Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Divné chování morčete

Od: ster odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, mám morče kluka který se začal divně chovat, je v kleci s králíčkem holčičkou a dnes ráno se honily a začal cvakat zubama za chvily byl klid a teď večer jsem ho chtěla vytáhnout a nechtěl ( jinak je zvyklí na vytahování beru si ho do postele) píštěl utíkal a taky mě málem kousnul, nechala jsem ho tedy radši v klidu ale zajímalo by mě co se mohlo tak najednou stat, třeba stim máte zkušenost a poradíte mi. Předem děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blanka33*
hodnocení

0x

Dobrý den, když se morče s králíčkem honilo a cvakalo zubama, je zřejmé že se s ním nesnese. Hned jak jste viděla že se s ním honí, měla jste dát králíčka někam jinam. Nechte morče v klidu a králíčka dejte do jiné klece. Jak dlouho je morče s králíčkem společně v kleci?

ster
hodnocení

Jsou spolu j kleci už asi 3 měsíce a nikdy se nic nestalo až teď, naopak se olizují a když jsem je jednou oddělila tak hrozné vyváděli a musela jsem je dát zase dohromady proto mi to přijde divné i teď jsou hodně vedle sebe leží a nic se neděje.
blanka33*
Tak když se nic neděje, tak je nechte, ale kdybyste viděla, že se honí, tak je dejte okamžitě od sebe. Když morče cvaká zubama, je to náznak toho, že se mu společnost králíčka nelíbí, mohli by se i poprat.
ster
hodnocení

Mám doma ještě jedno morče kluka chodí spolu do výběhu nikdy se nic nestalo a i na něj dnes cvakal zubama nemůže to byt nějaký zdravotní problém?
blanka33*

Vy dáváte dva samečky spolu do výběhu? To nemůžete *stop*. Dva samci se nikdy nesnesou. Kolik je Vašemu morčeti? (tomu co cvaká zubama) Je možné že dospívá. A to druhé morče nic nedělá? Možná že to morče co cvaká zubama je dominantnější než to druhé a hlídá si své teritorium. Rozhodně je už nedávejte k sobě do výběhu. Dominantnější morče může to druhé i kousnout, či se s ním poprat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]