodnocení

A objeví se podle vás štípance hned nebo za další den?

Teda má zkušenost se štípanci třeba od komára, nebo jiného hmyzu jsou takové, že je to vidět ihned a také to ihned svědí. Se štěnicemi naštěstí zkušenost nemám, ale proč by to mělo být jinak. Ale jestliže Vás kously ve spaní, tak jste nic necítila, až asi ráno. Jak rychle zmizí kousance je asi odlišné od druhu hmyzu. A pokud tam nikdo deset let nebyl, tak to asi štěnice nejsou. Nebo ne z toho domu.

elena*
hodnocení

V tom domě nebydlel nikdo přes 10 let.

" V případě nepříznivých podmínek vydrží dlouho hladovět. Při pokojové teplotě přežijí bez potravy 20 až 35 týdnů, při nízké teplotě (pod 10 °C) po potravě nepátrají."
Více zde: stenicedomaci.com/...

Možná tu a tam nějaká myška - a zas mají na čas vystaráno.

hubenistenic
hodnocení

0x

Dobrý den,

Eleno štěnice může přežít velmo dlouhou dobu bez hostitele, pokud není vystavena extrémním podmínkám. Pokud v místech, kde jste spala, byl naposledy člověk např. před půl rokem, jistě mohli někteří jedinci přežít.

Hlavní otázkou je nyní pro Vás, zdali jste si štěnice z předchozích míst nepřinesla domů. Pokud se poštípání bude znovu objevovat, je na místě kontaktovat profesionály.

Hezký den.

Kordovský

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]